Trogir

Reseguide
Trogir
Den muromgärdade staden Trogir finns med på Unescos världsarvslista. Vandra längs de kullerstensbelagda gränderna och se många imponerande historiska sevärdheter.

Upplev en fascinerande samling historiska byggnader och monument i den gamla stadsdelen under din semester i Trogir. Den historiska stadskärnan har många bevis på en spännande historia. Strosa längs den pittoreska kajen.

Den mer än 2500 år gamla staden har varit bebodd av greker, romare och kroater och flera andra folkgrupper. Några av de mest inflytelserika ockupanterna var venetianarna som härskade från tidigt 1400-tal och nästan fyrahundra år framåt. De byggde flera fantastiska palats, torn och fästningar. Gå in genom de gamla stadsmurarna och se relikerna från det venetianska styret, inklusive skildringar av det bevingade Sankt Markuslejonet som var en symbol för Republiken Venedig.

Bege dig till stadens västra del där du hittar Gradina Kamerlengo, ett venetianskt citadell som en gång i tiden var en del av stadsmurarna. Den vindlande labyrinten med gator har flera andra historiska minnesmärken som stadshuset, Palace Cipiko och porten Terra Firma. Missa inte stadens mest berömda sevärdhet, Sankt Laurentius-katedralen. Den venetianska kyrkan är stadens mittpunkt och kännetecknas av den romanska portalen. Inuti katedralen kan du se en samling sniderier, målningar och skulpturer.

Mellan oktober och maj kan du besöka Sankt Nikolaus kloster under en weekend i Trogir. Klostret grundades 1064 och hyser fortfarande ett brödraskap av benediktinermunkar. Inuti klostret kan du se en liten samling med målningar och heliga föremål samt en grekisk marmorrelief från 200-talet som avbildar Kairos, möjligheternas gud.

Här finns många möjligheter till intressanta och lärorika museibesök. Stanna till vid Pinacotheque där du kan se konstverk och manuskript. Lär dig mer om Trogirs historia på stadsmuseet som ligger i ett ståtligt före detta palats.

Trogirs närmaste stora flygplats är Split Airport, bara fem kilometer bort. Det går bussar från flygplatsen och från centrum i Split. Det är enkelt att ta dig runt till fots under resor till Trogir. Gå över bron till ön Čiovo som har flera härliga stränder.

Var kan jag bo i Trogir?

Apartments & Rooms Tiramola
Apartments & Rooms Tiramola
3.5 out of 5
11 Ribarska ulica, Trogir, Croatia, 21220
Priset är 634 kr per natt mellan 13 feb. och 14 feb.
634 kr
per natt
13 feb. - 14 feb.
Detta pensionat för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Trogir. Här har du tillgång till gratis wi-fi, flygtransfer och terrass. Våra gäster brukar ...
4,8/5 Exceptional! (26 recensioner)
Trogir Fun
"Very clean , great location, restaurants very close , helpful staff….good choice for a place to stay in Trogir…"

Recension från 23 sep. 2022

Apartments & Rooms Tiramola
Bifora Heritage Hotel
Bifora Heritage Hotel
4 out of 5
Lucica 11, Trogir, 21220
Priset är 961 kr per natt mellan 16 feb. och 17 feb.
961 kr
per natt
16 feb. - 17 feb.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Trogir. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,6/5 Exceptional! (92 recensioner)
"Väldigt hjälpsam personal och tillgänglig för lösningar. Vi bad om senare utcheckning och det gick utmärkt. Frukosten kan dock bli bättre."

Recension från 20 aug. 2021

Bifora Heritage Hotel
Hotel Vila Tina
Hotel Vila Tina
3 out of 5
Cesta domovinske zahvalnosti 63, Trogir, 21220
Detta hotell vid stranden har 3 stjärnor och ligger i Trogir. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster brukar ...
4,4/5 Wonderful! (118 recensioner)
"Trevlig och hjälpsam personal . Maten på restaurangen var fantastiskt god."

Recension från 2 juli 2022

Hotel Vila Tina
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Apartments Mary
Apartments Mary
3 out of 5
Andrije Hebranga 10 A, Trogir, 21220
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Trogir. Här har du tillgång till gratis wi-fi, utomhuspool och privata bubbelpooler. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,9/5 Exceptional! (26 recensioner)
"Fantastic, mostly due to the personal service and friendly welcoming! We will definitely return!"

Recension från 22 juli 2019

Apartments Mary
Hotel Bellevue
Hotel Bellevue
3 out of 5
A Stepinca 42, Trogir, 21220
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Trogir. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. ...
4,8/5 Exceptional! (314 recensioner)
Bra boende och fantastisk service!
"Bra boende och fantastisk service. Välkomstdrink och enkel kvällsmåltid, ost o skinka, ingick i priset."

Recension från 21 juni 2022

Hotel Bellevue
Villa Malo More
Villa Malo More
3 out of 5
Cesta Domovinske Zahvalnosti 73A, Trogir, Split-Dalmatia, 21224
Detta lägenhetshotell vid stranden har 3 stjärnor och ligger i Trogir. Här har du tillgång till gratis wi-fi, gratis parkeringsservice och utomhuspool. Våra ...
4,4/5 Excellent! (36 recensioner)
"Near to Trogir and Split was perfect. Exellent water and beachservice. Good service at store. We was missing cafe machine in the apartment. If the trees was not so high we could have seen the ocean from our balcony too."

Recension från 5 sep. 2017

Villa Malo More
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka