Viktigt: På grund av covid-19 kan reserestriktioner ha införts för den här destinationen, så som specifika boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

TrogirKroatien

Den muromgärdade staden Trogir finns med på Unescos världsarvslista. Vandra längs de kullerstensbelagda gränderna och se många imponerande historiska sevärdheter.

Upplev en fascinerande samling historiska byggnader och monument i den gamla stadsdelen under din semester i Trogir. Den historiska stadskärnan har många bevis på en spännande historia. Strosa längs den pittoreska kajen.

Den mer än 2 500 år gamla staden har varit bebodd av greker, romare och kroater och flera andra folkgrupper. Några av de mest inflytelserika ockupanterna var venetianarna som härskade från tidigt 1400-tal och nästan fyrahundra år framåt. De byggde flera fantastiska palats, torn och fästningar. Gå in genom de gamla stadsmurarna och se relikerna från det venetianska styret, inklusive skildringar av det bevingade Sankt Markuslejonet som var en symbol för Republiken Venedig.

Bege dig till stadens västra del där du hittar Gradina Kamerlengo, ett venetianskt citadell som en gång i tiden var en del av stadsmurarna. Den vindlande labyrinten med gator har flera andra historiska minnesmärken som stadshuset, Palace Cipiko och porten Terra Firma. Missa inte stadens mest berömda sevärdhet, Sankt Laurentius-katedralen. Den venetianska kyrkan är stadens mittpunkt och kännetecknas av den romanska portalen. Inuti katedralen kan du se en samling sniderier, målningar och skulpturer.

Mellan oktober och maj kan du besöka Sankt Nikolaus kloster under en weekend i Trogir. Klostret grundades 1064 och hyser fortfarande ett brödraskap av benediktinermunkar. Inuti klostret kan du se en liten samling med målningar och heliga föremål samt en grekisk marmorrelief från 200-talet som avbildar Kairos, möjligheternas gud.

Här finns många möjligheter till intressanta och lärorika museibesök. Stanna till vid Pinacotheque där du kan se konstverk och manuskript. Lär dig mer om Trogirs historia på stadsmuseet som ligger i ett ståtligt före detta palats.

Trogirs närmaste stora flygplats är Split Airport, bara fem kilometer bort. Det går bussar från flygplatsen och från centrum i Split. Det är enkelt att ta dig runt till fots under resor till Trogir. Gå över bron till ön Čiovo som har flera härliga stränder.

Topphotell i Trogir

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Villa Malo More
Villa Malo More
3 out of 5
Cesta Domovinske Zahvalnosti 73A, Trogir, Dalmatien

Detta lägenhetshotell vid stranden i Trogir ligger 4,5 km från St. Carlo Borromeo-kyrkan och 4,9 km från St. Lovros katedral. Vitturitornet och St. Dominicus ...

4.4/5Excellent! (35 recensioner)

"Near to Trogir and Split was perfect. Exellent water and beachservice. Good service at store. We was missing cafe machine in the apartment. If the trees was not so high we could have seen the ocean from our balcony too."…"

Recension från 5 sep. 2017

Villa Malo More
Hotel Brown Beach House & Spa
Hotel Brown Beach House & Spa
4 out of 5
Put Gradine 66, Trogir
Priset är 1 321 kr per natt

Detta hotell med direkt tillgång till stranden ligger i ett historiskt område i Trogir, en kvarts promenad från S:ta Barbarakyrkan, Vitturitornet och Ivan Orsini-kapellet. ...

4.6/5Exceptional! (171 recensioner)

"Fantastiskt hotell med fin spa anläggning. Rekommenderas varmt. Kommer tillbaka nästa höst!"…"

Recension från 27 okt. 2019

Hotel Brown Beach House & Spa
Apartmani Trogir
Apartmani Trogir
4 out of 5
K.A. Stepinca 78a, Trogir
Priset är 517 kr per natt

Detta hotell i centrala Trogir ligger tio minuters promenad från Grönsaksmarknaden, Eks Fanfogna-parken och St. Lovros katedral. Cipikos palats och Trogirs torg ...

4.5/5Wonderful! (248 recensioner)

"Hotellet är prisvärt o ligger väldigt bra till för att ta sig till gamla stan och även en kort promenad till Seget Baotik Marina"…"

Recension från 6 maj 2019

Apartmani Trogir

Populära sevärdheter i Trogir

St. Lovros katedral
Bild av St. Lovros katedral

St. Lovros katedral

Trogir har en intressant historia du kan utforska genom att besöka St. Lovros katedral. Hamnen och stränderna lockar till härliga promenader i detta pittoreska område.

Trogirs torg
Bild av Trogirs torg

Trogirs torg

Trogir har en intressant historia som du kan lära dig mer om när du besöker Trogirs torg. Hamnen och stränderna lockar till härliga promenader i detta pittoreska område.

Cipikos palats
Bild av Cipikos palats

Cipikos palats

Trogir har en intressant historia som du kan upptäcka genom att besöka Cipikos palats. Hamnen och stränderna lockar till härliga promenader i detta pittoreska område.

Toppaktiviteter i Trogir

Mostar liten grupp Tour med ingång till Kravica Vattenfall
Bild av Mostar liten grupp Tour med ingång till Kravica Vattenfall

Mostar liten grupp Tour med ingång till Kravica Vattenfall

100 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
734 kr
Per vuxen
Mostar & Medjugorje Small Group Tour från Split eller Trogir
Bild av Mostar & Medjugorje Small Group Tour från Split eller Trogir

Mostar & Medjugorje Small Group Tour från Split eller Trogir

708 kr
Per vuxen
Dagstur till Dubrovnik
Bild av Dagstur till Dubrovnik

Dagstur till Dubrovnik

96 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
726 kr
Per vuxen
Heldagsutflykt till nationalparken Krka från Split eller Trogir
Bild av Heldagsutflykt till nationalparken Krka från Split eller Trogir

Heldagsutflykt till nationalparken Krka från Split eller Trogir

86 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
596 kr
Per vuxen
Tur i Krka nationalpark med vinprovning
Bild av Tur i Krka nationalpark med vinprovning

Tur i Krka nationalpark med vinprovning

88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
1 192 kr
Per vuxen
Forsränning på floden Cetina
Bild av Forsränning på floden Cetina

Forsränning på floden Cetina

687 kr
Per vuxen