Billiga flyg från Göteborg (GOT) till Split (SPU) från 899 kr

Billiga flyg från Landvetter till Split

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 899 kr för enkelflyg och 1 704 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Eurowings
Eurowings
KLM
KLM
KLM
KLM
Lufthansa
Eurowings
Austrian Airlines
KLM
KLM
KLM
KLM
KLM
KLM
KLM
Lufthansa
Swiss International Air Lines
Austrian Airlines
Flyginformation Göteborg till Split
AvreseflygplatsLandvetter
Destinationens flygplatsSplit
FlygbolagAir France, Austrian Airlines, British Airways, Brussels Airlines, Croatia Airlines, Finnair, KLM, LOT-Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Swiss International Air Lines, Turkish Airlines
Flygpris2 598 kr
Distans1586 km

Göteborg-Split: Flyg till sol, bad och en vacker stad

Split är Kroatiens andra stad, och definitivt en av de vackraste. Turisterna flockar hit för att beundra de vackra gatorna och torgen smyckade med italiensk marmor, hamnpromenaden Riva med sina mysiga restauranger och glassbarer och Diocletianus palats från slutet av 200-talet. Från Splits hamn kan man dessutom ta båtar ut till de största kroatiska öarna. Flygresan tar bara 2,5 timmar om man flyger direkt, så det är inte konstigt att allt fler västsvenskar väljer att boka flyg från Göteborg till Split på somrarna.

Upptäck Split med flyg från Göteborg

Den populäraste tiden att besöka Split är förstås på sommaren, och då kan du också hitta direktflyg från Göteborg till Split. Du kan flyga direkt med SAS, Norwegian eller med ett antal olika charterbolag, men det blir ofta billigare att boka flyg och hotell i Split själv, plus att det ger dig mycket större flexibilitet med semesterdagarna. Charter kan i regel bara bokas för hela veckor, och ofta bara från lördag till lördag eller andra fasta dagar. Om du är ute i god tid och villig att göra lite research kan du hitta bra och billiga flygbiljetter från Göteborg till Split precis när du själv vill åka. Sök med hjälp av flygplatskoderna GOT-SPU för att hitta flyg mellan de två orterna.

Billiga flyg från Göteborg till Split

Om du vill boka direktflyg till Split under sommaren är det bäst att vara ute i god tid för att få de bästa priserna. Sök minst 34 veckor innan avgång för att hitta de billigaste biljetterna från Göteborg till Split. Flyg också gärna på kvällen för att spara några värdefulla slantar till semestern. Dyrast är det att flyga på morgonen eller förmiddagen. Generellt sett hittar du billigast flygbiljetter till Split från Göteborg med Norwegian, men tänk på att om du flyger med detta lågprisbolag så ingår inget incheckat bagage och ingen mat ombord. Om du vill köpa till detta kan priset snabbt springa iväg, så se till att du jämför rätt priser när du jämför olika bolag. Ett annat sätt att spara kan vara genom att boka en paketresa till Split. När du gör det bokar du både hotell och flyg på samma gång, men du är fortfarande inte lika bunden som när du flyger charter eftersom du själv bestämmer när semestern börjar och slutar.

Från flygplatsen till Split

Om du bokar flyg Göteborg-Split landar du på Kroatiens näst mest trafikerade flygplats, som även ibland kallas Resnik flygplats. Den ligger 23 kilometer utanför Split i en by som heter Kastela. Flygplatsen är väldigt säsongsbunden med oändligt många fler flygbolag och passagerare på sommaren än på vintern. Från Splits flygplats går det både flygbussar och stadsbussar med täta avgångar in till staden. Flygbussarna tar dig till färjehamnen mitt i Split och resan tar mellan en halvtimme och tre kvart. Det går också bra att ta en bekvämare taxi eller boka en hyrbil i Split som du hämtar upp på flygplatsen.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar ett flyg från Landvetter till Split?
Om du planerar att flyga från GOT till SPU börjar priserna på en tur och retur-biljett på 1 704 kr. Siffran är baserad på biljettpriserna från de senaste sju dagarna, så fundera inte för länge. Boka omedelbart för att spara både pengar och tid.
Måste jag betala en avbokningsavgift om jag avbokar mitt flyg från GOT till SPU?
Detta kan variera från flygbolag till flygbolag, eftersom de ofta har olika villkor. Gå till vår kundtjänst, så finner du instruktioner för att avboka online.
Hur gör man för att hitta billiga flyg med en flexibel ombokningspolicy från Landvetter till Split?
Många flygbolag ger dig möjligheten att boka om ditt flyg utan ombokningsavgift. Du betalar endast mellanskillnaden mellan priset på ditt ursprungliga flyg och ditt nya flyg. När du söker på flyg från Landvetter till Split kan du välja filtret “Inga ändringsavgifter” för att se flyg utan avgifter.
Hur många timmar tar flyget från Göteborg (GOT-Landvetter) till Split (SPU)?
Flygtiden från Landvetter till Split är runt 3 timmar och 46 minuter, så ta fram hörlurarna för att lyssna på din favoritskiva. Resas kommer att vara över på nolltid.
Hur långt är det från Göteborg (GOT-Landvetter) till Split (SPU)?
Det är runt 1 600 kilometer från Göteborg (GOT-Landvetter) till Split (SPU), så du får räkna med att bli sittande ett tag. Se till att du får underhållning genom att packa din e-boksläsare eller en bra bok.
Vilka flygbolag har direktflyg från GOT till SPU?
SAS (SK) är en favorit bland erfarna resenärer, och de erbjuder 4 flyg varje månad mellan Landvetter och Split. Välj det flyg som bäst passar dig och boka en biljett idag.
Är flygbiljetter från Landvetter till Split billigare när man köper dem i sista minuten?
Den som är sent ute kan ibland snubbla över fantastiska erbjudanden på flyg från Landvetter till Split, ett par veckor innan avfärdsdatumet. Om du hellre planerar din resa i god tid, jämför och uppdaterar Expedia konstant de bästa flygerbjudandena – upp till 12 månader i förväg i vissa fall. Det kan dock variera mellan flygbolagen. Inte alla flygbolag publicerar sina priser så långt i förväg.
Går det att flyga från Göteborg (GOT-Landvetter) till Split (SPU) just nu?
Det är alltid bra att känna till gällande restriktioner och krav på karantän på ditt resmål. Kom ihåg att läsa våra reseråd under covid-19 för uppdaterad information om att flyga till Split (SPU).