Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Semester i Palma de Mallorca

Natursköna stränder, historiska slott, museer och ett akvarium möter den som besöker denna vackra stad på medelhavsön Mallorca.

Boka en resa till Palma de Mallorca för att uppleva Balearernas pittoreska huvudstad. Många resenärer lockas till områdets sandstränder och den historiska stadskärnan som är full av anrika kyrkor, slott och museer. Besök nationalparken, akvariet och andra viktiga landmärken under resor till Palma de Mallorca.

Sola på Cala Mondragos strand och ta ett uppfriskande dopp i havet. Njut av de vackra vyerna och den lugna kustmiljön under en weekend på ön. Strax öster om stranden finns många semesteranläggningar i Playa de Palma-distriktet.

Besök 1300-talskyrkan Convento de San Francisco i stadens centrum och beundra dess barockfasad och eleganta fönster. Utforska arkaderna, gravarna och kolumnerna inuti bygganden. Från Mallorcas katedral, en gigantisk gotisk byggnad, kan du njuta av utsikten över havet och Parc de la Mar (Havsparken). I samlingarna och utställningarna på Es Baluard-museet för modern konst hittar man över 500 konstverk. Ta med barnen för att se färgglada fiskar på Akvariet i Palma, där du kan dyka med hajar och lär dig mer om livet under vattenytan.

Upptäck det gotiska 1300-taletslottet Castillo de Bellver väster om staden. Det är anmärkningsvärt på grund av dess runda form, som är sällsynt bland europeiska slott.

Besök klostret Santuari de Lluc på öns nordvästra del. Gå på en guidad rundvandring för att beundra den imponerande arkitekturen och lyssna på klostrets berömda gosskör. Medan du ändå är i den här delen av ön kan du passa på att ta vägen om den charmiga Port de Soller-fyren.

Åk på en utflykt till nationalparken Cabrera, en grupp öar söder om Mallorca. Följ med på en guidad båttur runt det skyddade området för att se exotiska djur som sargantana-ödlan.

Det är enkelt att resa till Palma de Mallorca med flyg från de flesta större europeiska städer. Från flygplatsen kan du ta buss, taxi eller hyrbil in till centrum – en resa på ca åtta kilometer. Du kan också resa till staden med färja från spanska städer som Barcelona.

Palma de Mallorca är ett idealiskt resmål för såväl weekendresor som lägre semestrar, oavsett om du vill slappna av på stranden, upptäcka sällsynta och exotiska djur eller lära dig mer om konst och historia.


Reseguide för Palma de Mallorca


Populära hotellerbjudanden i Palma de Mallorca

Se alla 178 hotell i Palma de Mallorca
603 kr
UR Palacio Avenida - Adults Only

UR Palacio Avenida - Adults Only

Avenida de Alexandre Rosselló, 42, Palma de Mallorca
4,1
av 5, från 827 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell ligger mitt i Palma de Mallorca, nära Ferrocarril de Soller tågstation, Palma de Mallorca, Mercat de L'Olivar och Santa Caterina de Siena-kyrkan. Claustre de Sant Antoniet och Sant Miquel-kyrkan ligger dessutom tio minuter härifrån.

849 kr
Hotel Costa Azul

Hotel Costa Azul

Avenida Gabriel Roca, 7, Palma de Mallorca
4,4
av 5, från 960 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i centrala Palma de Mallorca ligger mindre än 2 km från Auditorium de Palma de Mallorca, Castillo de Bellver och Catedral de Santa María de Palma. Parque de la Feixina och Pueblo Espanol ligger också en kvarts promenad härifrån.

538 kr
Be Live Adults Only Marivent

Be Live Adults Only Marivent

Carrer Gavina, 9, Palma de Mallorca
3,8
av 5, från 241 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell på stranden i Calamayor ligger 0 km från Cala Mayors strand och 3,5 km från Castillo de Bellver. Cala Fornaris och Palacio Marivent ligger också tio minuter härifrån.

894 kr
Hotel Feliz

Hotel Feliz

Avinguda Joan Miro 74, Palma de Mallorca
4,4
av 5, från 603 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell nära bukten ligger en kvarts promenad från Plaza Gomila och Castillo de Bellver. Catedral de Santa María de Palma ligger 2,9 km härifrån.

828 kr
Hotel Almudaina

Hotel Almudaina

Avenida Jaime III, 9, Palma de Mallorca
4,5
av 5, från 354 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Old Town ligger tio minuters promenad från Plaza del Rey Juan Carlos I och Catedral de Santa María de Palma. Castillo de Bellver ligger 2,8 km härifrån.

817 kr
Hotel Mirador

Hotel Mirador

Paseo Maritimo 10, Palma de Mallorca
3,8
av 5, från 440 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Palma de Mallorca ligger mindre än 2 km från Auditorium de Palma de Mallorca, Castillo de Bellver och Catedral de Santa María de Palma. Pueblo Espanol och Parque de la Feixina ligger också en kvarts promenad härifrån.

585 kr
Catalonia Majorica Hotel

Catalonia Majorica Hotel

Garita 3, Palma de Mallorca
3,9
av 5, från 403 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell nära strandpromenaden ligger mindre än 2 km från Mallorca Casino och Castillo de Bellver. Catedral de Santa María de Palma ligger 3,6 km härifrån.

1,495 kr
Boutique Hotel Posada Terra Santa

Boutique Hotel Posada Terra Santa

Calle Posada Terra Santa 5, Palma de Mallorca
4,9
av 5, från 391 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell med spa i Old Town ligger tio minuters promenad från Señora del Socorro-kyrkan och Catedral de Santa María de Palma. Castillo de Bellver ligger 3,7 km härifrån.

Erbjudanden på paketresor till Palma de Mallorca

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.