Umbrien

Italien
Spoleto som visar ett hus och en stad
Utforska de produktiva åkrarna, bergsbyarna och de dramatiska bergslandskapen i Italiens gröna hjärta Umbrien.

Gör en semesterresa till Umbrien, en pittoresk region med slingrande lantvägar, olivlundar, böljande kullar och historiska städer. Umbrien är födelseplats för hundratals helgon och står därför högt i kurs hos religiösa personer. Det är också den enda italienska regionen utan kust och landsgränser. Här har de italienska traditionerna överlevt oförändrade. Smutta på fylliga viner, utforska charmiga bergsbyar och strosa med lokalbefolkningen på städernas piazzor.

Tillbringa en weekend i Umbriens huvudstad Perugia, den logiska startpunkten för regional sightseeing. Stadens historiska centrum är en vacker blandning av kullerstensgränder och torg samt romerska, etruskiska och medeltida monument.Slå dig ned kvällstid på ett kafé längs trottoaren på Corso Vannucci och provsmaka stadens utsökta choklad medan du iakttar studenter, turister och lokalinvånare som strosar längs gatan.

Missa inte imponerande Basilica di San Francesco i Assisi. Den massiva basilikan har extraordinära fresker som tillskrivs målaren Giotto och föreställer S:t Franciskus liv. Du kan också se S:t Franciskus grav i kryptan under den nedre basilikan. Vandra fyra kilometer öster om Assisi för att se Eremo delle Carceri, ett stillsamt eremitage beläget på de skogbevuxna sluttningarna på Monte Subasio, som S:t Franciskus och hans följare en gång använde.

Missa inte ett besök i Orvieto, som är dramatiskt beläget på en platå av vulkanisk sten och blickar ut över en vacker dal fylld med vinrankor, cypresser och olivträd. Staden är hem för magnifika Cattedrale di Orvieto, känd för sin utsmyckade fasad och den fantastiska 1500-talsfresken Den yttersta domen. Provsmaka berömda Orvieto Classico, ett av Italiens godaste vita viner, i någon av de många butikerna runt om i staden.

Du kan resa till Umbriens främsta flygplats, Aeroporto Internazionale dell’Umbria i Perugia, med vissa internationella flygbolag. Du kan också flyga till Amerigo Vespucci i Florens eller Pisa Airport i Toscana och sedan ta tåget till Umbrien. Umbriens städer och byar har relativt goda anslutningar med buss och tåg.

Populära städer i Umbrien

Perugia som inkluderar historisk arkitektur och en stad
Perugia
Historisk, Choklad och Jazz
Utforska Perugia: monument, historiska sevärdheter, universitetsstämning och mycket mer!

Saker att besöka

 • Piazza IV Novembre
 • Rocca Paolina
 • Corso Vannucci
Assisi som inkluderar en kyrka eller katedral, en staty eller skulptur och historisk arkitektur
Assisi
Katedraler, Historisk och Kyrkor
Under en weekendresa till Assisi får du chans att uppleva det unika landskapet i Monte Subasio-parken, ett underbart naturområde som genomsyras av den fransiskanska andlighetens intensiva och mystiska atmosfär. Förutom den fantastiska naturen finns staden med på Unescos världsarvslista tack vare dess rika konstnärliga och kulturella arv. Ta en titt på olika weekendpaket till Assisi och gör dig redo att upptäcka allt den vackra staden har att erbjuda.

Saker att besöka

 • Santa Maria degli Angeli-basilikan
 • Basilica Papale di San Francesco
 • Basilica di Santa Chiara
Torre del Moro som visar en stad och historisk arkitektur
Orvieto
Historisk, Katedraler och Turer
Ta linbanan upp till stadens historiska område uppe på berget, med kyrkor, traditionella torg och ett klocktorn med utsikt från en vulkanisk klipplugg.

Saker att besöka

 • Duomo di Orvieto
 • Orvietos underjordiska grottor
 • S:t Patricks källa
Spoleto som visar ett hus och en stad
Spoleto
Historisk, Landsbygd och Monument
Varför inte boka ett semesterpaket till Spoleto? Där får du se de oändliga byggnadsskatterna i denna spännande stad som ligger högt uppe på ett berg.

Saker att besöka

 • S. Maria Assunta-katedralen
 • Ponte delle Torri
 • Basilica di San Salvatore
Cascata delle Marmore som inkluderar ett vattenfall
Terni
Historisk, Monument och Katedraler
Terni kallar! Upptäck monument, historiska sevärdheter, kyrkor och mycket mer.

Saker att besöka

 • Cascata delle Marmore
Gubbio som inkluderar en stad
Gubbio
Historisk, Slott och Landsbygd
Vid foten av bergen i Umbrien ligger denna historiska, muromgärdade stad med idylliska torg, en gotisk katedral och traditionell, hemlagad mat.

Saker att besöka

 • Palazzo dei Consoli