Viktigt: På grund av covid-19 kan reserestriktioner ha införts för den här destinationen, så som specifika boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

AgdeFrankrike

Planera en resa till Agde på Frankrikes södra Medelhavskust för att upptäcka en medeltida stad med grekiska rötter och en kustby där kläder inte är nödvändiga.

Även om Agde är en av Frankrikes äldsta städer är den en av de mest progressiva i landet. Strax söder om den medeltida stadskärnan ligger Cap d'Agde, en badort där offentlig nakenhet är vanligt förekommande. Resor till Agde låter dig uppleva det gamla och det nya Europa under samma weekend, mitt i södra Frankrikes vackra landsbygd.

Agde grundades av grekerna omkring 600 f.Kr och har länge varit en livlig hamnstad. Detta är på grund av dess läge på floden Hérault, nära Medelhavet. För att få en insikt i områdets historia kan du besöka Musée de l'Ephebe och se uråldriga föremål, däribland Ungdomen från Agde. Denna bronsstaty hittades på botten av floden Hérault och anses komma från de gamla grekerna.

Agde har fått smeknamnet Medelhavets svarta pärla på grund av dess höga nivåer av vulkaniska bergarter. Agdekatedralen, från 1100-talet, i stadens centrum konstruerades i svart basalt från lokala stenbrott. Åk på en kort båtutflykt till Fort de Brescou. Denna 1500-talsfästning ligger på en liten ö ovanpå en sjunken, inaktiv vulkan.

Lite över sex kilometer utanför centrala Agde hittar man nudistbyn Cap d'Agde. Ett besök här kan vara en befriande upplevelse, eftersom offentlig nakenhet är laglig. Bada, sola och delta i olika vattensporter spritt språngande naken på Plage Naturiste (nudiststranden). Du kan också shoppa, besöka kaféer och promenera på gatorna utan en tråd på kroppen. Om du hellre vill behålla kläderna på finns det många vanliga stränder nära Agde.

I området finns många attraktioner som kan roa hela familjen. Susa ner för vattenrutschkanorna på Aqualand, kryssa längs Canal du Midi och se de många olika fågelarterna i Bagnas nationella naturreservats våtmarker.

Du tar dig enklast till Agde genom att flyga till Montpellier och sedan åka den timslånga resan till Agde med buss eller hyrbil. En av de bästa tiderna för weekendresor eller längre besök är i juni när vädret är ljuvligt och sommarens folkmassor ännu inte har anlänt.

Topphotell i Agde

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Vacancéole – Le Saint-Clair
Vacancéole – Le Saint-Clair
2 out of 5
Priset är 1 196 kr per natt

Detta boende nära stranden ligger mindre än 2 km från Lionbukten och Cap d'Agde-stranden. Port du Cap d'Agde och La Grande Roue du Cap d'Agde ligger också tio ...

3/5 (132 recensioner)
Budget hotell

"Helt ok budget hotell. Ingen städning. Men fick nya handdukar när vi frågade. Lite högljutt område, men nära till allt."…"

Recension från 16 aug. 2017

Vacancéole – Le Saint-Clair
Vacancéole - Palmyra Golf
Vacancéole - Palmyra Golf
Le Cap d'Agde, Agde, Hérault
Priset är 1 040 kr per natt

Detta hotell i centrala Agde ligger 0,1 km från Lionbukten och 3 km från Cap d'Agde-stranden. Cap d'Agde Golfklubb och Port du Cap d'Agde ligger också tio minuter ...

4.3/5Excellent! (9 recensioner)

"Spacieux mais manque d'entretien (nombreuses prises decrochees, eclairage a revoir) manque de propreté"…"

Recension från 23 juni 2020

Vacancéole - Palmyra Golf
Appart'hôtel Odalys Nakâra
Appart'hôtel Odalys Nakâra
Priset är 1 404 kr per natt

Denna lägenhet nära stranden ligger 0,1 km från Lionbukten och 4,6 km från Cap d'Agde-stranden. Plage de Rochelongue och Plage Richelieu ligger också tio minuter ...

4.2/5Very Good! (147 recensioner)
Relaxing

"Great place for a vacation! Would go back!"…"

Recension från 23 juni 2019

Appart'hôtel Odalys Nakâra

Populära sevärdheter i Agde

Fort de Brescou
Bild av Fort de Brescou

Fort de Brescou

3/5(1 recension)

Agde har en spännande historia du kan lära dig mer om genom att besöka Fort de Brescou. Stränderna lockar till härliga promenader i området, och du kan också ägna dig åt golf.

Agdekatedralen
Bild av Agdekatedralen

Agdekatedralen

Agde har en spännande historia du kan lära dig mer om genom att besöka Agdekatedralen. Hamnen lockar till härliga promenader i området, och du kan också ägna dig åt golf.

Vias Plage
Bild av Vias Plage

Vias Plage

Vias Plage är en härlig strand i Vias.