Billiga flyg från Göteborg (GOT) till Kiruna (KRN) från 1 305 kr

Billiga flyg från Göteborg till Kiruna

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 305 kr för enkelflyg och 2 574 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Flyginformation Göteborg till Kiruna
Avreseflygplats
Landvetter
Ankomstflygplats
Kiruna
Verkande flygbolag
Scandinavian Airlines
Pris tur-och-retur
2 574 kr
Distans
1192 km

Göteborg-Kiruna: Flyg och spara tid på resan

Kiruna är en spännande nordsvensk stad, nästan så långt upp i landet man kan komma. Med sina drygt 18 000 invånare är staden knappast en metropol, men den är dock den största tätorten i Lappland. Många turister från Syd- och Västsverige använder Kiruna som bas för fjällsemestern i Abisko nationalpark och med hopp om att få se det magiska norrskenet. Flyg från Göteborg till Kiruna kan gå på under fyra timmar vilket innebär att du kan spara många timmar jämfört med om du tar bilen eller tåget.

Flyg till Kiruna från Göteborg – så mycket tid sparar du

Det är ungefär 160 mil från Göteborg till Kiruna, och beroende på vilken väg du väljer tar rutten uppåt 18 timmar att köra. Ett bekvämare alternativ är tåget, och många väljer att ta sig upp till Stockholm med snabbtåget för att sedan kliva på ett nattåg till Kiruna och vakna utvilade nästa dag framme på destinationen. Denna resväg tar det drygt 20 timmar att komma fram till Kiruna. Flyg från Göteborg är dock helt klart det snabbaste sättet att ta sig från Västsverige till norra Norrland, och har du tur kan du hitta flygresor från Göteborg till Kiruna på under fyra timmar.

Så hittar du flyg – GOT-KRN

Flygplatskoderna GOT och KRN står för flygplatserna Landvetter och Kiruna Airport. Dessa trafikeras både av reguljära flygbolag som SAS och lågprisbolag som Norwegian och Braathens. Det finns inga direktflyg från Göteborg till Kiruna, men det finns många bra avgångar med ett byte som tar mellan tre och fem timmar. De allra flesta flyg som landar i Kiruna kommer från Stockholm Arlanda, så det är alltid här du mellanlandar om du bokar flyg Göteborg-Kiruna.

Billiga flygbiljetter från Göteborg till Kiruna

Det är alltid lättast att hitta billiga flygresor till Kiruna från Göteborg om du är ute i god tid. Sök smart och jämför olika bolag för att säkra det bästa priset. Generellt sett är Norwegians flyg billigast, men tänk då på att du får betala extra för saker som incheckat bagage och mat ombord på planet, så om du vill ha det kan priset snabbt springa iväg. Ett annat smart sätt att spara pengar kan vara att boka hotell och flyg tillsammans med en paketresa till Kiruna.

Populärast är det att resa till Kiruna på våren och sommaren, med rejäla toppar under jul-, sportlovs- och påsklovsveckorna. Då stiger också priserna på flygbiljetter ordentligt, så om du är ute efter att flyga billigt från Göteborg till Kiruna kan du med fördel satsa på höstveckorna istället. Lägst priser hittar du mellan vecka 37 och 49.

Från flygplatsen till Kiruna

Kiruna Airport ligger ungefär en mil från tätorten, och resan tar inte mer än runt en kvart med taxi eller hyrbil. Det finns möjlighet att hyra bil i Kiruna som du sedan hämtar upp på flygplatsen. Det är ingen stor flygplats, men den är mysig och har en restaurang/kafé och en konstutställning. Det finns både flygbussar och ordinarie länstrafikbussar från flygplatsen. Flygbussarna är anpassade till flygens ankomst- och avgångstider medan de ordinarie bussarna går enligt tidtabell. Det finns också ett antal transferbussar med bland andra Lapland Resorts och Visit Abisko, som tar dig direkt från flygplatsen till ditt hotell i Kiruna, Abisko eller Björkliden.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar ett flyg från Landvetter till Kiruna?
Om du tänker flyga från Landvetter till Kiruna börjar priserna på en tur och retur-biljett på 2 574 kr. Siffran är baserad på biljettpriserna under den senaste veckan, så vänta inte för länge. Boka en biljett omedelbart för att spara både tid och pengar.
Måste jag betala en avbokningsavgift om jag avbokar mitt flyg från Landvetter (GOT) till Kiruna (KRN)?
När det gäller avbokningsavgift är det dessvärre så att alla flygbolag har sina egna villkor. Om du beslutar dig för att avboka din flygresa kan du besöka vår kundtjänst och följa instruktionerna där.
Hur gör man för att hitta billiga flyg med en flexibel ombokningspolicy från Landvetter till Kiruna?
Många flygbolag ger dig möjligheten att boka om ditt flyg utan ombokningsavgift. Du betalar endast mellanskillnaden mellan priset på ditt ursprungliga flyg och ditt nya flyg. När du söker på flyg från Landvetter till Kiruna kan du välja filtret “Inga ändringsavgifter” för att se flyg utan avgifter.
Hur många timmar tar flyget från Landvetter till Kiruna?
Resan från Landvetter till Kiruna tar i medel bara 2 timmar och 31 minuter, så du hinner knappt göra dig bekväm i sätet. Chansen är stor att nästa gång du tittar ut genom fönstret är det dags att landa i Kiruna.
Hur långt är det från Landvetter (GOT) till Kiruna (KRN)?
Flygavståndet mellan Harryda och Kiruna är endast 1 200 kilometer. När planet väl har lyft har du knappt tid att läsa tidningen du får ombord.
Vilka flygbolag har direktflyg från Landvetter till Kiruna?
För närvarande finns det inga flygbolag som flyger direkt mellan Landvetter och Kiruna. Du får räkna med att boka ett flyg med minst en mellanlandning. För bästa restid och pris bör du boka biljetten i god tid.
Är flygbiljetter från Göteborg (GOT-Landvetter) till Kiruna (KRN) billigare när man köper dem i sista minuten?
Flygpriser går upp och ner som en jojo, så du kan aldrig garanteras bästa pris. Har du tur kan du hitta bra erbjudanden från GOT till KRN i sista minuten, men det är också en bra idé att hålla koll på priserna långt innan avfärd. Vissa flygbolag anger sina flygpriser upp till ett år innan avfärdsdatum. Expedia uppdaterar hela tiden de bästa erbjudandena, så titta tillbaka regelbundet och var beredd att slå till när ett bra pris dyker upp.
Går det att flyga från Göteborg (GOT-Landvetter) till Kiruna (KRN) just nu?
Om du vill lära dig mer om gällande reserestriktioner eller karantänkrav på Kiruna (KRN) kan du besöka vår sida med reseråd under covid-19. Granska denna information innan du gör din bokning, så att du inte råkar fastna någonstans under resans gång.
Flygplatser i Kiruna

Gällivare