Billiga flyg från Göteborg (GOT) till Kiruna (KRN) från 1 671 kr

Billiga flyg från Landvetter till Kiruna

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 671 kr för enkelflyg och 2 132 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
Flyginformation Göteborg till Kiruna
AvreseflygplatsLandvetter
Destinationens flygplatsKiruna
FlygbolagSAS
Flygpris2 132 kr
Distans1192 km

Göteborg-Kiruna: Flyg och spara tid på resan

Kiruna är en spännande nordsvensk stad, nästan så långt upp i landet man kan komma. Med sina drygt 18 000 invånare är staden knappast en metropol, men den är dock den största tätorten i Lappland. Många turister från Syd- och Västsverige använder Kiruna som bas för fjällsemestern i Abisko nationalpark och med hopp om att få se det magiska norrskenet. Flyg från Göteborg till Kiruna kan gå på under fyra timmar vilket innebär att du kan spara många timmar jämfört med om du tar bilen eller tåget.

Flyg till Kiruna från Göteborg – så mycket tid sparar du

Det är ungefär 160 mil från Göteborg till Kiruna, och beroende på vilken väg du väljer tar rutten uppåt 18 timmar att köra. Ett bekvämare alternativ är tåget, och många väljer att ta sig upp till Stockholm med snabbtåget för att sedan kliva på ett nattåg till Kiruna och vakna utvilade nästa dag framme på destinationen. Denna resväg tar det drygt 20 timmar att komma fram till Kiruna. Flyg från Göteborg är dock helt klart det snabbaste sättet att ta sig från Västsverige till norra Norrland, och har du tur kan du hitta flygresor från Göteborg till Kiruna på under fyra timmar.

Så hittar du flyg – GOT-KRN

Flygplatskoderna GOT och KRN står för flygplatserna Landvetter och Kiruna Airport. Dessa trafikeras både av reguljära flygbolag som SAS och lågprisbolag som Norwegian och Braathens. Det finns inga direktflyg från Göteborg till Kiruna, men det finns många bra avgångar med ett byte som tar mellan tre och fem timmar. De allra flesta flyg som landar i Kiruna kommer från Stockholm Arlanda, så det är alltid här du mellanlandar om du bokar flyg Göteborg-Kiruna.

Billiga flygbiljetter från Göteborg till Kiruna

Det är alltid lättast att hitta billiga flygresor till Kiruna från Göteborg om du är ute i god tid. Sök smart och jämför olika bolag för att säkra det bästa priset. Generellt sett är Norwegians flyg billigast, men tänk då på att du får betala extra för saker som incheckat bagage och mat ombord på planet, så om du vill ha det kan priset snabbt springa iväg. Ett annat smart sätt att spara pengar kan vara att boka hotell och flyg tillsammans med en paketresa till Kiruna.

Populärast är det att resa till Kiruna på våren och sommaren, med rejäla toppar under jul-, sportlovs- och påsklovsveckorna. Då stiger också priserna på flygbiljetter ordentligt, så om du är ute efter att flyga billigt från Göteborg till Kiruna kan du med fördel satsa på höstveckorna istället. Lägst priser hittar du mellan vecka 37 och 49.

Från flygplatsen till Kiruna

Kiruna Airport ligger ungefär en mil från tätorten, och resan tar inte mer än runt en kvart med taxi eller hyrbil. Det finns möjlighet att hyra bil i Kiruna som du sedan hämtar upp på flygplatsen. Det är ingen stor flygplats, men den är mysig och har en restaurang/kafé och en konstutställning. Det finns både flygbussar och ordinarie länstrafikbussar från flygplatsen. Flygbussarna är anpassade till flygens ankomst- och avgångstider medan de ordinarie bussarna går enligt tidtabell. Det finns också ett antal transferbussar med bland andra Lapland Resorts och Visit Abisko, som tar dig direkt från flygplatsen till ditt hotell i Kiruna, Abisko eller Björkliden.

Vanliga frågor och svar

Gällivare