Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

EnglandStorbritannien

Ambleside som visar en liten stad eller by, historisk arkitektur och en å eller flod

Vart du än väljer att åka när du bokar din resa till England kan du se tecken på landets fascinerande historia, med ikoniska byggnader, spektakulära konstsamlingar och två av världens främsta universitet.

Detta är ett land med massor av kulturella och historiska rikedomar, men resor till England behöver inte kosta skjortan. Här får du gratis inträde på de största museerna, och de vackra universitetens slående arkitektur beundras bäst utifrån. Du kan se Londons alla sevärdheter även om du reser med begränsad budget.

London är fullt med grandiosa byggnader som byggts på rikedomar från landets en gång enorma imperium. Elizabeth Tower, som är mer känt under namnet Big Ben, kröner den enorma parlamentsbyggnaden från 1800-talet vid Westminster Palace bredvid Themsen. Ta dig österut längsmed floden, till Tower Bridge, en klaffbro som vilar på två höga viktorianska torn. Stanna till vid Buckingham Palace, som är drottningens ståtliga residens i London.

Avsluta ditt besök i London med en rundtur på något av stadens utmärkta museer. Imponerande British Museum, Tate Modern, spektakulära Victoria and Albert Museum och National Gallery erbjuder gratis inträde till alla fasta utställningar.

Lämna London för att ufroska Englands två närbelägna universitetsstäder Oxford och Cambridge. Du kan promenera runt på historiska innergårdar och prydliga gräsmattor på Oxford University. Följ med på rundtur på Bodleian Library, som med sina 400 år är ett av Englands äldsta bibliotek. Bibliotekets monumentala, runda Radcliffe Camera är en ikon i Oxford. Efteråt kan du köra vidare mot Cambridge för att besöka stadens universitet. En stillsam åktur nedför floden Cam under Bridge of Sighs är en perfekt aktivitet för en romantisk weekendresa till England.

Reser du söderut kommer du till Stonehenge på den engelska landsbygden. Den runda stenformationen, vars bygge påbörjades omkring 3100 f.Kr., är fortfarande ett av världens mest fängslande mysterier. Den bästa tiden att besöka monumentet är vid vinter- eller sommarsolståndent, när stenarna står i perfekt linje med solens strålar, men de stora folkmassorna som samlas vid den magiska tidpunkten kan förta stämningen något.

Du tar dig till England via någon av landets många flygplatser - bara i Londons närområde hittar du sex av dessa. Du reser enkelt och bekvämt runt i storstäderna med lokaltrafiken och mellan städerna med tåg eller hyrbil. Bil, buss och tåg i all ära, men ingen resa till England är namnet värt utan en rundtur i någon av landets ikoniska svarta taxibilar.

Populära städer i England

London presenterar ett höghus, nattliv och en bro
London
Museum, Teater och Historisk
Big Ben, Nelson’s Column, Towern och Abbey Road - det väntar en historia bakom varje hörn i London.

Saker att besöka

 • London Eye
 • The Shard
 • Buckingham Palace
Victoria Square som visar en stad, ett torg och historisk arkitektur
Birmingham
Restauranger, Poolside Bars och Shopping
Storbritanniens näst största stad är känd för dess museer, shopping, kanaler, mat och musik.

Saker att besöka

 • Konserthuset
 • International Convention Centre
 • Birmingham Hippodrome
Royal Liver Building som visar en stad och historisk arkitektur
Liverpool
Trevliga människor, Poolside Bars och Shopping
Tack vare några av Storbritanniens bästa band, spännande museer och en fascinerande maritimhistoria är denna kompakta stad i norra England en av landets främsta kulturdestinationer.

Saker att besöka

 • Royal Liver Building
 • Albert Dock
 • Liverpool Pier Head Ferry Terminal
St. Peter\'s Square som visar järnvägsobjekt, ett torg och historisk arkitektur
Manchester
Trevliga människor, Shopping och Affärsresor
Kan du inte få nog av teater, museer och konst? Kom iväg till Manchester!

Saker att besöka

 • Old Trafford
 • Manchester Opera House
 • Museum of Science and Industry
Wills Memorial Building presenterar nattliv, historiska element och en stad
Bristol
Trevliga människor, Poolside Bars och Shopping
Den ungdomliga konst- och underhållningsscenen, de internationella festivalerna och de familjevänliga attraktionerna gör Bristol till en av de mest vibrerande städerna i Storbritannien.

Saker att besöka

 • We The Curious
 • St Nicholas marknad
 • Millennium Square
York Minster som inkluderar ett torg, religiösa aspekter och historisk arkitektur
York
Trevliga människor, Poolside Bars och Historisk
Medeltida monument som kantas av kullerstensklädda gränder, en aktiv konstscen och bildsköna shoppinggator gör York till en av Englands mest fängslande städer.

Saker att besöka

 • York Minster
 • Shambles
 • Jorvik Viking Centre