Början av huvudsektionen

Sök bland fler än 590 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia.


Hotell nära Umeå universitet: När Umeå universitet invigdes av Gustaf VI Adolf 1965 var det som svar på ett underskott av sjukvårdspersonal i norra Sverige. Idag har universitetet en nämnvärt bredare bas, med exempelvis en av världens 60 bästa designutbildningar enligt tidningen Business Week. Med ett hotell nära Umeå universitet har du alltid nära till både lärdomarna och till sevärdheterna.

En övernattning nära Umeå universitet sker vanligtvis på ett trestjärnigt hotell som erbjuder konferenssal och fitnesscenter, men det finns också alternativ för lite enklare eller billigare boenden nära Konstnärligt campus, och lite lyxigare boenden mer centralt i Umeås stadskärna.

Med kollektivtrafiken går din resa till Umeå universitet snabbt och smidigt. Du tar dig enkelt till Umeå centralstation på under tio minuter med buss från Umeå Airport, en flygplats med reguljärflyg från både norra och södra Sverige. Till Umeå går det också tågtrafik. Från huvudstaden tar resan exempelvis under sju timmar. Från centrala Umeå tar du sedan en tio minuter lång bussresa till Umeå universitet.

Var ska man boka hotell nära Umeå universitet?

Du kommer inte mycket närmare universitetsområdets kärna än med ett boende på Lasarettbacken. Här är ditt boende med största sannolikhet trestjärnigt och erbjuder såväl restaurang som bar och kafé. Fitnessanläggning och bastu, samt tillgång till konferensutrymmen, tillhör också vanligheterna. På området finns det cykeluthyrning, vilket gör det särskilt enkelt att ta sig runt på hela det utspridda universitetsområdet. Ditt hotell har promenadavstånd till Västerbottens medicinhistoriska museum, som utforskar sjukvårdens och tandvårdens utveckling i Västerbotten under 250 år.

Du är aldrig mer än en kort busstur från universitetsområdet när du bokar ett boende runt Vasaplan. Dessutom ligger ditt boende på promenadavstånd från Umeå centralstation och mitt bland alla sevärdheterna. Hotellutbudet är tre- till fyrstjärnigt, oftast med restaurang, konferensmöjligheter och fitnesscenter. Från hotellet promenerar du inte mer än ett par minuter för att besöka Guitars the Museum, med en av världens största privatägda gitarrsamlingar, eller Kvinnohistoriskt museum, som använder ljud, ljus, bild och film för att synliggöra briljanta kvinnor som historieskrivningen har försummat.

När du väljer ett hotell nära Umeå universitet i Öbacka har du inte mer än en kvarts promenad till det centrala universitetsområdet, och du bor dessutom precis vid Konstnärligt campus. Här finner du billiga enstjärniga boenden och tvåstjärniga hemtrevliga hotell med bubbelpool och bastu, intill Umeås kanske viktigaste konstnärsliv. Här bor du precis intill Bildmuseet, en av landets mest intressanta scener för samtida internationell bildkonst, och spännande Galleriet, som visar samtidskonst av ännu ej etablerade konstnärer.

Med familjen på boende nära Umeå universitet

När du planerar att bo på hotell nära Umeå universitet med familjen kan det löna sig ekonomiskt att välja ett boende runt Vasaplan. Här erbjuder hotellen gratis boende för ett eller två barn upp till tolv års ålder i målsmans sällskap. Vissa hotell inkluderar även dina tonårsbarn i erbjudandet. Flera hotell har en egen kiosk, där barnen kan gå och köpa tidningar eller en fika när tiden på hotellrummet blir för lång, och vissa hotell erbjuder cykeluthyrning. Din fyrbenta familjemedlem är vanligtvis också välkommen.