Bremen

Reseguide
Bremen som visar historiska element såväl som en liten grupp av människor
Konstgallerier och antikviteter ger besökaren en inblick i denna historiska hamnstad i norra Tyskland.

Bremen är Tysklands äldsta kuststad. Den har växt från en liten fiskeby till en av Europas största hamnar och den näst största staden i norra Tyskland vad det gäller befolkning.

På en resa till Bremen är det väl värt att tillbringa en dag eller två med att utforska stadens historiska byggnader och distrikt, varav många har bevarats i sitt ursprungliga skick. Bremen ligger nordväst om Hannover vid floden Weser nära Nordsjön. Staden lockar med både gotisk och renässansarkitektur, som gillessalen Schötting från 1500-talet, och Böttcherstraße – en reproduktion av en medeltida gata fylld av restauranger, butiker och gallerier. Gatan, som återuppbyggdes efter andra världskriget, var tänkt att ge en smak av livet i en tysk stad på medeltiden och många resor till Bremen inspireras av en önskan att se denna vackra gata.

Promenera genom Schnoor-distriktet där du hittar konstnärer och hantverkare som säljer afrikanska souvenirer, smycken och juldekorationer. Allt från unika butiker och konstgallerier som ligger i områdets medeltida byggnader. Detta restaurerade område öster om staden var ursprungligen kvarteret där fiskare och deras familjer bodde.

Om du är på weekendresa och planerar att shoppa loss är Lloyd Passage, en övertäckt gata med finare butikskedjor, ett bra val. Eller bege dig till Waterfront Shopping Center, beläget vid floden Weser, som har mer än 80 butiker som säljer modekläder, accessoarer, skor och lädervaror. Det lockar även med ett antal festivaler, konserter och matevenemang under året.

Det finns gott om ställen att äta på i Bremens shoppingområden, men om du är ute efter mer traditionella restauranger och kaféer ska du bege dig till Schlachte, längs med floden Weser. På gatan Böttcherstraße kan du prova på traditionella kål- och fiskrätter som till exempel Labskaus, en sjömansrätt med potatis och konserverat kött.

Bland Bremens många nöjen som kan hinnas med under en weekend är en guidad tur på Becks ölbryggeri (tillgänglig på tyska eller engelska) ett givet alternativ. Njut av en utekväll i stadsdelarna Schlachte och Viertel, där unga festprissar håller igång natten lång. Ett mer avslappnad alternativ är pubarna och vinbarerna på Böttcherstraße.

Det ligger en internationell flygplats tre kilometer söder om centrala Bremen. Staden är lätt att ta sig runt med buss och spårvagn.

Var kan jag bo i Bremen?

H+ Hotel Bremen
H+ Hotel Bremen
3.5 out of 5
Wachtstraße 27-29, Bremen, HB, 28195
Priset är 1 040 kr per natt mellan 25 juli och 26 juli
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i Bremen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och reception (öppen dygnet runt). Våra ...
4,4/5 Wonderful! (327 recensioner)
Mycket trevlig hotellvistelse på alla sätt!
"Ett mkt bra hotell. Fräscht, kanonläge, stora bekväma familjerum. Vatten och kaffe på rummet. Riklig och god frukost. Mkt prisvärt. Vi kommer tillbaka."

Recension från 5 okt. 2021

H+ Hotel Bremen
Holiday Inn Express Bremen Airport, an IHG Hotel
Holiday Inn Express Bremen Airport, an IHG Hotel
Hanna-Kunath-Strasse 5, Bremen, HB, 28199
Priset är 950 kr per natt mellan 16 juli och 17 juli
Detta hotell för affärsresenären ligger i Bremen. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och reception (öppen dygnet runt). Våra gäster brukar ...
4,3/5 Excellent! (973 recensioner)
Great hotell
"Super room with aircon. Room feels like new, short drive to center (6min) Only complain coffe not good"

Recension från 1 aug. 2020

Holiday Inn Express Bremen Airport, an IHG Hotel
Dorint City-Hotel Bremen
Dorint City-Hotel Bremen
4.5 out of 5
Hillmannplatz 20, Bremen, HB, 28195
Priset är 1 106 kr per natt mellan 17 juli och 18 juli
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Bremen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 barer/lounger och frukost. Våra gäster brukar tala väl ...
4,4/5 Excellent! (977 recensioner)
Centralt modernt
"Vi är nöjda med hotellet Sköna sängar. Rymligt rum Wifi gick inte att ansluta till men vi ser inte det sm en stort problem. Ligger centralt"

Recension från 27 sep. 2021

Dorint City-Hotel Bremen
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Aparthotel Adagio Bremen
Aparthotel Adagio Bremen
BAHNHOFSPLATZ 41, Bremen, 28195
Priset är 1 047 kr per natt mellan 10 juli och 11 juli
Detta lägenhetshotell för affärsresenären ligger i Bremen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och bar/lounge. Våra gäster brukar tala väl om de tysta ...
4,4/5 Excellent! (78 recensioner)
"We have stayed at this hotel since it opened a few years ago and have loved it each time. It’s clean, has great amenities for the family like easy to use laundry facilities and a nice area to relax in the lobby where you can get breakfast in the morning and drinks in the evening. The rooms are well ..."

Recension från 19 apr. 2022

Aparthotel Adagio Bremen
Limehome Bremen Hutfilterstraße
Limehome Bremen Hutfilterstraße
3 out of 5
Hutfilterstraße 6-8, Bremen, HB, 28195
Priset är 983 kr per natt mellan 3 juli och 4 juli
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Bremen. Här har du tillgång till smart-tv, badkar eller dusch och espressobryggare på rummet. De populära sevärdheterna ...
4,4/5 Wonderful! (7 recensioner)
"Alles in Ordnung sehr schön"

Recension från 3 apr. 2022

Limehome Bremen Hutfilterstraße
Leister Apparthotel
Leister Apparthotel
Kurzer Weg 13, Weyhe, NDS, 28844
Priset är 971 kr per natt mellan 15 juli och 16 juli
Denna lägenhet för affärsresenären ligger i Weyhe. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och tv. De populära sevärdheterna Bremens stadshus ...
5/5 Exceptional! (23 recensioner)
"Großes, sauberes und modernes Zimmer! Sehr freundliche Besitzer! Immer wieder gerne"

Recension från 29 apr. 2022

Leister Apparthotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Bremen

Städer nära Bremen