Wales

Storbritannien
Cardiff som visar en stad, ett torg och modern arkitektur
Medeltida slott, nationalparker, orörda kustlinjer och städer med ett rikt kulturliv är bara några av de spännande saker du kan uppleva under en semester i Wales.

Även om Wales är ett litet land finns det mycket vackert att se här. Landsbygden kännetecknas av bergskedjor, vidsträckta floddalar, en vacker kustlinje och medeltida slott, medan städerna bjuder på historiska och kulturella sevärdheter.

Res till Wales och upptäck dess skönhet: vandra, utforska grottor, paddla kanot och klättra i berg i Brecon Beacons National Park. Kliv ombord på Brecon Mountain Railway för en spektakulär tågresa. Bestig bergstopparna i Snowdonia National Park och njut av skyddade vikar, klippor och sandstränder på Gower Peninsula.

Sedan 2012 kan du vandra ostörd längs hela Wales kustlinje på den 140mil långa Coast Path. Andra tips på utomhusaktiviteter är att vandra eller cykla på bergsstigar och besöka lugna, avskilda stränder och hålla utkik efter djur som lunnefåglar och delfiner.

Förutom den hisnande vackra naturen har städerna mycket att erbjuda på din resa till Wales. Huvudstaden Cardiff är en modern och trevlig stad med många sevärdheter: gör ett besök i Cardiff Bay, ett ombyggt hamnområde med trendiga butiker, hotell, kaféer och restauranger, se en konsert på Wales Millennium Center, en anslående byggnad av stål och skiffer, eller beundra samlingarna av konst och arkeologiska och naturhistoriska föremål på National Museum Cardiff. I utkanten av staden hittar du St Fagans National History Museum, ett 40 hektar stort parkområde med utställningar av originalbyggnader från olika historiska perioder.

En annan av Wales större städer är Swansea. Här kan du se den store poeten Dylan Thomas barndomshem, släppa loss med familjen på vattenparken LC Swansea och promenera i Clyne Gardens och njuta av några av de drygt 2000 olika växtarter som lever där.

I Wales finns över 600 slott, från romerska befästningar till fantasibyggnader som uppförts av 1800-talsmiljonärer. Några tips är att ta en rundtur på Chepstow Castle och se dess åttahundraåriga trädörrar, beundra de överdådigt utsmyckade rummen i Castell Coch, en byggnad från sent 1800-tal som står på ruinerna av ett slott från 1200-talet, och klättra upp i tornen på 1100-talsslottet Dinefwr Castle.

Res till Wales och upplev det historiska och kulturella arv och den häpnadsväckande natur som har gjort landet till ett mycket populärt resmål.

Populära städer i Wales

Cardiff som inkluderar gatuliv, en stad och nattliv
Cardiff
Trevliga människor, Shopping och Historisk
Wales huvudstad är en livlig hamnstad med medeltida borgar, perfekta parker, moderna sportanläggningar och ett gnistrande underhållningsdistrikt vid vattnet.

Saker att besöka

 • Principality Stadium
 • Cardiff Motorpoint Arena
 • Cardiff Castle
Swansea som inkluderar segling, en marina och kustutsikter
Swansea
Trevliga människor, Barer vid poolen och Småbåtshamnar
Den här strandstaden hyser imponerande kulturcentra, stadsparker och medeltida landmärken. Den är dessutom en inkörsport till naturligt vackra södra Wales.

Saker att besöka

 • Mumbles Pier
 • Three Cliffs Bay Beach
 • Singleton Park
Llandudno som inkluderar ett torg och en liten stad eller by
Llandudno
Trevliga människor, Hav och Turer
Llandudno väntar: sightseeing, havsutsikt, snowboardåkning och mycket mer!

Saker att besöka

 • Llandudno Pier
 • Promenade
 • Great Orme Country Park
Caernarfon som visar en marina, en liten stad eller by och båtkörning
Caernarfon
Restauranger, Trevliga människor och Barer vid poolen
Dags att resa! Upptäck slottet, de historiska sevärdheterna och sightseeingen i pittoreska Caernarfon.

Saker att besöka

 • Caernarfon Castle
 • Mount Snowdon
Haverfordwest som visar en liten stad eller by, en bro och en å eller flod
Haverfordwest
Slott, Båtar och Kajakpaddling
Avskilda Haverfordwest väntar: slott, kajakpaddling, äventyr och mycket mer!

Saker att besöka

 • St. David's katedralen
Wrexham presenterar gatuliv
Wrexham
Familjevänlig, Trädgårdar och Underhållning
Wrexham väntar: underhållning, trädgårdar, barer och mycket mer!