Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Phuket

Se alla 26 saker att göra i Phuket

Paradiset Phuket: aktiviteter för just din resa

En resa till Phuket Thailands största ö kan utformas så att den passar alla typer av resor och människor. Ön har bländvita stränder längs västkusten om du vill leva riktigt strandliv tät regnskog mitt på ön och spännande kvarter och kulturscener i Phuket Town i öster. Utöver detta finns mängder av roliga aktiviteter i Phuket att välja mellan. Kanotpaddling

snorkling och golf är bara några exempel på vad Andamans pärla som Phuket ibland kallas har att bjuda på.

Phuket ön med äventyret som passar just dig

Med sina långa kust och varierade natur har Phuket något för alla typer av semesterresor. De populära och välbesökta stränderna Karon Kata och Patong passar den som gillar myllrande stränder. I norr finns det mer isolerade alternativ som till exempel stranden Nai Thon. Där är strandförsäljarna färre men vattnet fortfarande lika turkost. Om livet kring den välbesökta Bangla Road i Patong-området blir för intensivt finns det ett lite lugnare stadsliv att undersöka i Phuket City. I Phuket City kan du också dricka riktigt gott kaffe på något hippt kafé och smita in på något galleri med spännande konst.

En av alla populära aktiviteter i Phuket är att paddla kanot Phang Nga Bay nordost om själva halvön. I den här bukten ligger också de berömda sevärdheterna James Bond Island och Koh Panyee en by helt byggd på pålar. Om du skulle tröttna på strandlivet och vattenaktiviteter kan du åka till nationalparken Khao Phra Tew på öns nordöstra sida. Här kan du bland annat ta dig fram genom djungeln med stigar och lianer se vackra vattenfall och gibbonapor.

Phukets aktiviteter för hungriga magar

I Phuket kommer du alltid att hitta något gott att äta eller dricka oavsett vad du är sugen på. På stranden kanske det passar att sippa på en färgglad drink i solstolen medan du kan äta en flottare middag på någon av Phukets finkrogar framåt kvällen. I Phuket City går det att få fantastisk mat från världens alla hörn och på restaurangen Blue Elephant som också erbjuder matlagningskurser kan du få smaka på det thailändska köket när det är som bäst. Men om du hellre vill provsmaka lite enklare maträtter och snabbmat från området kan du åka till Naka Market precis utanför Phuket City. Marknaden har öppet på helgerna och i de många stånden säljs det både prylar kläder och mat.

Saker att göra i Phuket för de minsta

Att åka på semester i Phuket med sina barn är populärt av förståeliga skäl för Phukets aktiviteter för barn är många prisvärda och varierande. Här finns äventyrsland att tillbringa många varma dagar på till exempel Splash Jungle Waterpark i närheten av flygplatsen. Längre söderut ligger Phuket Aquarium där barnen kan bekanta sig med över 100 olika sjölevande djurarter. På Dinopark nära Karon Beach kan hela resesällskapet vuxna som barn tävla i minigolf i sällskap av häftiga dinosauriemodeller. Du hittar alltid något att göra i Phuket både för stora och små!

Karta

Var kan jag bo i Phuket?

Phukets gamla stadskärna

Kaféerna, stränderna och de historiska sevärdheterna är några av höjdpunkterna i Phukets gamla stadskärna. Passa på att besöka Phukets söndagsnattmarknad eller Moh Seng Historic House Museum när du ändå utforskar området.

KaféMuseumTrevliga människor

Talat Yai

De historiska sevärdheterna och spaanläggningarna är några av de saker som gör Talat Yai så speciellt. Passa på att besöka Phuket Trickeye Museum eller Robinson Department Store när du ändå utforskar området.

Kulturell aktivitetTempelChinatown

Nanai Road

Nanai Road brukar bland annat uppskattas för havsutsikten och barerna. Om du har lust att utforska vidare ligger Jungceylons köpcenter och Bangla Road inte särskilt långt bort.

Trevliga människorSimningHav

Talat Nuea

Fiken och de historiska sevärdheterna är några av de saker som gör Talat Nuea så speciellt. Passa på att besöka Phukets söndagsnattmarknad eller Jui Tuis helgedom när du ändå utforskar området.

FärjaTrevliga människorBudget