Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Alicante efter kategori

Toppaktiviteter i Alicante

Se alla 7 saker att göra i Alicante (provins)

Aktiviteter i Alicante

Du som längtar efter tapas vin och kulturupplevelser i Spanien kan sätta siktet på Costa Blanca. Oavsett om du söker folkliv eller avskildhet hittar du det här. Det finns alltid trevliga saker att göra i Alicante och staden känns mindre som en turistfälla än exempelvis Madrid och Barcelona. Här väntar underbara vinodlingar och stränder men även sportiga äventyr och historiska sevärdheter. Så vad är roligast och mest intressant att göra? Alicante bjuder på något för alla festprissar kulturintresserade och sportfantaster. Läs vidare om du vill veta mer.

Guidade heldagsturer

Du som gillar adrenalinkickar får inte missa chansen att bli nedfirad för den dramatiska ravinen Barranc de l’Infern

eller ”Helvetesravinen” om du direktöversätter namnet. Det här är en upplevelse som passar alla kunskapsnivåer. Se till att hitta ditt äventyrliga humör så kommer du att belönas med fin utsikt intill vattenfallet och uppfyllas av den härliga känslan av att ha vågat pressa dina gränser. Observera att åldersgränsen är 18 år för dessa aktiviteter. Alicante är bergigt och du som vill utforska den karga omgivningen kan gå på en guidad rundtur i parken Penyal d'Ifac intill Medelhavet. Vandringen ger en fascinerande inblick i områdets historia följt av ett besök på den arkeologiska utgrävningsplatsen Pablo de Ifach. Den som har tur kan få se rovfåglar under upptäcktsfärden i östra Alicante. Aktiviteter här i den kustnära parken är lämpliga för alla åldrar men du som kommer med på utflykten måste kunna promenera på ojämn mark.

Se staden på Segway

I centrala Alicante är det oftast lätt att ta sig fram mellan olika sevärdheter till fots. Stadskärnan är kompakt och du kan strosa genom de smala gränderna i den gamla stadsdelen El Barrio. Här ser du vacker arkitektur med färgglatt kakel och prunkande balkonger. Du som vill spara tid under en weekend eller bara tycker att det vore roligt kan prova en Segway-tur i centrum. Susa fram på gator och torg på en heltäckande stadsrundtur som inkluderar fullständiga instruktioner och utbildning. Det är en upplevelse för dig som älskar att prova på ovanliga saker att göra. I Alicante kan du även boka en tur på Segway till de äldre stadsdelarna och glida fram vid kusten samt i parkerna. Det högteknologiska färdmedlet låter dig på ett bekvämt och miljövänligt sätt utforska lite större områden. Så lägg i växeln och rulla ut på upptäcktsfärd i några timmar.

Kultur i Alicante – saker att göra

En klassisk sevärdhet i Alicante är den medeltida borgen Castillo de Santa Bárbara som ligger på toppen av berget Monte Benacantil. Missa inte den ruskiga fängelsehålan när du är här. Från utsiktsplatsen ser du hela staden ur fågelperspektiv innan du vandrar tillbaka till centrala Alicante - eller tar hissen 166 meter ner. Sedan är det trevligt att gå vidare till det moderna museet MACA som ligger i en statlig byggnad i barockstil. Här finns bland annat mästerverk av Miró Dalí och Picasso. Om du ännu har lite energi kvar är MARQ eller Museo Arqueológico de Alicante ett fantastiskt museum. Missa inte stranden i San Juan norr om Alicante om du vill utforska några mysiga restauranger och barer. Innan du åker hem kan du passa på att köpa några fina souvenirer. Vad sägs om en god olivolja ett vackert keramikföremål eller ett kit för dig som vill lära dig att laga paella?

Karta