Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

BalearernaSpanien

Under din resa till Balearerna kan du bo på världsberömda hotellresorter, utforska den magiska landsbygden och se historiska skattgömmor.

Resor till Balearerna har något att erbjuda alla besökare. Välj och vraka mellan olika aktiviteter och sevärdheter. Luta dig tillbaka på livliga stränder, strosa runt bland skyddade små vikar, festa natten lång på strandresorter eller umgås i fridfulla byar. Du kommer att få uppleva idyll och toppmodern lyx i städer som är favoritdestinationer för många européer. Här kan du bada i kristallklara vågor, ta en rundtur bland gotiska monument, se megalitiska strukturer och dansa natten lång framför några av världens bästa diskjockeyer, precis intill Medelhavet.

Den härliga övärlden består av Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera och en handfull mindre öar. Här skryter man med typiskt Medelhavsklimat och fler än 300 soldagar om året. Stränderna är det främsta dragplåstret, men det finns även underbar mat, kultur och historia att utforska.

Mallorca är den största ön i Balearerna. Du kan bege dig till Palma, om du vill kika i affärer, äta på tapasrestauranger eller utforska historiska attraktioner. Missa inte den jättelika gotiska katedralen La Seu och 1300-talskyrkan Castell de Bellver, som endast ligger tre kilometer från stadskärnan. Sedan kan du köra bil till öns västra sida och vandra i bergskedjan Serra de Tramuntana.

Ibizas rykte som en partyö är inte oförtjänt, hit kommer stora grupper med ungdomar om sommaren för att festa loss på klubbar och resorter. Några nämnvärda resorter är Playa d'en Bossa på östkusten, samt San Antonio på västkusten. Du kan dansa fram till soluppgången och utforska öns vackraste platser. Varför inte strosa runt på de historiska kullerstensgatorna i Dalt Villa, Ibizas gamla stad? Sedan är det spännande att gå ner i de underjordiska grottorna Cova de Can Marçà, och rida på hästar i Ibiza Horse Valley.

Om du åker på paketresa till Balearerna är Menorca ett fint utflytktsmål. Här finns de megalitiska monumenten Navetes och Taules. Bland de många attraktionerna på Formentera är den vackra parken i Ses Salines värd att besöka. Du kan också gå och se fyren La Mola , som står på öns allra högsta punkt.

Paketresor till Balearerna har någonting att erbjuda för alla åldrar, smaker och plånböcker. Se till att utforska iMallorca, Ibiza eller Menorca om du längtar till solen. Du kan även åka färja från flera olika destinationer på spanska fastlandet.

Populära städer i Balearerna

Palma de Mallorca som visar en strand såväl som en stor grupp av människor
Palma de Mallorca
Restauranger, Beach View och Katedral

…"

Saker att besöka

 • Paseo Marítime
 • Paseo Maritimo
 • La Rambla
Formentera
Formentera
Ö, Avslappning och Simning

…"

Saker att besöka

 • Ses Illetes strand
 • Es Pujols strand
 • Cala en Baster
Cala d\'Horts strand presenterar båtkörning, bad och en strand
Sant Josep de sa Talaia
Restauranger, Beach View och Poolside Bars

…"

Saker att besöka

 • Playa Las Salinas
 • Playa d'en Bossa
 • Es Vedrà
Ciutadella de Menorca
Ciutadella de Menorca
Avslappning, Småbåtshamn och Hamn

…"

Saker att besöka

 • Cala Macarelleta
 • Naveta d'Es Tudons
Calvia
Calvia
Restauranger, Beach View och Familjevänlig

…"

Saker att besöka

 • Palma Novas strand
Arta
Arta
Trevliga människor, Trädgård och Historisk

…"

Saker att besöka

 • Playa de Sa Canova