Amersfoort

Reseguide
Amersfoort presenterar gatuliv

Vandra längs kanaler som flyter förbi vackert restaurerade medeltida byggnader och titta på modern konst i världsklass i denna attraktiva, förfinade stad.

Staden Amersfoort grundade sitt välstånd på handel med öl, ull och tobak på 1500-talet. Många som besöker Utrecht och Amsterdam idag passar även på att resa till Amersfoort, som har utvecklats till ett fint, kulturellt resmål. Staden passar även för weekendresor, så res gärna hit med ett särskilt weekendpaket. Den gamla stadskärnan är en labyrint av gotisk arkitektur som slingrar sig längs ett nätverk av stillsamma kanaler. Under resor till Amersfoort är det aldrig långt till ett bra kafé eller en fin restaurang. Här finns även en rad spännande museer och en av landets främsta djurparker. Du hinner säkert med mycket även under en weekend.

Lär dig mer om områdets historia under ett besök på Museum Flehite, som ligger där kanalerna förgrenar sig. Du behöver ta dig över en bro för att komma till museet. I tre medeltida byggnader visar man upp 750 års historia med sällsynta föremål och konstverk. Titta på en detaljerad modell av hur staden såg ut år 1671 och se på en utställning om hur industrin har utvecklats i staden.

Om du promenerar en kort bit i sydostlig riktning kommer du till Mondriaanhuis. Denna byggnad är konstnären Piet Mondrians födelsehus, och här finns nu utställningar om hans liv och arbete. Titta på färggranna tryck, spännande reproduktioner och flera verk i original.

Bara några minuter från dessa två museer ligger det ståtliga kyrktornet Onze Lieve Vrouwetoren. Detta dystra gotiska torn från 1400-talet är det enda som finns kvar av den kyrka som en gång stod på denna plats. Övriga delar av kyrkan förstördes i en krutexplosion år 1787. Gå uppför de 346 trappstegen om du vill få en vacker utsikt över staden. Amersfoorts aktiva kyrka ligger mitt i staden. Den gotiska 1500-talskyrkan Sint Joriskerk har en enorm orgel och en målning av Sant Göran som slåss mot en drake.

Hoppa på en cykel och rulla den korta biten till stadens djurpark,DierenPark Amersfoort, som ligger i utkanten av staden. Här får du titta på fint rekonstruerade dinosaurier och komma nära stora djur som elefanter och giraffer.

Till Amersfoort tar du dig från Amsterdam eller Utrecht på under en timme med tåg eller buss. Väl framme i staden tar du dig enklast runt i den relativt lilla staden med hjälp av cykel.

NH Amersfoort
NH Amersfoort
4 out of 5
Stationsstraat 75, Amersfoort
Priset är 623 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Detta hotell med miljövänlig profil i ett historiskt område ligger tio minuters promenad från Museums Flehite, Sint Pieters- en Bloklands Gasthuis och Kunsthal ...
4.3/5 Excellent! (393 recensioner)
Hotel with good service
"Good service"

Recension från 8 okt. 2021

NH Amersfoort
Van Der Valk Hotel Amersfoort A1
Van Der Valk Hotel Amersfoort A1
4 out of 5
Ruimtevaart 22, Amersfoort
Priset är 969 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Detta hotell med miljövänlig profil i affärskvarteren ligger 4,9 km från Oude Haven och 4,9 km från Theater de Flint. Mariënhofs kulinariska museum och Muurhuizen ...
4.3/5 Excellent! (217 recensioner)
"Nice modern hotel with great service and convenient despite COVID"

Recension från 17 dec. 2020

Van Der Valk Hotel Amersfoort A1
Mercure City Amersfoort Centre Hotel
Mercure City Amersfoort Centre Hotel
4 out of 5
De Nieuwe Poort, Amersfoort
Priset är 968 kr per natt mellan 21 jan. och 22 jan.
Detta hotell i centrala Amersfoort ligger tio minuters promenad från Kunsthal KAdE och Museums Flehite. Sint Pieters- en Bloklands Gasthuis och Jungfru Marias ...
4.4/5 Excellent! (577 recensioner)
Good
"Good experience"

Recension från 25 mars 2021

Mercure City Amersfoort Centre Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Bekvämt loft / litet hus
Bekvämt loft / litet hus
Hoveniersweg 2, Amersfoort, Utrecht
Priset är 1 108 kr per natt mellan 31 jan. och 1 feb.
Denna lägenhet i centrala Amersfoort ligger mindre än 5 km från Oude Haven, Theater de Flint och Kunsthal KAdE. Georgenkirche och Hof ligger också 5 km härifrån. ...
4.5/5 Wonderful! (4 recensioner)
Verblijf
"Leuk verblijf, gastvrij ontvangen Gratis fietsen die je binnen 15 min naar het centrum brengen Brigit en Anneke"

Recension från 1 okt. 2020

Bekvämt loft / litet hus
'Gröna' hem nära centrum
'Gröna' hem nära centrum
33 Heiligenbergerweg, Amersfoort, Utrecht
Denna familjevänliga semesterbostad i Amersfoort ligger tio minuters promenad från Muurhuizen, Mondriaanhuis och Theater de Flint. Georgenkirche och Hof ligger ...
4.2/5 Very Good! (6 recensioner)
Een plek voor 8
"Wij konden met goedwil van de eigenaars 8 mensen onderbrengen in het huisje. Dat was bijzonder."

Recension från 22 feb. 2020

'Gröna' hem nära centrum
2L De Blend
2L De Blend
3.5 out of 5
Vleutensevaart 100, Utrecht, UT
Priset är 1 123 kr per natt mellan 1 feb. och 2 feb.
Detta lägenhetshotell i Utrecht ligger mindre än 3 km från Holland Casino Utrecht, Beatrix Theater och Jaarbeurs. TivoliVredenburg och Hoog Catharijne ligger ...
4.1/5 Very Good! (115 recensioner)
2L De Bend
"Nytt rent fint. Bra mat"

Recension från 19 sep. 2021

2L De Blend
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Amersfoort

Toppaktiviteter i Amersfoort

Städer nära Amersfoort