Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Tokyo

Se alla 18 saker att göra i Tokyo

Saker att göra i Tokyo

Det är något visst med en världsstad som till ytan är lika stor som hela Skåne men där brottslighet i princip är obefintlig. Att vi inte förstår skriftspråket på de vackra skyltarna och löpsedlarna i Japan bidrar till att alla sinnen aktiveras. Ofta kliver du in i affärer utan att veta vad som säljs strosar i folkströmmar där du inte förstår vad som sägs men samtidigt är människor så hövliga att du lär trivas som fisken i vattnet. Du kan resa tillbaka otaliga gånger och aldrig få slut på aktiviteter. Tokyo är inte heller fullt så dyrt som många säger. Undvik de lyxigaste hotellen och restauranger med Michelinstjärnor om du vill spara på slantarna. Så vad finns att göra i Tokyo?

Aktiviteter Tokyo har att erbjuda

I den kontrastrika staden finns vissa områden som är särskilt besöksvärda. I stadsdelen Shibuya ligger det berömda övergångsstället som utgör en både märklig och magisk sevärdhet. Här ser du ett helt människohav gå över gatan i ett flödande myller. Skyskrapor och färgglatt blinkande neonskyltar

internationella modekedjor arkadspel och ungdomligt nattliv är Shibuyas signum. Shinjuki liknar det föregående distriktet men är något mer barnförbjudet med sitt ”red light district”. Både Shibuya Shinjuki och även Shimokitazawa ligger på stadens trendiga västra sida. Om du vill se andra sidan av staden kan folkliga Uenoparken kanske locka. Här samlas i princip hela Tokyos befolkning under körsbärsblommorna i början av april. Även Akihabara ligger nordöst om stadskärnan och här hittar du en uppsjö elektronikaffärer. Området lockar till sig passionerade anhängare av otakukultur - alltså popkultur och manga. Älskar du animerad film får du inte glömma att i förväg boka biljetter till Ghibli Museum i Tokyo. Att göra-listan för shoppingfantaster är oändligt lång. Stadsdelen Ginza är kanske kändast och gatorna kantas av exklusiva butiker och lyxiga shoppingcenter. Om alternativa designerkläder cosplay och hipp second hand är din smak kan du shoppa loss i Harajuku. Prova friterade bläckfiskbollar i något av gatustånden när du är här. På kvällstid kan du se ett fartfyllt spektakel på Robot Restaurant där dansare slagverkare och dinosaurier uppträder i en och samma föreställning.

Rofyllda och inspirerande upplevelser

Vid andra världskrigets slut förstördes många av stadens gamla byggnader men den moderna arkitektur som ersatte dem saknar motstycke. Intill skyskraporna står viktiga byggnadsverk kvar i Tokyo. Aktiviteter som låter dig se mer av staden passar dig som aldrig varit här förut. Varför inte gå på en morgontur i Tokyo? Då kan du utforska allt från shoppingdistrikt till det mäktiga kejsarpalatset. Beundra det buddhistiska templet Senso-ji i Asakusa lär dig om trädgårdskonst där vatten är ett viktigt element och åk sedan upp till Tokyo Towers utsiktsplattform där du kan se staden ur fågelperspektiv. Under den guidade rundvandringen får du god överblick och tips på saker att göra. Tokyo är en kulturstad som hyser museer och gallerier i världsklass. Styr kosan mot distriktet Roppongi där du kan utforska de tre fina kulturinstitutionerna som ingår i Tokyo Art Triangle. Det finns gränslöst många aktiviteter i Tokyo men du bör unna dig minst en dagsutflykt utanför staden. Naturupplevelser i Japan är helt oförglömliga. Boka en heldagstur till Fujiberget och Hakones nationalpark så kan du beundra en av världens mest natursköna vulkaner och åka på kryssning. Res norrut på en heldagsutflykt till världsarvet Nikko för en riktigt fridfull upplevelse. Dessvärre är det omöjligt att se hela Tokyo under ett besök men planera resan noggrant så kommer du att hitta fram till smultronställen som passar just dig.

Karta

Discover neighborhoods in Tokyo

Shinjuku

Detta stora distrikt i Tokyo erbjuder många olika möjligheter, från panoramautsikt över stadens silhuett och trendiga restauranger till en stor, fridfull park. 

InnerstadShoppingBlomma

Shibuya

Gå direkt från Tokyos livligaste tågstation ut på gator med ändlösa shopping- och matalternativ och det största antalet ”kärlekshotell” i staden.

ShoppingInnerstadTempel

Akihabara

När du är i Akihabara kan du planera in ett besök till Akihabara ("Elektronikstaden") och Ueno-parken, några av områdets viktigaste sevärdheter.

Ueno

Resenärer brukar välja Ueno för det stora restaurangutbudet. Hoppa på tunnelbanan på Ueno-okachimachi station eller Ueno-hirokoji station och kolla in berömda sevärdheter som Ameya-Yokochō.

ShoppingMuseumSightseeing

Ikebukuro

Om du tillbringar lite tid i Ikebukuro kan det hända att du uppskattar shoppingen och krogarna. Om du har tid för mer kan du även besöka Sunshine City shoppingcenter eller Sunshine Aquarium.

ShoppingRestaurangerKafé

Asakusa

Gå i samma fotspår som troende har gjort i flera hundra år längs en gata som är full av stånd med traditionella snacks och fram till porten till ett av Japans populäraste tempel.

TempelShoppingKultur