England

Storbritannien
England
Vart du än väljer att åka när du bokar din resa till England kan du se tecken på landets fascinerande historia, med ikoniska byggnader, spektakulära konstsamlingar och två av världens främsta universitet.

Detta är ett land med massor av kulturella och historiska rikedomar, men resor till England behöver inte kosta skjortan. Här får du gratis inträde på de största museerna, och de vackra universitetens slående arkitektur beundras bäst utifrån. Du kan se Londons alla sevärdheter även om du reser med begränsad budget.

London är fullt med grandiosa byggnader som byggts på rikedomar från landets en gång enorma imperium. Elizabeth Tower, som är mer känt under namnet Big Ben, kröner den enorma parlamentsbyggnaden från 1800-talet vid Westminster Palace bredvid Themsen. Ta dig österut längsmed floden, till Tower Bridge, en klaffbro som vilar på två höga viktorianska torn. Stanna till vid Buckingham Palace, som är drottningens ståtliga residens i London.

Avsluta ditt besök i London med en rundtur på något av stadens utmärkta museer. Imponerande British Museum, Tate Modern, spektakulära Victoria and Albert Museum och National Gallery erbjuder gratis inträde till alla fasta utställningar.

Lämna London för att ufroska Englands två närbelägna universitetsstäder Oxford och Cambridge. Du kan promenera runt på historiska innergårdar och prydliga gräsmattor på Oxford University. Följ med på rundtur på Bodleian Library, som med sina 400 år är ett av Englands äldsta bibliotek. Bibliotekets monumentala, runda Radcliffe Camera är en ikon i Oxford. Efteråt kan du köra vidare mot Cambridge för att besöka stadens universitet. En stillsam åktur nedför floden Cam under Bridge of Sighs är en perfekt aktivitet för en romantisk weekendresa till England.

Reser du söderut kommer du till Stonehenge på den engelska landsbygden. Den runda stenformationen, vars bygge påbörjades omkring 3100 f.Kr., är fortfarande ett av världens mest fängslande mysterier. Den bästa tiden att besöka monumentet är vid vinter- eller sommarsolståndent, när stenarna står i perfekt linje med solens strålar, men de stora folkmassorna som samlas vid den magiska tidpunkten kan förta stämningen något.

Du tar dig till England via någon av landets många flygplatser - bara i Londons närområde hittar du sex av dessa. Du reser enkelt och bekvämt runt i storstäderna med lokaltrafiken och mellan städerna med tåg eller hyrbil. Bil, buss och tåg i all ära, men ingen resa till England är namnet värt utan en rundtur i någon av landets ikoniska svarta taxibilar.

Populära städer i England

London
London
Museer, Teatrar och Historisk
Big Ben, Nelson’s Column, Towern och Abbey Road - det väntar en historia bakom varje hörn i London.

Saker att besöka

  • London Eye
  • London Bridge
  • Natural History Museum
Victoria Square som visar en stad, ett torg och historisk arkitektur
Birmingham
Restauranger, Barer och Shopping
Storbritanniens näst största stad är känd för dess museer, shopping, kanaler, mat och musik.

Saker att besöka

  • Birmingham Hippodrome
  • International Convention Centre
  • Konserthuset