Blackpool

Reseguide
Blackpool Tower som visar en strand, en kuststad och kustutsikter
Blackpool är vida känt som populär badort. Det är en stad som är fylld av spänning och äventyr, vilket gör en resa till Blackpool till en underhållande upplevelse.

I Blackpool finns ett brett utbud av boenden och valmöjligheter som hotell, pensionat, B&Bs och lägenheter med självhushåll, vilket gör att det finns något för alla smaker och plånböcker.

Känner du för ett äventyr kan du besöka berömda Blackpool Tower, som höjer sig 158 meter över staden, eller känna adrenalinet pumpa på Blackpool Pleasure Beach, där du kan åka Big One som är Storbritanniens högsta bergochdalbana. Här finns det aktiviteter för hela familjen, bland annat en traditionell marknad.

Söker du ett lugnare tempo kommer du att uppskatta en promenad längs med den nyligen upprustade South Promenade. Vid Great Promenade Show kan du se samtida konst av popkonstnären Sir Peter Blake och det glittriga spektakel som är världens största discokula.

Det storslagna nöjeskomplexet Winter Gardens har ett fantastiskt utbud av evenemang. Här kan du se alltifrån prisbelönta West End-föreställningar till stora artister och Blackpool Grand Theatre. Teatern har mycket karaktär och erbjuder en bred repertoar som lämpar sig för alla åldrar.

Om du planerar en weekendresa till Blackpool på hösten får du inte missa den världsberömda ljussättningen av Blackpool, som sträcker sig längs en omkring 10 kilometer lång strandpromenad. De fantasiska ljusinstallationerna är populära både bland unga och gamla.

Utforska grevskapet Lancashire

Under resor till Blackpool är staden en utmärkt bas när du vill utforska resten av Lancashire. Det är en del av England som inte bara är populär för sina stränder, utan också för sina vackra landskap – det bästa av två världar!

Om du trivs med att tillbringa ändlösa timmar med att utforska museer kommer du inte att bli besviken. Besök Queen Street Mill Textile Museum och se det sista bevarade ångdrivna väveriet från 1800-talet. Museet tar dig tillbaka till den tid då bomull var stadens främsta inkomstkälla.

Keighley Bus Museum i Burnley är också värt ett besök. Bussar som antingen är färdigrestaurerade eller befinner sig i olika stadier av restaurationsprocessen ger dig en intressant inblick i bussens historia under tidigt 1800-tal i England.

Besök närliggande Preston

Harris Museum & Art Gallery i Prestions centrum är känt för utställningar som är säregna, ambitiösa och, viktigast av allt, att de är utformade med besökarna i åtanke. Om du gillar konst är det ett underbart utflyktsmål.

Avsätt även lite tid till att besöka enastående vackra Bowland Forest som ger dig ett perfekt tillfälle att komma bort från stadens jäkt och utforska det fria. Om du vill komma ut i naturen och se intressanta djur är Bowland Forest ett måste.

I Blackburn bjuds det istället på unika shoppingupplevelser. Här hittar du moderna butiker vid sidan om stadens marknad, där du finner allt du kan förvänta dig av en Lancashire-marknad, och mycket mer.

Var kan jag bo i Blackpool?

Village Hotel Blackpool
Village Hotel Blackpool
3 out of 5
East Park Drive, Blackpool, England, FY3 8LL
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 051 kr per natt mellan 10 juli och 11 juli
Detta hotell med golfbana har 3 stjärnor och ligger i Blackpool. Här har du tillgång till gratis wi-fi, golfbana och frukost. Våra gäster brukar tala väl om ...
3,8/5 Good! (965 recensioner)
Good value for the money
"Decent room and breakfast, but for that money you can't ask for more!"

Recension från 14 aug. 2017

Village Hotel Blackpool
Hampton by Hilton Blackpool
Hampton by Hilton Blackpool
3.5 out of 5
595 New South Promenade, Blackpool, England, FY4 1NG
Priset är 1 345 kr per natt mellan 17 juli och 18 juli
Detta hotell vid stranden har 3,5 stjärnor och ligger i Blackpool. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och strand. Våra gäster brukar tala ...
4,3/5 Excellent! (942 recensioner)
"Very clean, staff were polite and try to help you wherever possible"

Recension från 23 juni 2022

Hampton by Hilton Blackpool
The Imperial Hotel
The Imperial Hotel
4 out of 5
North Promenade, Blackpool, England, FY1 2HB
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 797 kr per natt mellan 10 juli och 11 juli
Detta hotell vid stranden har 4 stjärnor och ligger i Blackpool. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster brukar ...
4/5 Very Good! (938 recensioner)
An old lady
"Old hotel but still fine interior. Nicely located at the cost. Nice breakfast. Extremely helpful staff."

Recension från 22 feb. 2022

The Imperial Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
The Gynway
The Gynway
2.5 out of 5
205 Dickson Road, Blackpool, England, FY1 2HQ
Priset är 622 kr per natt mellan 8 juli och 9 juli
Denna semesterbostad ligger i Blackpool. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och bar/lounge. De populära sevärdheterna Blackpool Tower och ...
5/5 Exceptional! (2 recensioner)
Brilliant hotel
"Lovely hotel, amazing hosts and breakfast, would totally recommend."

Recension från 16 juni 2022

The Gynway
Granada Apartments
Granada Apartments
3 out of 5
240 Queen's Promenade, Blackpool, England, FY2 9HA
Priset är 971 kr per natt mellan 7 juli och 8 juli
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Blackpool. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och reception (öppen dygnet runt). Våra gäster ...
4,6/5 Wonderful! (42 recensioner)
"Excellent apartments, very clean, quiet and spacious. Will definitely return."

Recension från 19 mars 2022

Granada Apartments
Reads Court Holiday Apartments
Reads Court Holiday Apartments
3 out of 5
3 - 5 Reads Avenue, Blackpool, England, FY1 4BW
Priset är 988 kr per natt mellan 11 juli och 12 juli
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Blackpool. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar ...
4,5/5 Wonderful! (34 recensioner)
Mycket bra boende
"Mycket trevligt boende i ett väldigt lugnt område. Lägenheten var bara kanon, det fanns allt man kunde önska sig. Trevligt bemötande av personalen. Ända smolk i bägaren var vädret, men det rår ingen över. Men vad är då bättre än att bo så trevligt som vi gjorde, då kan man ju äta ” hemma” och spela ..."

Recension från 3 okt. 2021

Reads Court Holiday Apartments
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Blackpool

Toppaktiviteter i Blackpool

Städer nära Blackpool