Billiga flyg från Göteborg (GOT) till Palma de Mallorca (PMI) från 629 kr

Billiga flyg från Landvetter till Palma de Mallorca

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 629 kr för enkelflyg och 1 293 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
SAS
Eurowings
SAS
Eurowings
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
SAS
KLM
Austrian Airlines
Flyginformation Göteborg till Palma de Mallorca
AvreseflygplatsLandvetter
Destinationens flygplatsPalma de Mallorca
FlygbolagAir Europa, Air France, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Eurowings, Finnair, Iberia, KLM, Lufthansa, SAS, Swiss International Air Lines
Flygpris1 293 kr
Distans2116 km

Göteborg-Mallorca: Flyg på en solsemester till Mallis

Unna dig en semester – flyg till Mallorca från Göteborg

Längtar du efter att lämna den gråa och trista vardagen och se lite sol för en gångs skull? Vill du slippa tänka på jobbet och allt det där alldagliga i en vecka eller två? Du är inte ensam. Mallis är en av våra mest klassiska semesterdestinationer, och vi svenskar har besökt ön sedan 1950-talet då charterturismen föddes. Engelsmännen kom först, men svenskarna och göteborgarna inte långt därefter. Idag besöks Mallorca av runt tre miljoner turister varje år! Det är mycket för en sådan liten ö. Men det är inte konstigt att så många väljer att resa med flyg från Göteborg till Mallorca. Resan tar inte mer än drygt tre timmar, och väl där befinner du dig i ett semesterparadis som har allt.

Boka flyg: Göteborg till Mallorca

Det är framför allt de som bor i Syd- och Västsverige som väljer att flyga från Göteborg. Mallorca ligger tre timmar från Sveriges andra stad med flyg, och det finns ett antal bolag som trafikerar rutten. Utöver reguljära bolag som SAS finns även lågprisbolag som Ryanair och Norwegian samt charterbolag som Primera Air och Thomas Cook. Mängden flyg Göteborg-Mallorca vittnar om hur populär destinationen fortfarande är bland västsvenskarna.

Det finns även en uppsjö av hotell på Mallorca med allt från billiga men enkla och ganska gamla anläggningar till supermoderna lyxhotell, och du kan kombinera vilket flyg som helst med vilket hotell som helst för en skräddarsydd semester. Om du vill se mycket av ön kan det vara en god idé att hyra bil på Mallorca så att du kan utforska de olika städerna i din egen takt.

Palma de Mallorca Airport

Mallorcas flygplats ligger åtta kilometer öster om öns största stad Palma intill byn Can Pastilla. Den är Spaniens tredje största flygplats efter Madrid och Barcelona, och under sommarmånaderna är den en av Europas mest trafikerade flygplatser. Den har en kapacitet på 25 miljoner passagerare per år och 12 000 avresande i timmen. Inte illa för en ö som är lika stor som Gotland.

Många av hotellen på ön erbjuder direkttransfer från flygplatsen, vilket kan vara skönt efter din flygresa från Göteborg till Mallorca. Se till att kontrollera i din bokningsbekräftelse vad som ingår. Annars går det även att resa från flygplatsen med kollektivtrafiken eller dyrare taxitransport. Det finns två stadsbussar som tar dig till centrala Palma och alla sevärdheter eller till hotellen vid Palmas strand.

Så hittar du billiga flyg Göteborg-Mallorca

Det finns billiga flygbiljetter från Göteborg till Mallorca att hitta hos lågprisbolagen Norwegian och Ryanair. Tänk dock på att det när du bokar med lågprisbolag oftast inte ingår något incheckat bagage och mat på flyget, så om du vill ha sådana tillägg får du fakturera in det i beräkningarna. Du kan även ofta spara en slant genom att boka ett flyg med en mellanlandning, men se upp för flygtider som kryper upp mot 20 timmar. Du vill inte tillbringa ett par dagar av din semestervecka på olika flygplatser. Ett annat smart sätt att hitta billiga flyg är genom att boka flyg och hotell tillsammans, då detta ofta medför rejäla rabatter.

Vanliga frågor och svar