Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Dubrovnik-Neretva

Se alla 2 saker att göra i Dubrovnik-Neretva

Välj aktivitet i Dubrovnik-Neretva efter kategori

Dagsturer och utflykter (1) Familjevänligt (1) Privata turer (1)

Att göra i Dubrovnik under ditt besök

Staden Dubrovnik vid Kroatiens kust är det perfekta resmålet för hela familjen. Här kan du på samma gång uppleva nutidshistoria, mysiga gränder, vacker skärgård, god mat samt sol och bad. Det spelar ingen roll om du är här för total avkoppling eller om du vill ha en semester full av aktiviteter – i Dubrovnik har du kommit rätt!

När du besöker Dubrovnik är ett besök i stadens Unescomärkta, vackra och muromgärdade gamla stadsdel Stari Grad ett måste. Här kan du följa med på en guidad rundtur som visar upp stadens historiska gator och byggnader, eller strosa runt på egen hand och besöka hippa butiker och slå dig ner på något mysigt café längs med den långa gågatan Stradun. En tidig morgon eller en eftermiddag framemot solnedgången, när det är svalare och färre turister, kan du ta en promenad utmed Stari Grads storslagna stadsmurar. Härifrån är utsikten över de terrakottafärgade hustaken och det azurblå Medelhavet fantastisk. Muren är cirka två kilometer lång och en promenad utmed med hela dess längd tar mellan 45 minuter och en timme.

Vill du uppleva en storslagen utsikt över Dubrovnik med Medelhavet i bakgrunden är en mycket populär Dubrovnik-aktivitet att ta linbanan upp till toppen av berget Srđ. Vid klart väder kan du se ända upp till 60 km omkring dig. Känner du för ett träningspass kan du istället promenera upp till toppen!

Annorlunda saker att göra i Dubrovnik

När du är i staden är ett tips att passa på att ta del av någon lite annorlunda aktivitet Dubrovnik har att erbjuda. För att få en bit nutidshistoria kan du besöka War Photo Limited. I byggnadens översta våning visas mycket starka bilder upp från Dubrovniks belägring i början av 90-talet, och i galleriets nedre våning visas tillfälliga utställningar från andra krigszoner runt om i världen. Ett besök här kommer garanterat att beröra.

Kroatien är kanske inte det land runt Medelhavet du tänker på i första hand när du tänker på viner, men landet producerar faktiskt en hel del goda viner. Är du intresserad av att prova på några av dessa ska du besöka Dubrovniks första riktiga vinbar D’Vino. Här finns över 100 olika nationella viner, varav ett 70-tal erbjuds på glas.

Är du ett fan av den populära tv-serien Game of Thrones kan du passa på att uppleva Dubrovnik genom den fiktiva staden King’s Landing. Sedan 2015 anordnas guidade vandringar till stadens alla 13 inspelningsplatser.

Dubrovnik-aktiviteter på havet

En populär aktivitet i Dubrovnik är att följa med på en tur med någon av båtarna som går till de olika öarna utanför kusten. Skärgården utanför Dubrovnik är känd för att vara mycket vacker, och här finns många öar med olika karaktär. Öarna Lokrum och Koločep når du på bara 10–20 minuter med båt, medan resan till öarna Lopud och Šipan tar omkring en och en halv timme.

Ett annat mycket populärt sätt att upptäcka skärgården och njuta av havet är att hyra en kajak. Du kan antingen följa med på en organiserad utflykt eller hyra en själv och åka iväg på en egen upptäcktsfärd.