Billiga flyg från Umeå (UME) till Östersund (OSD) 1 449 kr

Billiga flyg från Umeå till Are

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 449 kr för enkelflyg och 2 453 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

FlexFlight
SAS
SAS
SAS
Braathens Regional Aviation
SAS
SAS
FlexFlight
FlexFlight
SAS
Braathens Regional Aviation
SAS
SAS
Braathens Regional Aviation
SAS
SAS
SAS
Braathens Regional Aviation
SAS
SAS
Flyginformation Umeå till Östersund
AvreseflygplatsUmeå
Destinationens flygplatsAre
FlygbolagBraathens Regional Aviation, FlexFlight, SAS
Flygpris2 453 kr
Distans293 km

Vintersport och samiskt hantverk är nära till hands med billiga flyg Umeå – Östersund

Avståndet mellan Umeå och Östersund är endast 35 mil, så varför flyga när det finns bil? Svaret är bekvämlighet. Resan tar mellan fyra och fem timmar med bil, men med flyg anländer du utvilad på under en timme. Om du endast planerar en weekend i Östersund sparar du viktig semestertid genom att flyga Umeå–Östersund.

Din resa med flyg till Östersund från Umeå

Ditt flyg till Östersund från Umeå avgår från nätta och smidiga Umeå Airport (UME), en halvmil söder om Umeå centrum. Med bil tar du dig till flygplatsen på mindre än tio minuter via väg E12. Föredrar du att undvika parkeringsavgifter tar du istället bussen från Vasaplan. Restiden blir bara fem minuter längre. Väl framme på flygplatsen kan du slappna av på ett café eller på flygplatsrestaurangen medan du väntar på ditt plan. Det finns naturligtvis också en liten butik om du skulle behöva något för resan, och du surfar gratis i upp till tre timmar med flygplatsens wi-fi.

Efter 50 minuter i luften landar du i natursköna Jämtland. Åre Östersund Airport (OSD) ligger på Frösön, endast en mil från Östersund stad och nio mil från de populära skidbackarna i Åre. Om du inte planerar att hyra bil på flygplatsen avgår bussen till Östersund ungefär 10–15 minuter efter att ditt flyg från Umeå till Östersund anländer, och resan tar strax under 15 minuter. Notera dock att biljetten måste betalas med kort. Under skidsäsongen kan du naturligtvis också ta bussen direkt till Åre, men boka gärna din biljett i förväg för att försäkra dig om att du får en plats.

Vinterstaden Östersund

Det är verkligen inte för intet som Östersund kallas för ”Vinterstaden”. Inte nog med att Åre ligger nära till hands, från Östersunds centrum kan du ta en lugn 15 minuters promenad till Östersunds skidstadion, som är en av Sveriges största skidanläggningar. Här finner du nästan nio mil skidspår av hög internationell kvalitet. Känner du dig inte helt bekväm i de högklassiga pisterna kan du istället välja en mer avslappnad och familjeinriktad skidtur i Badhusparken, fem minuters promenad från centrum. Vintertid finns det skiduthyrning, skidspår, isskulpturer och en snöborg för barnen att leka i. Sommarbesökaren byter ut skidorna mot baddräkt, men se upp för Storsjöodjuret! Drygt 260 vittnen finns, och ingen har ännu lyckats motbevisa sjöodjurets existens.

En resa i södra Sápmi med billiga flygbiljetter Umeå–Östersund

Det är få svenska städer som är så anrika inom vintersport som just Östersund, men denna jämtländska pärla erbjuder naturligtvis spännande friluftsliv även sommartid. Därtill kan du utforska sydsamisk kultur och slöjd samt jämtländskt konsthantverk.

När du är i Jämtland är du naturligtvis inte bara i Sverige utan också i södra Sápmi, området som svenskar ofta kallar för Sameland. Missa inte de samiska utställningarna på det sydsamiska kulturcentrumet Gaaltije och på Jamtli, ett unikt länsmuseum med levande rollspel och regelbundna folkfester. Här shoppar du också traditionell jämtländsk och sydsamisk slöjdkonst.