Viktigt: På grund av covid-19 kan reserestriktioner ha införts för den här destinationen, så som specifika boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

Alcudia

Reseguide

Besök denna charmiga, muromgärdade medeltidsstad som bjuder på historiska kyrkor, eleganta herrgårdar och romerska lämningar. 

Alcudia är en tilltalande gammal stad omgiven av imponerande stenmurar. Promenera förbi dess pittoreska torg, stenhus och öns viktigaste romerska bosättning för att uppleva en kulturell sida av Mallorca som saknas i många av de närliggande badorterna.

Byn grundades någon gång mellan 2000 och 1300 f.Kr. och blomstrade i början av det andra århundradet f.Kr. Efter romerrikets fall på 400-talet förstördes staden av Vandalerna. Allcudia återuppbyggdes och styrdes av morerna fram till den spanska erövringen på 1200-talet.

Beundra stadens medeltida murar, som byggdes av spanjorerna på 1300-talet. Bege dig till Porta Roja (röda porten), en av stadens två entréportar, där du hittar en 1700-talsbro som tar dig till toppen av muren. Njut av utsikten över staden medan du promenerar längs muren. Den största delen av muren är en modern rekonstruktion, men det finns en sektion av den ursprungliga medeltida muren på den norra sidan.

Missa inte kyrkan Sant Jaume, som byggdes på 1300-talet. Inuti den hittar du ett litet museum som visar upp historiska dräkter och andra religiösa föremål.

Besök ruinerna av den romerska staden Pollentia, precis utanför stadens murar. Pollentias historia sträcker sig tillbaka till 70 f.Kr. och staden anses vara en av de viktigaste arkeologiska platserna på ön.

Missa inte Casa dels Dos Tresors (huset med de två skatterna), en typisk romerskt hus byggt under det första århundradet. Passa också på att se Teatre Romà (romerska teatern) som ligger vackert insprängd i öns klippiga terräng.

Tisdagar och söndagar är den livligaste dagarna i veckan att besöka Alcudia, när en populär marknad tar plats i den gamla stadsdelen. Strosa runt stånden, som är fulla med sängkläder, lädervaror och andra souvenirer, eller titta på folkvimlet från terrassen på ett närliggande kafé.

Alcudia ligger på den norra delen av Mallorca. Du når staden med buss från huvudstaden Palma.

PortBlue Club Pollentia Resort
PortBlue Club Pollentia Resort
4 out of 5
Carretera Alcudia - Pto Pollensa Km 2, Puerto de Pollensa, Alcudia, Mallorca
Priset är 1 660 kr per natt mellan 17 aug. och 17 aug.
Denna familjevänliga resort vid havet i Alcudia ligger fem minuters promenad från Bahia de Pollensa och S'Albufereta. Alcudia strand och Alcudias hamn ligger ...
4.3/5Excellent! (985 recensioner)
Fantastiskt och prisvärt hotell
"Perfekt ställe för alla, särskilt för barnfamiljer då det finns alla möjliga aktiviteter. Tennisbanor i perfekt skick, boulebanor, lekplats, stor fin pool men även en lyxig stor bubbelpool perfekt även för vuxna utan barn. Mkt god mat med otrolig variation. En lyxig lunch med al carte och rikligt ..."

Recension från 1 nov. 2019

PortBlue Club Pollentia Resort
Hotel Condesa
Hotel Condesa
4 out of 5
C/ Roselles, 4, Alcudia, Mallorca
Priset är 1 820 kr per natt mellan 1 sep. och 1 sep.
Detta hotell på stranden i Alcudia ligger 2 km från Playa de Muro och Alcudia strand. Hidropark och Albufera naturområde ligger dessutom 5 km härifrån.
4.3/5Excellent! (251 recensioner)
Utmärkt hotell
"Första besöket på Hotel Condesa men troligen inte sista. Trevlig och proffsig personal, bra service. mycket bra och varierad mat. Utmärkt cykelgarage utrustat med mekställ och pumpar, lås och verktyg finns att låna i receptionen mot en deposition. Vi hade med egna cyklar annars finnes det att hyra ..."

Recension från 17 maj 2019

Hotel Condesa
BelleVue Club Resort
BelleVue Club Resort
3 out of 5
Av. Pedro Mas y Reus s/n, Alcudia, Mallorca
Priset är 576 kr per natt mellan 2 sep. och 2 sep.
Denna familjevänliga resort vid havet i Alcudia ligger mindre än 2 km från Cova de Sant Martí, Alcudia strand och Playa de Muro. Alcudias hamn och Hidropark ...
3/5 (910 recensioner)
"Ganska risigt hotel. Kan så klart ha att göra med Corona. Men kändes som väldigt underbemannade. Städades endast 2 ggr på en vecka. Långa köer i restaurangen, och för att vara ärlig ganska dålig mat. Den personalen som jobbade i baren, restauranger var dock trevlig. Receptionen var dom dock riktigt ..."

Recension från 3 aug. 2020

BelleVue Club Resort
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Ona Aucanada Club
Ona Aucanada Club
3.5 out of 5
C/ D'es Mirador, 5, Alcudia, Mallorca
Priset är 1 355 kr per natt mellan 6 aug. och 6 aug.
Detta lägenhetshotell vid stranden i Alcudia ligger mindre än 3 km från Cala Poncet, Alcudias hamn och Alcudia strand. Playa de Muro och Hidropark ligger också ...
4.3/5Excellent! (329 recensioner)
Vandra och ät gott på Mallorca
"Utmärkt boende för oss vandrare som har självhushåll och lagar färsk fisk varje dag. Rymligt boende med utmärkt kök. Vacker utsikt över Alcudiabukten. Vacker stentrappa ner till havet. Nära till många vandrinsmål. Du behöver egen bil."

Recension från 2 jan. 2020

Ona Aucanada Club
Iberostar Ciudad Blanca
Iberostar Ciudad Blanca
4 out of 5
Juan Carlos I, 43, Bahia De Alcudia, Alcudia, Mallorca
Priset är 1 833 kr per natt mellan 28 aug. och 28 aug.
Detta lägenhetshotell på stranden i Alcudia ligger tio minuters promenad från Alcudia strand och Playa de Muro. Alcudias hamn och Hidropark ligger också 2 km ...
4.3/5Excellent! (152 recensioner)
Strandnära
"Mycket bra hotell speciellt för barnfamiljer. Trevlig personal."

Recension från 23 sep. 2015

Iberostar Ciudad Blanca
Apartamentos Siesta I
Apartamentos Siesta I
3 out of 5
Avinguda Pere Mas i Reus, 23, Puerto de Alcudia, Alcudia, Mallorca
Priset är 844 kr per natt mellan 1 sep. och 1 sep.
Detta familjevänliga lägenhetshotell vid vattnet i Alcudia ligger mindre än 2 km från Cova de Sant Martí, Alcudia strand och Playa de Muro. Alcudias hamn och ...
4/5Very Good! (143 recensioner)
Nice service but the rooms need a renovation
"Väldigt trevlig och bra service. Men rummen kan jag tycka behöva en renovering då speciellt badrummet var otrevligt med mögliga delar. Det var också massor av myror som kröp överallt vilket också var otrevligt. Bra service med gratis transport till och från stranden varje dag. Poolen var bra och ..."

Recension från 11 okt. 2019

Apartamentos Siesta I
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Alcudia

Toppaktiviteter i Alcudia

Städer nära Alcudia