Wisconsin

USA
Milwaukee Art Museum som inkluderar nattliv och modern arkitektur

”Mejeristaten” Wisconsin är känt för sina ostar, fotbollsfans och ölsorter, och inte minst för sin vackra natur. Här kan du uppleva publiksporter och spännande utomhusäventyr.

Res till Wisconsin och upptäck en stat som är starkt förknippad med mejeriprodukter, öl och fotboll. Missa inte ett besök i Green Bay, hemmastaden för Packers, statens elitlag i amerikansk fotboll. Deras fans är stolta över sin förmåga att uthärda matcherna på ”den frusna tundran Lambeau Field”. En trevlig aktivitet när vädret är varmare är att komma hit och titta på lagets försäsongsträning under sommaren. Det är tradition för traktens barn att låna ut sina cyklar till de kraftigt byggda spelarna och se dem cykla tvärs över parkeringen till omklädningsrummet.

Green Bay Packers fans kallar sig för ”cheese-heads”, osthuvuden. Om du vill passa in bland de mest hängivna fansen på nästa Packers-match ska du skaffa en skumgummihatt i form av en ostbit att ha på huvudet. Om du vill ha något att mumsa på under matchen kan du köpa den lokala specialiteten ostbollar, som är så färska att det gnisslar om osten när du biter i dem.

Andra kulinariska upplevelser väntar på Door Peninsula, söder om Green Bay, där du kan plocka egna körsbär eller köpa nybakta pajer. Resor till Wisconsin under sommaren är alltid populära och du bör då besöka Wisconsin Dells, där man har en fantastisk utsikt över klipporna längs Wisconsin River. Numera är det en härlig plats att besöka när som helst på året, tack vare den vackra naturen och de många vattenlanden med inomhusbassänger som har öppet året om.

Några av de äldsta bryggerierna i amerikanska Mellanvästern startades en gång i tiden av tyska invandrare i Milwaukee, som i dag är Wisconsins största stad. Här kan du gå på rundturer på de anrika bryggerierna eller provsmaka några av de många nystartade mikrobryggeriernas egna sorter. Området erbjuder också många möjligheter till sport och utomhusaktiviteter vid Lake Michigan, till exempel bad och båtturer på sommaren och pimpelfiske och issegling på vintern. Du kan också prova på curling. Här finns även ett bra kulturutbud med fina museer, teater, symfoniorkester och kasinon.

Huvudstaden i Wisconsin heter Madison. Här hittar du University of Wisconsin, med några av landets främsta collegelag i olika sporter. Staden har också ett brett utbud av etniska restauranger och butiker som håller universitetets internationella klientel mätta och belåtna. Du som tycker om att vistas utomhus kommer att uppskatta stadens utbud av över 250 parker.

I norra Wisconsin finns vidsträckta vildmarker som är perfekt för vandring, fiske, jakt och andra utomhusaktiviteter. En resa till Wisconsin slutar oftast med att du sjunger ”On Wisconsin” tillsammans med Badger-supportrarna från University of Wisconsin.

Populära städer i Wisconsin

Milwaukee Art Museum som visar modern arkitektur och konst
Milwaukee
Teatrar, Levande musik och Konst
Wisconsins största stad är känd för sin rika historia inom ölbryggeri, sin moderna silhuett vid sjöstranden och sina många olika festivaler.

Saker att besöka

  • Milwaukee City Hall
Madison som inkluderar gatuliv och en stad
Madison
Budget, Sport och Universitet
Wisconsins huvudstad och näst största stad finns spektakulär natur och vacker arkitektur och många olika vattensporter som du kan prova på.
Wisconsin Dells
Wisconsin Dells
Vattenparker, Underhållning och Utsikt mot floden
I denna stad i Mellanvästern i USA kan hela familjen ha roligt. Här finns över 20 vattenparker, liksom temaparker, temahotell och spännande flodkryssningar.
Green Bay som visar en park och historisk arkitektur
Green Bay
Restauranger, Familjevänlig och Shopping
”Titletown U.S.A.” (USA:s mästarstad) är känd för dess idrottskultur och fantastiska utomhusattraktioner, däribland ett enormt djurreservat inom stadens gränser.
La Crosse som visar en stad och gatuliv
La Crosse
Utsikt mot floden, Shopping och Barer vid poolen
La Crosse i sydvästra Wisconsin erbjuder underbara vyer av bergstoppar och utomhusaktiviteter året om. Det är också en viktig religiös plats.
Appleton
Appleton
Restauranger, Shopping och Familjevänlig
Appleton kallar! Upptäck krogar, flodstranden, underhållning och mycket mer.