Trogir

Reseguide
Trogir
Den muromgärdade staden Trogir finns med på Unescos världsarvslista. Vandra längs de kullerstensbelagda gränderna och se många imponerande historiska sevärdheter.

Upplev en fascinerande samling historiska byggnader och monument i den gamla stadsdelen under din semester i Trogir. Den historiska stadskärnan har många bevis på en spännande historia. Strosa längs den pittoreska kajen.

Den mer än 2500 år gamla staden har varit bebodd av greker, romare och kroater och flera andra folkgrupper. Några av de mest inflytelserika ockupanterna var venetianarna som härskade från tidigt 1400-tal och nästan fyrahundra år framåt. De byggde flera fantastiska palats, torn och fästningar. Gå in genom de gamla stadsmurarna och se relikerna från det venetianska styret, inklusive skildringar av det bevingade Sankt Markuslejonet som var en symbol för Republiken Venedig.

Bege dig till stadens västra del där du hittar Gradina Kamerlengo, ett venetianskt citadell som en gång i tiden var en del av stadsmurarna. Den vindlande labyrinten med gator har flera andra historiska minnesmärken som stadshuset, Palace Cipiko och porten Terra Firma. Missa inte stadens mest berömda sevärdhet, Sankt Laurentius-katedralen. Den venetianska kyrkan är stadens mittpunkt och kännetecknas av den romanska portalen. Inuti katedralen kan du se en samling sniderier, målningar och skulpturer.

Mellan oktober och maj kan du besöka Sankt Nikolaus kloster under en weekend i Trogir. Klostret grundades 1064 och hyser fortfarande ett brödraskap av benediktinermunkar. Inuti klostret kan du se en liten samling med målningar och heliga föremål samt en grekisk marmorrelief från 200-talet som avbildar Kairos, möjligheternas gud.

Här finns många möjligheter till intressanta och lärorika museibesök. Stanna till vid Pinacotheque där du kan se konstverk och manuskript. Lär dig mer om Trogirs historia på stadsmuseet som ligger i ett ståtligt före detta palats.

Trogirs närmaste stora flygplats är Split Airport, bara fem kilometer bort. Det går bussar från flygplatsen och från centrum i Split. Det är enkelt att ta dig runt till fots under resor till Trogir. Gå över bron till ön Čiovo som har flera härliga stränder.

Var kan jag bo i Trogir?

Hotel Vila Tina
Hotel Vila Tina
3 out of 5
Cesta domovinske zahvalnosti 63, Trogir, 21220
Priset är 1 153 kr per natt mellan 10 juli och 11 juli
Detta hotell vid stranden har 3 stjärnor och ligger i Trogir. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster brukar ...
4,4/5 Excellent! (102 recensioner)
"Allt var jättebra förutom att de hade lagt oss på fjärde våningen,utan hiss!Vi hade ju ändå bokat sex nätter.Vi kunde fått några våningar längre ner."

Recension från 30 aug. 2019

Hotel Vila Tina
Hotel Trogir Palace
Hotel Trogir Palace
4 out of 5
Put gradine 8, Trogir, 21220
Priset är 1 441 kr per natt mellan 29 juni och 30 juni
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Trogir. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster brukar tala ...
4,2/5 Excellent! (148 recensioner)
"Välskött hotell bra beläget nära både strand och bad."

Recension från 13 aug. 2019

Hotel Trogir Palace
Hotel Brown Beach House & Spa
Hotel Brown Beach House & Spa
4 out of 5
Put Gradine 66, Trogir, 21200
Priset är 2 294 kr per natt mellan 30 juni och 1 juli
Detta hotell vid stranden har 4 stjärnor och ligger i Trogir. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. Våra gäster brukar ...
4,6/5 Exceptional! (216 recensioner)
"Jättebra läge, promenadavstånd från centrum, stranden precis utanför och jättefin pool med utsikt över havet. Jättetrevligt och hjälpsam personal, bra restaurang."

Recension från 4 aug. 2021

Hotel Brown Beach House & Spa
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Hotel Bellevue
Hotel Bellevue
3 out of 5
A Stepinca 42, Trogir, 21220
Priset är 1 049 kr per natt mellan 29 juni och 30 juni
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Trogir. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. ...
4,8/5 Exceptional! (283 recensioner)
"Super service! Välkomnades med valfri dryck o charktallrik! Karta o sevärdheter gicks igenom. Perfekt läge nära , nära green market konsum o old town som är jättemysig o med på unesco!"

Recension från 8 sep. 2021

Hotel Bellevue
Palace Derossi
Palace Derossi
3 out of 5
Hrvatskih mucenika 1, Trogir, 21220
Priset är 1 270 kr per natt mellan 7 juli och 8 juli
Denna villa vid stranden har 3 stjärnor och ligger i Trogir. Här har du tillgång till gratis wi-fi, takterrass och frukost. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
4,3/5 Excellent! (136 recensioner)
Illaluktande toalett.
"Fattig frukost serveras av en utomordentlig snäll allt-i-allo."

Recension från 14 sep. 2015

Palace Derossi
Apartments Mary
Apartments Mary
3 out of 5
Andrije Hebranga 10 A, Trogir, 21220
Priset är 1 318 kr per natt mellan 29 juni och 30 juni
Denna lägenhet för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Trogir. Här har du tillgång till gratis wi-fi, utomhuspool och privata bubbelpooler. Våra gäster ...
5/5 Exceptional! (20 recensioner)
"Fantastic, mostly due to the personal service and friendly welcoming! We will definitely return!"

Recension från 22 juli 2019

Apartments Mary
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Trogir

Toppaktiviteter i Trogir

Städer nära Trogir