Amersfoort

Reseguide
Amersfoort presenterar gatuliv
Vandra längs kanaler som flyter förbi vackert restaurerade medeltida byggnader och titta på modern konst i världsklass i denna attraktiva, förfinade stad.

Staden Amersfoort grundade sitt välstånd på handel med öl, ull och tobak på 1500-talet. Många som besöker Utrecht och Amsterdam idag passar även på att resa till Amersfoort, som har utvecklats till ett fint, kulturellt resmål. Staden passar även för weekendresor, så res gärna hit med ett särskilt weekendpaket. Den gamla stadskärnan är en labyrint av gotisk arkitektur som slingrar sig längs ett nätverk av stillsamma kanaler. Under resor till Amersfoort är det aldrig långt till ett bra kafé eller en fin restaurang. Här finns även en rad spännande museer och en av landets främsta djurparker. Du hinner säkert med mycket även under en weekend. 

Lär dig mer om områdets historia under ett besök på Museum Flehite, som ligger där kanalerna förgrenar sig. Du behöver ta dig över en bro för att komma till museet. I tre medeltida byggnader visar man upp 750 års historia med sällsynta föremål och konstverk. Titta på en detaljerad modell av hur staden såg ut år 1671 och se på en utställning om hur industrin har utvecklats i staden. 

Om du promenerar en kort bit i sydostlig riktning kommer du till Mondriaanhuis. Denna byggnad är konstnären Piet Mondrians födelsehus, och här finns nu utställningar om hans liv och arbete. Titta på färggranna tryck, spännande reproduktioner och flera verk i original.  

Bara några minuter från dessa två museer ligger det ståtliga kyrktornet Onze Lieve Vrouwetoren. Detta dystra gotiska torn från 1400-talet är det enda som finns kvar av den kyrka som en gång stod på denna plats. Övriga delar av kyrkan förstördes i en krutexplosion år 1787. Gå uppför de 346 trappstegen om du vill få en vacker utsikt över staden. Amersfoorts aktiva kyrka ligger mitt i staden. Den gotiska 1500-talskyrkan Sint Joriskerk har en enorm orgel och en målning av Sant Göran som slåss mot en drake.

Hoppa på en cykel och rulla den korta biten till stadens djurpark,DierenPark Amersfoort, som ligger i utkanten av staden. Här får du titta på fint rekonstruerade dinosaurier och komma nära stora djur som elefanter och giraffer.

Till Amersfoort tar du dig från Amsterdam eller Utrecht på under en timme med tåg eller buss. Väl framme i staden tar du dig enklast runt i den relativt lilla staden med hjälp av cykel.

Var kan jag bo i Amersfoort?

Long John’s Hotel
Long John’s Hotel
2.5 out of 5
Krankeledenstraat 22, Amersfoort, 3811BN
Priset är 491 kr per natt mellan 21 aug. och 22 aug.
Detta hotell ligger i Amersfoort. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och business-service. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma personalen ...
4,4/5 Wonderful! (63 recensioner)
Hög maktfaktor
"Mysigt boende mitt i centrum av äldre delarna i Amersfoort. Mycket vänlig personal, rent o fint, boende ovanför puben men ändå inte störande, sov gott i skön säng."

Recension från 29 okt. 2018

Long John’s Hotel
Fletcher Hotel-Restaurant Amersfoort
Fletcher Hotel-Restaurant Amersfoort
4 out of 5
Stichtse Rotonde 11, Amersfoort, 3818 GV
Priset är 649 kr per natt mellan 28 aug. och 29 aug.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Amersfoort. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. Våra gäster ...
4,1/5 Very Good! (205 recensioner)
"Hotellet ligger syd väst utanför Amersdoorf. Promenerar man från centrala Amersdorf tar det ca 30 minuter att komma till hotellet. Hotellet ligger i lugnt parkliknande område. Vänlig, hjälpsam och trevlig personal. Kommer man med bil är det inga problem med parkeringsplatser. Det finns buss (59) ..."

Recension från 10 apr. 2018

Fletcher Hotel-Restaurant Amersfoort
Campanile Hotel Amersfoort
Campanile Hotel Amersfoort
3 out of 5
De Brand 50, Amersfoort, 3823 LM
Priset är 607 kr per natt mellan 11 sep. och 12 sep.
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Amersfoort. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och frukost. Våra gäster ...
3,5/5 Good! (340 recensioner)
"Ett fint hotell med sköna sängar och rent rum. Vid incheckning och måltid gick det sämre. Det mesta gick fel, fick ett annat pris än det utlovade, dörren till hotellrummet var låst så man fick gå ner igen för att be om öppning, serverades ingen dryck till maten utan tillsägelse, välja drink utan ..."

Recension från 2 okt. 2013

Campanile Hotel Amersfoort
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
2L De Blend
2L De Blend
3.5 out of 5
Vleutensevaart 100, Utrecht, UT, 3532AD
Priset är 1 547 kr per natt mellan 12 aug. och 13 aug.
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Utrecht. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar ...
4,1/5 Very Good! (126 recensioner)
2L De Bend
"Nytt rent fint. Bra mat"

Recension från 19 sep. 2021

2L De Blend
'Gröna' hem nära centrum
'Gröna' hem nära centrum
Amersfoort, UT
Denna semesterbostad med familjevänlig profil ligger i Amersfoort. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och trädgård. De populära sevärdheterna Muurhuizen ...
4,2/5 Very Good! (6 recensioner)
Een plek voor 8
"Wij konden met goedwil van de eigenaars 8 mensen onderbrengen in het huisje. Dat was bijzonder."

Recension från 22 feb. 2020

'Gröna' hem nära centrum
EuroParcs Bad Hulckesteijn
EuroParcs Bad Hulckesteijn
Hulckesteijn 3, Nijkerk, 3861MZ
Detta boende med spa ligger i Nijkerk. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och fullständigt spa. Den populära sevärdheten Strand Nulde ...
4/5 Very Good! (2 recensioner)
"Uitstekend"

Recension från 29 juni 2022

EuroParcs Bad Hulckesteijn
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Amersfoort

Städer nära Amersfoort