Zeeland

Nederländerna
Zeeland som visar stillsam natur och åkrar

Zeeland är en havsnära provins i sydvästra Nederländerna och det är ett utmärkt resmål för en fartfylld familjesemester.

1953 var ett mörkt år i Zeelands historia. Fler än 1 000 människor omkom när svåra översvämningar drabbade provinsen. Efter det var det tydligt att det behövdes ett nytt försvarssystem för att skydda regionen från havet. Resultatet blev Deltaprojektet – ett system av vallar som det tog över 57 år att bygga. Har du tillgång till bil under din resa till Zeeland är det att rekommendera att köra längs kusten för att se vallarna. Watersnoodmuseum i Ouwerkerk väl värt ett besök. Museet har permanenta utställningar om översvämningen.

Tack vare Deltaprojektet behöver nederländarna inte längre oroa sig för havet och kan istället njuta av soliga dagar på de fina sandstränderna. När du reser till Zeeland kan du strosa på stranden, hålla utkik efter marina växter och djur och bygga sandslott med barnen. I Vlissingen kan du kombinera en dag på stranden med att promenera längs med den vackra strandpromenaden. Det är också en underbar plats att njuta av en vacker solnedgång på.

Zeeland bjuder på många charmiga byar och städer, men det finns en plats som du inte får missa: Middelburg. Den pittoreska staden har många sevärdheter, men den mest imponerande är definitivt Lange Jan. Det 91 meter höga klocktornet, som tillhör klosterkyrkan i stadens centrum, är en slående syn. Om du tar dig upp för tornets 207 trappsteg belönas du med en enastående utsikt över området.

När du ändå befinner dig i Middelburg kan du ta chansen att ta med barnen till Mini Mundi, en miniatyrpark med både utom- och inomhuslekland. Här finns det också ett par åkattraktioner, till exempel en berg-och dalbana och ett ”flygande” skepp. Ett besök på Mini Mundi passar bra när du vill ta en paus från stranden och låta barnen springa av sig ordentligt.

Övertygad? Börja titta på weekendresor till Zeeland redan idag!

Populära städer i Zeeland

Vrouwenpolder
Vrouwenpolder
Hajar, Simning och Nöjesparker
Utforska Vrouwenpolder: nöjesparken, vattenparken, valskådning och mycket mer!

Saker att besöka

  • Delta Works
Middelburg
Middelburg
Historisk, Monument och Kulturella aktiviteter
Besök huvudstaden i provinsen Zeeland och koppla av på stranden, shoppa eller bara njut av kulturen.
Vlissingen
Vlissingen
Hav, Hamnar och Djurpark
Hamnstaden Vlissingen bjuder på spännande historia, kulturmärkta byggnader och härliga festivaler. Den perfekta platsen för en semester vid havet med andra ord!
Zierikzee
Zierikzee
Katedraler, Kyrkor och Öar
Dra dig undan till avskilda Zierikzee! Upplev katedralen, utsikten över öarna och museerna.
Domburg
Domburg
Golf, Museer och Utsikt mot stranden
I landets sydöstra delar ligger Domburg, som är en underbar kustort med en lång historia. Det är en av de mest pittoreska platserna i hela Nederländerna!
Axel
Axel
Golf, Monument och Museer
Kom iväg till Axel! Upplev golfen, monumenten och museerna.