Brno

Reseguide
Brno presenterar en solnedgång och en stad
Förutom att vara en plats för konstgallerier, medeltida landmärken och livliga barer är den här stora tjeckiska staden också en ingång till det böljande landskapet i södra Mähren.

Gör en resa till Brno och upplev Mährens avslappnade charm. Tillbringa en weekend med att utforska en stad som är utsmyckad med monument med imponerande arkitektur, stämningsfulla barer, gallerier, vackra parker och museer. Brno etablerades som ett militärt fäste på 1000-talet och är idag Tjeckiens näst största stad och centralort i regionen Mähren.

Här kan du beundra de arkitektoniska mästerverken i Brnos gamla stadsdel i närheten av torget Náměstí Svobody, som exempelvis Peter och Paul-katedralen från 1300-talet och det gamla stadshuset. I kapucinerklostrets kusliga krypta kan du få syn på mumifierade kroppar. Se spöklika samlingar av ben från pest- och krigsoffer i ossuariet i Jakobskyrkan.

Umgås med lokalbefolkningen bland färgglada matstånd på Zelný trh (kålmarknaden). Håll utkik efter Parnassosfontänen, som symboliserar det babyloniska, grekiska och persiska imperiet. Delta i en guidad rundtur i underjordiska tunnlar som tidigare använts som gömställen, lager och tortyrkammare.

Lär dig mer om den lokala historien på det utmärkta Mährenmuseet. Botanisera bland utställningarna på Mähriska galleriet i Brno och Brnos konsthall. Utanför stadskärnan finns Masaryk-universitetets Mendelmuseum, det romska kulturmuseet och Brnos tekniska museum. Promenera eller ta en spårvagn till kullen med borgen Špilberk och Villa Tugendhat i funkisstil.

Soliga dagar passar det bra med ett besök i Brnos parker och trädgårdar. Koppla av på de öppna gräsmattorna i Lužánky-parken, se och känn doften av växterna i botaniska trädgården och titta på de exotiska djuren på Brnos zoo. Följ med på en båttur längs underjordiska floder till de vidsträckta grottorna iMacocha-ravinen. Gå på motortävlingar och prova att köra gokart på Brno-banan.

Delta i nattlivet på barerna och restaurangerna i de gamla stadskvarteren, som ofta har uteserveringar med utsikt över storslagna torg. Prova lokalt tillverkad Starobrno-öl, och vin som odlats på vingårdarna i södra Mähren. Se en balett- eller operaföreställning eller en konsert med filharmonikerna på Mahen-teatern eller Reduta-teatern.

Brno ligger 3 timmars tågresa från Prag. Du kan bekvämt ta dig till de mest populära sevärdheterna till fots eller med buss och spårvagn. Njut av Tjeckiens charm utan Prags stora folksamlingar.

Var kan jag bo i Brno?

Hotel International Brno
Hotel International Brno
4.5 out of 5
Husova, Brno, 602 00
Priset är 1 225 kr per natt mellan 16 apr. och 17 apr.
1 225 kr
per natt
16 apr. - 17 apr.
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Brno. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och 2 restauranger. De populära sevärdheterna ...
Hotel International Brno
Cosmopolitan Bobycentrum – Czech Leading Hotels
Cosmopolitan Bobycentrum – Czech Leading Hotels
4 out of 5
Sportovni 2a, Brno, 602 00
Priset är 635 kr per natt mellan 27 mars och 28 mars
635 kr
per natt
27 mars - 28 mars
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Brno. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och fullständigt spa. Våra gäster brukar tala ...
8,4/10 Very Good! (345 recensioner)
Not recommended to stay in that hotel
"It was a really old hotel with bad conditions. Air conditioner doesn’t work properly, it feels really old, not so fresh and overpriced"

Recension från 10 aug. 2020

Cosmopolitan Bobycentrum – Czech Leading Hotels
Hotel Continental
Hotel Continental
4 out of 5
Kounicova 6, Brno, 60300
Priset är 1 250 kr per natt mellan 3 apr. och 4 apr.
1 250 kr
per natt
3 apr. - 4 apr.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Brno. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och 2 bubbelpooler. Våra gäster brukar ...
8,4/10 Very Good! (169 recensioner)
Fantastic Service
"Fantastisk service, speciellt portiern men även i frukost personalen. Allt mkt rent, centralt och praktiskt."

Recension från 7 sep. 2022

Hotel Continental
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Apartments Zelny Trh I
Apartments Zelny Trh I
3 out of 5
Zelný trh 1, Brno, 602 00
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Brno. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och platt-tv. De populära sevärdheterna Cabbage Market och Zelný ...
9/10 Wonderful! (4 recensioner)
Não muito confortável
"Muito bem situado. Para quem fica mais de 3 noite não é muito confortável porque não tem onde arrumar as roupas e malas. Para se fazer limpeza tem que se contactar e fazer o pedido, não tem mesas de cabeceira a disposiçãoa a mudança de ropa de cama e só possível depois da terceira noite e só pedido ..."

Recension från 17 okt. 2021

Apartments Zelny Trh I
Internesto Brno Špilberk
Internesto Brno Špilberk
3 out of 5
Veverí 17, Brno, South Moravia, 60200
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Brno. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och business-service. Våra gäster brukar tala väl om den hjälpsamma ...
7,8/10 Good! (8 recensioner)
"Zustand und Ausblick weltklasse. Jedoch ist die Dusche sehr schwach. Der Wasserdruck ist so sparsam eingestellt, dass sogar in Thailand jeglicher Standard höher ist. Das ist leider traurig. Sonst Top!!!"

Recension från 4 okt. 2019

Internesto Brno Špilberk
Luxury Apartments Zelny Trh 4
Luxury Apartments Zelny Trh 4
3 out of 5
10 Zelný trh, Brno, 602 00
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Brno. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och tv. De populära sevärdheterna Moravian Museum och Biskupský ...
8/10 Very Good! (3 recensioner)
"Great location. Spacious. Quiet."

Recension från 2 feb. 2023

Luxury Apartments Zelny Trh 4
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka