Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Blomstermarknaden

Njut av färgerna och dofterna av typiska nederländska blommor, eller köp blomsterlökar och souvenirer medan du tittar i blomsterstånden på en av Amsterdams äldsta kanaler.

Ingen annan plats på jorden liknar Bloemenmarkt i Amsterdam. Denna blomstermarknad med flytande stånd har funnits på kanalen Singel sedan 1862. Det är den enda marknaden i sitt slag som finns kvar i Nederländerna. Här kan du köpa färska tuplaner eller frön att plantera hemma och andra nederländska souvenirer. När du köper naturprodukter ska du först höra med handlaren om det är lagligt att föra in dem till ditt hemland, eller att skicka dem med posten.

Marknaden är byggd på en serie pontoner och framsidan sprider sig ut över gatan Singel. Kanalen Singel markerade stadens ytterkanter på 1400-talet.

Olika sorters blommor säljs beroende på årstid. Lokalinvånarna kommer hit för att köpa tulpaner på våren, rosor på sommaren och julgranar i december. Det finns till och med en julbutik som säljer julgransprydnader och ljus året runt. Du kan enkelt tillbringa en timme eller två genom att titta i blomsterstånden och sedan bege dig till bron för att fotografera den unika flytande marknaden.

Lär dig mer om nederländska blommor och insup den söta doften från till exempel liljor, nejlikor och rosor. Blomstermarknaden är ett bra ställe att köpa blomsterlökar, till exempel till tulpaner och narcisser. Priserna är rimliga, så det är ett bra ställe att handla både blommor och souvenirer. Här finns även marijuanaplantor och cannabiskit.

Många handlare säljer Nederländernas speciella porslin Delfts Blauw, målade träskor och nederländsk ost. Var inte rädd för att pruta. Nederländarna har en lång historia inom handel och har inget emot att förhandla lite. Besök kaféet och köp dig en rostad smörgås med Gouda- eller Edamerost.

Blomstermarknaden flyter mellan broarna Koningsplein och Muntplein. Det är gratis att besöka de täckta stånden och de har öppet varje dag, men området kan bli ganska fullt med folk. Många spårvagnar och bussar från Centralstationen stannar vid Muntplein och Koningsplein. Om du kör bil ska du överväga att lämna bilen på någon av infartsparkeringarna och sedan använda kollektivtrafiken för att ta dig runt i staden. Det finns parkeringsplatser i centrala stan, men de är få.


Andra sevärdheter i Amsterdam


Karta

Hotell nära Blomstermarknaden

Se alla 1 697 boenden nära Blomstermarknaden
DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station 1 758 kr
DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station

DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station

Oosterdoksstraat 4, Amsterdam
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i Centrum ligger tio minuters promenad från Nieuwmarkt och Oude Kerk. De Dam och Anne Franks hus ligger dessutom 2 km härifrån. Amsterdams centralstation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Nieuwmarkt station promenerar du på 9 minuter.

  Hotel Estheréa 1 584 kr
  Hotel Estheréa

  Hotel Estheréa

  Singel 303-309, Amsterdam
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell med historisk profil i Centrum ligger nära Amsterdams museum och De 9 Straatjes. Madame Tussaud och Kungliga palatset ligger också tio minuter härifrån. Rokin station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Nieuwmarkt station promenerar du på 14 minuter.

   Eden Hotel Amsterdam 1 663 kr
   Eden Hotel Amsterdam

   Eden Hotel Amsterdam

   Amstel 144, Amsterdam
     
    3.5 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Centrum ligger fem minuters promenad från Rembrandt-torget och Hermitage Amsterdam. Blomstermarknaden och Amsterdams museum ligger också tio minuter härifrån. Waterlooplein station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Rokin station promenerar du på 8 minuter.

    Movenpick Hotel Amsterdam City Centre 1 511 kr
    Movenpick Hotel Amsterdam City Centre

    Movenpick Hotel Amsterdam City Centre

    Piet Heinkade 11, Amsterdam
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta familjevänliga hotell vid vattnet i Amsterdam ligger nära Muziekgebouw aan 't IJ och Passenger Terminal Amsterdam (PTA). De Dam och Madame Tussaud ligger också 3 km härifrån. Amsterdams centralstation ligger på 16 minuters gångavstånd och till Amsterdams centralstation promenerar du på 18 minuter.

     Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center 1 701 kr
     Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center

     Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center

     Rusland 17, Amsterdam
       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Amsterdam ligger fem minuters promenad från Nes, Rembrandt-museet och Amsterdam Dungeon. Madame Tussaud och Rembrandt-torget ligger också tio minuter härifrån. Rokin station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Nieuwmarkt station promenerar du på 5 minuter.

      NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky 1 925 kr
      NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

      NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

      Dam 9, Amsterdam
        
       5.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i lyxstil i Centrum ligger en kvarts promenad Blomstermarknaden och Anne Franks hus. Artis och Heineken Experience ligger dessutom 2 km härifrån. Nieuwmarkt station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Amsterdams centralstation promenerar du på 9 minuter.

       NH Collection Amsterdam Flower Market 1 331 kr
       NH Collection Amsterdam Flower Market

       NH Collection Amsterdam Flower Market

       Vijzelstraat 4, Amsterdam
         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell med miljövänlig profil i Centrum ligger tio minuters promenad från Blomstermarknaden och De 9 Straatjes. De Dam och Heineken Experience ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Rokin station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Waterlooplein station promenerar du på 9 minuter.

        ibis Amsterdam Centre Stopera 961 kr
        ibis Amsterdam Centre Stopera

        ibis Amsterdam Centre Stopera

        Valkenburgerstraat 68, Amsterdam
          
         3.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i Centrum ligger tio minuters promenad från Waterlooplein, Rembrandt-museet och NEMO. Artis och Rembrandt-torget ligger också en kvarts promenad härifrån. Waterlooplein station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Nieuwmarkt station promenerar du på 10 minuter.