Början av huvudsektionen
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Blomstermarknaden

Njut av färgerna och dofterna av typiska nederländska blommor, eller köp blomsterlökar och souvenirer medan du tittar i blomsterstånden på en av Amsterdams äldsta kanaler.

Ingen annan plats på jorden liknar Bloemenmarkt i Amsterdam. Denna blomstermarknad med flytande stånd har funnits på kanalen Singel sedan 1862. Det är den enda marknaden i sitt slag som finns kvar i Nederländerna. Här kan du köpa färska tuplaner eller frön att plantera hemma och andra nederländska souvenirer. När du köper naturprodukter ska du först höra med handlaren om det är lagligt att föra in dem till ditt hemland, eller att skicka dem med posten.

Marknaden är byggd på en serie pontoner och framsidan sprider sig ut över gatan Singel. Kanalen Singel markerade stadens ytterkanter på 1400-talet.

Olika sorters blommor säljs beroende på årstid. Lokalinvånarna kommer hit för att köpa tulpaner på våren, rosor på sommaren och julgranar i december. Det finns till och med en julbutik som säljer julgransprydnader och ljus året runt. Du kan enkelt tillbringa en timme eller två genom att titta i blomsterstånden och sedan bege dig till bron för att fotografera den unika flytande marknaden.

Lär dig mer om nederländska blommor och insup den söta doften från till exempel liljor, nejlikor och rosor. Blomstermarknaden är ett bra ställe att köpa blomsterlökar, till exempel till tulpaner och narcisser. Priserna är rimliga, så det är ett bra ställe att handla både blommor och souvenirer. Här finns även marijuanaplantor och cannabiskit.

Många handlare säljer Nederländernas speciella porslin Delfts Blauw, målade träskor och nederländsk ost. Var inte rädd för att pruta. Nederländarna har en lång historia inom handel och har inget emot att förhandla lite. Besök kaféet och köp dig en rostad smörgås med Gouda- eller Edamerost.

Blomstermarknaden flyter mellan broarna Koningsplein och Muntplein. Det är gratis att besöka de täckta stånden och de har öppet varje dag, men området kan bli ganska fullt med folk. Många spårvagnar och bussar från Centralstationen stannar vid Muntplein och Koningsplein. Om du kör bil ska du överväga att lämna bilen på någon av infartsparkeringarna och sedan använda kollektivtrafiken för att ta dig runt i staden. Det finns parkeringsplatser i centrala stan, men de är få.


Andra sevärdheter i Amsterdam


Hotell nära Blomstermarknaden

Se alla 2 016 boenden nära Blomstermarknaden
Monet Garden Hotel Amsterdam 839 kr
Monet Garden Hotel Amsterdam

Monet Garden Hotel Amsterdam

Valkenburgerstraat 76, Amsterdam
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i boutique-stil i Centrum ligger tio minuters promenad från Judiska historiska museet, NEMO och Rembrandt-museet. Sjöhistoriska museet (Het Scheepvaartmuseum) och Hermitage Amsterdam ligger också tio minuter härifrån. Mr. Visserplein hållplats ligger på 4 minuters gångavstånd och till Waterlooplein station promenerar du på 7 minuter.

  Park Plaza Victoria Amsterdam 1 416 kr
  Park Plaza Victoria Amsterdam

  Park Plaza Victoria Amsterdam

  Damrak 1-5, Amsterdam
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell med miljövänlig profil ligger i Centrum, tio minuters promenad från S:t Nikolaus kyrka, Nationalmonument och Madame Tussaud. Amsterdams centralstation ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Amsterdams centralstation promenerar du på 4 minuter.

   Hotel Estheréa 1 320 kr
   Hotel Estheréa

   Hotel Estheréa

   Singel 303-309, Amsterdam
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell med historisk profil ligger i Centrum, tio minuters promenad från Madame Tussaud, De Dam och Anne Franks hus. Leidseplein och Vondelpark ligger dessutom 2 km härifrån. Spui hållplats ligger på 3 minuters gångavstånd och till Koningsplein hållplats promenerar du på 5 minuter.

    Hotel Frank since 1666 715 kr
    Hotel Frank since 1666

    Hotel Frank since 1666

    Herengracht 563, Amsterdam
      
     3.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Centrum ligger fem minuters promenad från Rembrandt-torget och Blomstermarknaden. Amsterdams museum och Hermitage Amsterdam ligger också tio minuter härifrån. Rembrandtplein hållplats och Keizersgracht hållplats (4) ligger inom fem minuters gångavstånd.

     The Hendrick's Hotel 1 089 kr
     The Hendrick's Hotel

     The Hendrick's Hotel

     Prins Hendrikkade 139, Amsterdam
       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i Centrum ligger tio minuters promenad från Nieuwmarkt, NEMO och Rembrandt-museet. De Dam och Madame Tussaud ligger också en kvarts promenad härifrån. Amsterdams centralstation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Nieuwmarkt station promenerar du på 7 minuter.

      NH Collection Amsterdam Flower Market 1 532 kr
      NH Collection Amsterdam Flower Market

      NH Collection Amsterdam Flower Market

      Vijzelstraat 4, Amsterdam
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell med miljövänlig profil i Centrum ligger tio minuters promenad från Blomstermarknaden och De 9 Straatjes. De Dam och Heineken Experience ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Rembrandtplein hållplats och Koningsplein hållplats ligger inom fem minuters gångavstånd.

       Hotel Mercier 786 kr
       Hotel Mercier

       Hotel Mercier

       Rozenstraat 12, Amsterdam, Noord Holland
         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Centrum ligger fem minuters promenad från De 9 Straatjes och Anne Franks hus. Madame Tussaud och Kungliga palatset ligger också en kvarts promenad härifrån. Westermarkt hållplats ligger på 2 minuters gångavstånd och till Rozengracht hållplats promenerar du på 6 minuter.

        NH Collection Amsterdam Barbizon Palace 1 550 kr
        NH Collection Amsterdam Barbizon Palace

        NH Collection Amsterdam Barbizon Palace

        Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam
          
         5.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i lyxstil i Centrum ligger tio minuters promenad från Amsterdams Chinatown, De Dam och Madame Tussaud. Body Worlds och Nationalmonument ligger också tio minuter härifrån. Amsterdams centralstation ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Amsterdams centralstation promenerar du på 4 minuter.