Kroatien

Reseguide
Tvrđava Lovrijenac som inkluderar kustutsikter och en kuststad
Under din weekendresa till Kroatien kan du njuta av vackra stränder, resorter och öar längs en lång och orörd kust. Ett weekendpaket i Kroatien innebär att du kan besöka slott, historiska städer och ett bergigt landskap där det är populärt att vandra.

Zagreb är navet i Kroatiens kulturella och kulinariska utbud och ett väl värt besök för en weekendresa. Staden har en intressant konstkultur och en mängd olika gallerier, bland annat museet för samtida konst som du kan se under din weekend i Zagreb. Mycket av stadens arkitektur härrör från den tid då Kroatien var en del av riket Österrike-Ungern. Börja din weekendresa till Zagreb med att skaffa dig en inblick i Zagrebs och Kroatiens historia på de många museerna. Sedan kan du koppla av på något av stadens trendiga kaféer, eller festa på kött- och ostprodukter och lokalt öl.

Under weekendresor till Kroatien kan du utforska Dalmatiens södra kust ute på Adriatiska havets klara vatten. Ägna några dagar under din resa till Zagreb åt att besöka historiska kuststäder, roa dig med strandfester och nattliv eller öluffa. Sommartid anordnas festivaler och livemusik längs hela kusten.

Upptäck den historiska staden Dubrovnik med det medeltida slottet, barockbyggnader och gamla kloster. I staden finns lyxhotell där du kan bo under din weekendresa med privata stränder och glamorösa barer liksom vandringsleder med fantastisk utsikt över Adriatiska havet.

Missa inte den romerska och venetianska arkitekturen i Zadar, där du även kan beundra den spektakulära solnedgången över havet som firas med en ljud- och ljusshow varje kväll. Lite längre norrut kan du gå på konsert i den gamla romerska amfiteatern i Pula. De bilfria Elafitöarna är en perfekt tillflyktsort, med sandstränder och lugn. Fisk och skaldjur är en specialitet längs kusten, och på menyerna samsas bläckfisk, färsk ål och nyfångade ostron med lokala viner från Šibenik-regionen.

Kroatien erbjuder besökaren en rad utomhusäventyr. Skogsvandra fram till vattenfallen och sjöarna i Plitvicesjöarnas nationalpark eller utmana dig själv på den 57kilometer långa Premužić-leden som börjar i staden Zavižan och går vidare genom ett skogbeklätt bergslandskap. Det finns också möjlighet att gå på fågelskådning i våtmarkerna i nationalparken Lonjsko Polje sydost om Zagreb. I inlandsregionerna kan man avnjuta mustigt, helgrillat kött och viltkött som tillagats i timmar.

Kroatiens naturliga skönhet i kombination med prisvärda turistaktiviteter och boendealternativ gör landet till ett tillgängligt och roligt resmål för alla – från den mest budgetmedvetna resenären till den som söker en lyxigare vistelse.

Populära städer i Kroatien

Botaniska trädgården som visar en trädgård och en damm
Zagreb
Promenad, Historisk och Kaféer
Dags att resa! Upptäck museerna, kaféerna och underhållningen i Zagreb.

Saker att besöka

  • Zagrebs zoo
  • Zagrebs katedral
  • Brustna relationers museum
Dubrovnik, Södra Dalmatien som visar en kuststad, en hamn eller havsbukt och historisk arkitektur
Dubrovnik
Historisk, Hav och Hamnar
Fly undan till Dubrovnik! Upplev havsutsikt, Unescos världsarv och slott.

Saker att besöka

  • Lapads strand
  • Walls of Dubrovnik
  • Pile port
Kasuni-stranden som visar en sandstrand
Split
Historisk, Slott och Turer
Beundra romerska byggnader, promenera längsmed slingrande medeltida gator och utforska några av Kroatiens bästa museer i den här vackra staden på Adriatiska havets kust.

Saker att besöka

  • Diocletianus' palats
  • Bacvices strand
  • Splits marina
Zadar
Zadar
Historisk, Hav och Katedraler
Utforska Zadar: historiska sevärdheter, monument, segling och mycket mer!

Saker att besöka

  • Morska Vrata
Mali Losinj
Mali Losinj
Delfiner, Klippstränder och Småbåtshamnar
Utforska pittoreska Mali Losinj: småbåtshamnen, äventyr, akvariet och mycket mer!
Krka nationalpark som inkluderar forsar, en å eller flod och vandring
Sibenik
Simning, Världsarv och Djurpark
På en resa till Sibenik i kroatiska Dalmatien möts du av storslagen natur som sträcker sig från ett bergigt flodlandskap ner till en glimrande vacker arkipelag.

Kroatien

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: