Viktigt: På grund av covid-19 kan reserestriktioner ha införts för den här destinationen, så som specifika boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

EnglandStorbritannien

Vart du än väljer att åka när du bokar din resa till England kan du se tecken på landets fascinerande historia, med ikoniska byggnader, spektakulära konstsamlingar och två av världens främsta universitet.

Detta är ett land med massor av kulturella och historiska rikedomar, men resor till England behöver inte kosta skjortan. Här får du gratis inträde på de största museerna, och de vackra universitetens slående arkitektur beundras bäst utifrån. Du kan se Londons alla sevärdheter även om du reser med begränsad budget.

London är fullt med grandiosa byggnader som byggts på rikedomar från landets en gång enorma imperium. Elizabeth Tower, som är mer känt under namnet Big Ben, kröner den enorma parlamentsbyggnaden från 1800-talet vid Westminster Palace bredvid Themsen. Ta dig österut längsmed floden, till Tower Bridge, en klaffbro som vilar på två höga viktorianska torn. Stanna till vid Buckingham Palace, som är drottningens ståtliga residens i London.

Avsluta ditt besök i London med en rundtur på något av stadens utmärkta museer. Imponerande British Museum, Tate Modern, spektakulära Victoria and Albert Museum och National Gallery erbjuder gratis inträde till alla fasta utställningar.

Lämna London för att ufroska Englands två närbelägna universitetsstäder Oxford och Cambridge. Du kan promenera runt på historiska innergårdar och prydliga gräsmattor på Oxford University. Följ med på rundtur på Bodleian Library, som med sina 400 år är ett av Englands äldsta bibliotek. Bibliotekets monumentala, runda Radcliffe Camera är en ikon i Oxford. Efteråt kan du köra vidare mot Cambridge för att besöka stadens universitet. En stillsam åktur nedför floden Cam under Bridge of Sighs är en perfekt aktivitet för en romantisk weekendresa till England.

Reser du söderut kommer du till Stonehenge på den engelska landsbygden. Den runda stenformationen, vars bygge påbörjades omkring 3100 f.Kr., är fortfarande ett av världens mest fängslande mysterier. Den bästa tiden att besöka monumentet är vid vinter- eller sommarsolståndent, när stenarna står i perfekt linje med solens strålar, men de stora folkmassorna som samlas vid den magiska tidpunkten kan förta stämningen något.

Du tar dig till England via någon av landets många flygplatser - bara i Londons närområde hittar du sex av dessa. Du reser enkelt och bekvämt runt i storstäderna med lokaltrafiken och mellan städerna med tåg eller hyrbil. Bil, buss och tåg i all ära, men ingen resa till England är namnet värt utan en rundtur i någon av landets ikoniska svarta taxibilar.

Populära städer i England

Saint Paul\'s Cathedral presenterar religiösa element, en stad och gatuliv
London
Museum, Teater och Historisk

…"

Saker att besöka

 • London Eye
  London Eye
 • The Shard
  The Shard
 • Buckingham Palace
  Buckingham Palace
Victoria Square som visar en stad, ett torg och historisk arkitektur
Birmingham
Restauranger, ern:taxonomies:core:#89e20bf2-5814-37a4-8c55-c8e92b29bc8f och Shopping

…"

Saker att besöka

 • Konserthuset
  Konserthuset
 • International Convention Centre
  International Convention Centre
 • The Mailbox
  The Mailbox
Royal Liver Building som visar en stad och historisk arkitektur
Liverpool
Trevliga människor, ern:taxonomies:core:#89e20bf2-5814-37a4-8c55-c8e92b29bc8f och Shopping

…"

Saker att besöka

 • Albert Dock
  Albert Dock
 • Royal Liver Building
  Royal Liver Building
 • Beatles Story
  Beatles Story
St. Peter\'s Square som visar järnvägsobjekt, ett torg och historisk arkitektur
Manchester
Trevliga människor, Shopping och Affärsresor

…"

Saker att besöka

 • Old Trafford
  Old Trafford
 • Museum of Science and Industry
  Museum of Science and Industry
 • Manchester Art Gallery
  Manchester Art Gallery
Laing Art Gallery Materials som visar interiörer
Newcastle-upon-Tyne
Trevliga människor, Restauranger och Familjevänlig

…"

Saker att besöka

 • Quayside
  Quayside
 • Sports Direct Arena
  Sports Direct Arena
 • Northumbria University
  Northumbria University
York Minster som inkluderar ett torg, religiösa aspekter och historisk arkitektur
York
Trevliga människor, ern:taxonomies:core:#89e20bf2-5814-37a4-8c55-c8e92b29bc8f och Historisk

…"

Saker att besöka

 • Shambles
  Shambles
 • York Minster
  York Minster
 • Yorkshire Moors
  Yorkshire Moors