Amersfoort

Reseguide
Amersfoort presenterar gatuliv
Vandra längs kanaler som flyter förbi vackert restaurerade medeltida byggnader och titta på modern konst i världsklass i denna attraktiva, förfinade stad.

Staden Amersfoort grundade sitt välstånd på handel med öl, ull och tobak på 1500-talet. Många som besöker Utrecht och Amsterdam idag passar även på att resa till Amersfoort, som har utvecklats till ett fint, kulturellt resmål. Staden passar även för weekendresor, så res gärna hit med ett särskilt weekendpaket. Den gamla stadskärnan är en labyrint av gotisk arkitektur som slingrar sig längs ett nätverk av stillsamma kanaler. Under resor till Amersfoort är det aldrig långt till ett bra kafé eller en fin restaurang. Här finns även en rad spännande museer och en av landets främsta djurparker. Du hinner säkert med mycket även under en weekend. 

Lär dig mer om områdets historia under ett besök på Museum Flehite, som ligger där kanalerna förgrenar sig. Du behöver ta dig över en bro för att komma till museet. I tre medeltida byggnader visar man upp 750 års historia med sällsynta föremål och konstverk. Titta på en detaljerad modell av hur staden såg ut år 1671 och se på en utställning om hur industrin har utvecklats i staden. 

Om du promenerar en kort bit i sydostlig riktning kommer du till Mondriaanhuis. Denna byggnad är konstnären Piet Mondrians födelsehus, och här finns nu utställningar om hans liv och arbete. Titta på färggranna tryck, spännande reproduktioner och flera verk i original.  

Bara några minuter från dessa två museer ligger det ståtliga kyrktornet Onze Lieve Vrouwetoren. Detta dystra gotiska torn från 1400-talet är det enda som finns kvar av den kyrka som en gång stod på denna plats. Övriga delar av kyrkan förstördes i en krutexplosion år 1787. Gå uppför de 346 trappstegen om du vill få en vacker utsikt över staden. Amersfoorts aktiva kyrka ligger mitt i staden. Den gotiska 1500-talskyrkan Sint Joriskerk har en enorm orgel och en målning av Sant Göran som slåss mot en drake.

Hoppa på en cykel och rulla den korta biten till stadens djurpark,DierenPark Amersfoort, som ligger i utkanten av staden. Här får du titta på fint rekonstruerade dinosaurier och komma nära stora djur som elefanter och giraffer.

Till Amersfoort tar du dig från Amsterdam eller Utrecht på under en timme med tåg eller buss. Väl framme i staden tar du dig enklast runt i den relativt lilla staden med hjälp av cykel.

Var kan jag bo i Amersfoort?

Long John’s Hotel
Long John’s Hotel
2.5 out of 5
Krankeledenstraat 22, Amersfoort, 3811BN
Priset är 499 kr per natt mellan 4 dec. och 5 dec.
499 kr
per natt
4 dec. - 5 dec.
Detta hotell ligger i Amersfoort. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och business-service. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma personalen ...
4,4/5 Wonderful! (69 recensioner)
Kanonvistelse i 8 dagar
"Vi besökte min son och hans sambo som nyligen flyttat till Amersfoort. Vi har hjälpt till med inflyttning målning etc. Vi bodde på Long Johns eftersom det låg nära. Toppen vistelse med lagom rum med toa o dusch. Bra rest med finfin frukost och jättetrevlig personal .Rummet litet men bra . Kanske ..."

Recension från 12 sep. 2022

Long John’s Hotel
Campanile Hotel Amersfoort
Campanile Hotel Amersfoort
3 out of 5
De Brand 50, Amersfoort, 3823 LM
Priset är 636 kr per natt mellan 3 dec. och 4 dec.
636 kr
per natt
3 dec. - 4 dec.
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Amersfoort. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. Våra gäster ...
3,5/5 Good! (347 recensioner)
"Ett fint hotell med sköna sängar och rent rum. Vid incheckning och måltid gick det sämre. Det mesta gick fel, fick ett annat pris än det utlovade, dörren till hotellrummet var låst så man fick gå ner igen för att be om öppning, serverades ingen dryck till maten utan tillsägelse, välja drink utan ..."

Recension från 2 okt. 2013

Campanile Hotel Amersfoort
Hotel de Tabaksplant
Hotel de Tabaksplant
3 out of 5
Coninckstraat 15, Amersfoort, 3811 WD
Priset är 719 kr per natt mellan 27 dec. och 28 dec.
719 kr
per natt
27 dec. - 28 dec.
Detta hotell har 3 stjärnor och ligger i Amersfoort. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma ...
4,2/5 Very Good! (209 recensioner)
"Mysigt litet hotell i centrala Amersfoort (Som verkligen kan rekommenderas, väldigt trevlig stad). Väldigt bra frukost. Promenerade runt på kvällarna i staden som har fantastiska kanaler och små gator och väldigt många bra matställen och pubar. För den som vill ha god öl är Bierkafé de Dikke Koning ..."

Recension från 11 juni 2018

Hotel de Tabaksplant
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
2L De Blend
2L De Blend
3.5 out of 5
Vleutensevaart 100, Utrecht, UT, 3532AD
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Utrecht. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar ...
4,1/5 Very Good! (133 recensioner)
2L De Bend
"Nytt rent fint. Bra mat"

Recension från 19 sep. 2021

2L De Blend
Bekvämt loft / litet hus
Bekvämt loft / litet hus
Amersfoort, Utrecht
Denna lägenhet ligger i Amersfoort. Här har du tillgång till frukost, wi-fi och parkering. De populära sevärdheterna Theater de Flint och Oude Haven finns i ...
4,5/5 Wonderful! (4 recensioner)
Verblijf
"Leuk verblijf, gastvrij ontvangen Gratis fietsen die je binnen 15 min naar het centrum brengen Brigit en Anneke"

Recension från 1 okt. 2020

Bekvämt loft / litet hus
Loosdrecht Rien van den Broeke Village
Loosdrecht Rien van den Broeke Village
3 out of 5
Nieuwloosdrechtsedijk 212, Loosdrecht, 1231
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Loosdrecht. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och marina. De populära sevärdheterna Vuntusstrand ...
3,4/5 Good! (14 recensioner)
"Fin omgivning, vi bodde på en ö och fick ro över med roddbåt, väldigt mysigt men är man inte van kan det vara en bra information att få innan man bokar."

Recension från 6 aug. 2017

Loosdrecht Rien van den Broeke Village
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Amersfoort