Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Blomstermarknaden

Njut av färgerna och dofterna av typiska nederländska blommor, eller köp blomsterlökar och souvenirer medan du tittar i blomsterstånden på en av Amsterdams äldsta kanaler.

Ingen annan plats på jorden liknar Bloemenmarkt i Amsterdam. Denna blomstermarknad med flytande stånd har funnits på kanalen Singel sedan 1862. Det är den enda marknaden i sitt slag som finns kvar i Nederländerna. Här kan du köpa färska tuplaner eller frön att plantera hemma och andra nederländska souvenirer. När du köper naturprodukter ska du först höra med handlaren om det är lagligt att föra in dem till ditt hemland, eller att skicka dem med posten.

Marknaden är byggd på en serie pontoner och framsidan sprider sig ut över gatan Singel. Kanalen Singel markerade stadens ytterkanter på 1400-talet.

Olika sorters blommor säljs beroende på årstid. Lokalinvånarna kommer hit för att köpa tulpaner på våren, rosor på sommaren och julgranar i december. Det finns till och med en julbutik som säljer julgransprydnader och ljus året runt. Du kan enkelt tillbringa en timme eller två genom att titta i blomsterstånden och sedan bege dig till bron för att fotografera den unika flytande marknaden.

Lär dig mer om nederländska blommor och insup den söta doften från till exempel liljor, nejlikor och rosor. Blomstermarknaden är ett bra ställe att köpa blomsterlökar, till exempel till tulpaner och narcisser. Priserna är rimliga, så det är ett bra ställe att handla både blommor och souvenirer. Här finns även marijuanaplantor och cannabiskit.

Många handlare säljer Nederländernas speciella porslin Delfts Blauw, målade träskor och nederländsk ost. Var inte rädd för att pruta. Nederländarna har en lång historia inom handel och har inget emot att förhandla lite. Besök kaféet och köp dig en rostad smörgås med Gouda- eller Edamerost.

Blomstermarknaden flyter mellan broarna Koningsplein och Muntplein. Det är gratis att besöka de täckta stånden och de har öppet varje dag, men området kan bli ganska fullt med folk. Många spårvagnar och bussar från Centralstationen stannar vid Muntplein och Koningsplein. Om du kör bil ska du överväga att lämna bilen på någon av infartsparkeringarna och sedan använda kollektivtrafiken för att ta dig runt i staden. Det finns parkeringsplatser i centrala stan, men de är få.


Andra sevärdheter i Amsterdam


Karta

Hotell nära Blomstermarknaden

Se alla 1 452 boenden nära Blomstermarknaden
Inntel Hotels Amsterdam Centre 1 639 kr
Inntel Hotels Amsterdam Centre

Inntel Hotels Amsterdam Centre

Nieuwezijds Kolk 19, Amsterdam
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell med spa i Centrum ligger tio minuters promenad från Body Worlds, Nieuwe Kerk-museet och Oude Kerk. Kungliga palatset och De Dam ligger också tio minuter härifrån. Amsterdams centralstation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Nieuwmarkt station promenerar du på 10 minuter.

  Eden Hotel Amsterdam 1 339 kr
  Eden Hotel Amsterdam

  Eden Hotel Amsterdam

  Amstel 144, Amsterdam
    
   3.5 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Centrum ligger fem minuters promenad från Rembrandt-torget, Stopera och Hermitage Amsterdam. Blomstermarknaden och Magere Brug ligger också tio minuter härifrån. Waterlooplein station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Rokin station promenerar du på 8 minuter.

   NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky 2 118 kr
   NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

   NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

   Dam 9, Amsterdam
     
    5.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i lyxstil i Centrum ligger en kvarts promenad Blomstermarknaden och Anne Franks hus. Artis och Heineken Experience ligger dessutom 2 km härifrån. Nieuwmarkt station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Amsterdams centralstation promenerar du på 9 minuter.

    Hotel Estheréa 2 031 kr
    Hotel Estheréa

    Hotel Estheréa

    Singel 303-309, Amsterdam
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell med historisk profil ligger i Centrum, nära Begijnhof, Amsterdams museum och De 9 Straatjes. Madame Tussaud och Kungliga palatset ligger också tio minuter härifrån. Rokin station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Nieuwmarkt station promenerar du på 14 minuter.

     Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center 2 289 kr
     Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center

     Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center

     Rusland 17, Amsterdam
       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Amsterdam ligger fem minuters promenad från Nes, Rembrandt-museet och Amsterdam Dungeon. Madame Tussaud och Rembrandt-torget ligger också tio minuter härifrån. Rokin station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Nieuwmarkt station promenerar du på 5 minuter.

      NH Collection Amsterdam Flower Market 1 860 kr
      NH Collection Amsterdam Flower Market

      NH Collection Amsterdam Flower Market

      Vijzelstraat 4, Amsterdam
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell med miljövänlig profil i Centrum ligger tio minuters promenad från Blomstermarknaden och De 9 Straatjes. De Dam och Heineken Experience ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Rokin station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Waterlooplein station promenerar du på 9 minuter.

       Quentin Amsterdam Hotel
       Quentin Amsterdam Hotel

       Quentin Amsterdam Hotel

       Leidsekade 89, Amsterdam
         
        3.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Centrum ligger nära DeLaMar-teatern, Leidseplein och Melkweg. Holland Casino och Paradiso ligger också fem minuter härifrån. Rokin station ligger på 15 minuters gångavstånd och till Frederiksplein metrostation promenerar du på 17 minuter.

        Monet Garden Hotel Amsterdam 1 473 kr
        Monet Garden Hotel Amsterdam

        Monet Garden Hotel Amsterdam

        Valkenburgerstraat 76, Amsterdam
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i boutique-stil i Centrum ligger tio minuters promenad från Waterlooplein, Hortus Botanicus och Stopera. NEMO och Sjöhistoriska museet (Het Scheepvaartmuseum) ligger också tio minuter härifrån. Waterlooplein station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Nieuwmarkt station promenerar du på 10 minuter.