Saker att göra i Sevilla

Aktiviteter, attraktioner och turer
Plaza de Espana som visar ett slott, en solnedgång och en stad

Att göra i Sevilla

Låt Expedia hjälpa dig hitta de bästa upplevelserna som Sevilla och Andalucien har att erbjuda! Planerar du att resa till Sevilla kan vi ge dig en lista med alla de populäraste sevärdheterna och hjälpa dig att ta reda på vilka aktiviteter du absolut inte får missa. Vare sig du planerar en familjesemester, en romantisk resa på tu man hand eller en affärsresa gör vi det enkelt för dig att hitta saker att göra i Sevilla.

Sevilla ståtar med massor av intressanta sevärdheter och aktiviteter. Vi kan hjälpa dig ta reda på var du bör bo i Sevilla och gör det busenkelt för dig att utforska Sevilla och närområdet med våra guider. Oavsett hur länge du stannar är det enkelt att hitta sevärdheter i Sevilla som garanterar att du får en fantastisk semester och inte missar någonting. Lämna lokalkännedomen till oss och njut av en bekymmersfri resa.

Planerar du en tur till Sevilla får du inte missa våra praktiska guider till sevärdheter i området. Här kan du få listor på saker att göra, lära dig mer om de populäraste attraktionerna och få hjälp med att planera din resa så att den blir något alldeles extra! Expedia gör det lätt att kolla in alla sevärdheterna i Sevilla.

Sevillas aktiviteter

Sevilla har någonting för alla, så oavsett om du planerar att hålla dig aktiv på semestern, unna dig en riktigt lyxig och romantisk vistelse eller fylla resan med underhållning och nöjen, så hittar du massor av aktiviteter i Sevilla som garanterat håller dig sysselsatt. På Expedia är det enkelt att boka flyg, hotell och hyrbil i förväg, vilket ger dig en bekväm och bekymmersfri resa, så du kan se alla Sevillas sevärdheter.

Det kan vara tidskrävande att leta efter saker att göra i Sevilla, men vi gör det enkelt att planera din semester. Vare sig du vill ge dig ut och utforska härlig natur, provsmaka de bästa rätterna från Sevilla eller fördjupa dig i den lokala kulturen kan våra tips om Sevillas attraktioner guida dig till en lyckad resa, oavsätt årstid. Trevlig resa!


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Katedralen i Sevilla

Den katolska katedralen i Sevillas (Catedral de Sevilla) enorma storlek kan göra den mest erfarne resenär förstummad. De rika rådsherrarna som beställde byggnaden på det tidiga 1300-talet ville att den skulle vara så storslagen att framtida besökare skulle fråga sig om katedralens grundare var vid sina sinnens fulla bruk.
Läs mer
Katedralen i Sevilla som visar ett torg, historisk arkitektur och en kyrka eller katedral

2. Plaza de España

Plaza de España ligger vid korsingen mellan några av Madrids livligaste gator. Den livliga Gran Via ändrar namn till Calle de la Princesa medan bilar, lastbilar och bussar tutar och susar förbi. Trots att det ligger mitt i stadens kärna, ser du ofta människor som tar sig tid att koppla av under träden.
Läs mer
Plaza de España som inkluderar ett monument, en stad och ett torg

3. Alcazar

Alcázar är ett kungligt residens – därav Real (kungliga) i namnet – som är ett av Europas mest imponerande arkitektoniska mästerverk och än i dag är en bostad för landets kungafamilj. Palatset består av en grupp av byggnader och trädgårdar som blandar stilar ända från morisk 1000-talsarkitektur till dagens moderna estetik.
Läs mer
Alcazar som inkluderar religiösa element och en kyrka eller katedral

4. Giralda-tornet

Från början var La Giralda minareten in en moské som stod på den plats där katedralen i Sevilla numera ligger. La Giralda uppfördes mellan 1184 och 1196 och var en av de tre stora minareter som byggdes av Almohaderna, en marockansk berberdynasti som tog kontroll över Spanien på 1100-talet. De andra två minareterna finns i Rabat och Marrakech. Efter återerövringen 1248 tog de kristna över La Giralda och minareten har varit katedralen i Sevillas klocktorn allt sedan dess.
Läs mer
Giralda-tornet som inkluderar chateau eller palats och historisk arkitektur

5. Plaza de Toros de la Real Maestranza

Gå på en guidad rundtur på Plaza de Toros, en av världens äldsta tjurfäktningsarenor. Arenan är byggt i barockstil med en slående vit och gul fasad och ligger vid floden. Plaza de Toros började byggas år 1762 och slutfördes år 1881.
Läs mer
Plaza de Toros de la Real Maestranza presenterar historisk arkitektur

6. Metropol Parasol

Detta är ett arkitektoniskt underverk – en stor trästruktur som står mitt i Sevillas gamla stadskärna. Byggnaden består av sex sammanlänkade parasoll och är lokalt känd som Las Setas, svamparna, på grund av dess ovanliga form. I den slående byggnaden finns affärer, en marknad, ett öppet område för konserter och en källare fylld med romerska ruiner.
Läs mer
Metropol Parasol presenterar modern arkitektur och utsikter

7. Torre del Oro

På floden Guadalquivirs östra strand står Torre del Oro, Guldtornet, ett militärt vakttorn som var en del av de befästa murar som en gång omgärdade staden. Den 12-sidiga byggnaden uppfördes 1221 för att skydda hamnen från attacker. Under sin långa historia har tornet även varit kapell, fängelse och krutförråd. Idag hyser Torre del Oro ett maritimt museum.
Läs mer
Torre del Oro presenterar en hamn eller havsbukt, en å eller flod och millitärobjekt

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Sevilla

Städer nära Sevilla