Bruges

Reseguide
Bruges som inkluderar historisk arkitektur, en å eller flod och en stad
Medeltida arkitektur, slingrande kanaler och utsökt choklad och öl: Det är inte undra på att fler än 2 miljoner turister flockas till denna belgiska stad varje år.

Kloster, klocktorn, historiska byggnader, kullerstensgator och kanaler erbjuder en fascinerande inblick i Brygges förflutna. Idag är Brygges historiska stadskärna en internationellt erkänd kulturarvsplats och Belgiens mest populära destination, men arkitektur och historia utgör bara en del av stadens dragningskraft. Njut av Belgiens kända öl och lyxiga choklad när du upptäck allt som Brygge har att erbjuda.

Det enklaste och kanske bästa sättet att se den kompakta staden är till fots, men det finns även andra alternativ. Åk med häst och vagn från parken nära rofyllda Minnewater eller ta en båttur längsmed de ljuvliga kanalerna i Brygge.

Mitt i centrala Brygge ligger Grote Markt, ett fotgängarvänligt område med utsökt dekorativ arkitektur. Bestig Belfort för att få den bästa utsikten över staden. Du hittar dessutom andra sevärdheter som Heilige Bloed Basiliek, Sint-Salvatorskathedraal, Oud Sint-Janshospitaal och ett flertal broar över kanalerna. Om du är här en regnig dag kan du besöka Groeningemuseum för att beundra mästerverken av regionens konstnärer under årens lopp. Lär dig mer om Brygges religiösa historia på Begijnhof, ett kloster som fungerat sedan 1200-talet.

Men det är inte bara historian du måste prova. Belgien är välkänt för sina unika ölsorter, så se till att provsmaka några av dem med dina moules frites (musslor och pommes frites). När du blir sugen på dessert kan du besöka Choco-Story, chokladmuseet, som redogör för Belgiens chokladhistoria och ger besökare möjlighet att provsmaka några bitar.

Brygge är en populära turistdestination året runt. Staden är som livligast under sommaren, då man anordnar musik- och dansfestivaler på helgerna. Cactus Festival i juli bjuder på rock och reggae i Minnewaterpark. Augustis MAfestival fokuserar på gammal musik med orgel, cembalo, pianoforte och barocka körer.

Brygge är charmerande även under vintermånaderna, särskilt med säsongsbetonade attraktioner som Brygges julmarknad och isskulpturfestivalen, som båda anordnas i november och december. Att se Brygge med snö som täcker de historiska byggnaderna är en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Var kan jag bo i Bruges?

Martin's Brugge
Martin's Brugge
3.5 out of 5
Oude Burg 5, Bruges, 8000
Priset är 1 003 kr per natt mellan 26 mars och 27 mars
1 003 kr
per natt
26 mars - 27 mars
Detta hotell har 3,5 stjärnor och ligger i Bruges. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala väl om frukosten och ...
8,6/10 Excellent! (998 recensioner)
"Excellent location for everything."

Recension från 17 okt. 2022

Martin's Brugge
Grand Hotel Casselbergh Bruges
Grand Hotel Casselbergh Bruges
4 out of 5
Hoogstraat 6, Bruges, 8000
Priset är 1 445 kr per natt mellan 26 mars och 27 mars
1 445 kr
per natt
26 mars - 27 mars
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Bruges. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala väl om ...
9,4/10 Exceptional! (1 000 recensioner)
A nice, clean Hotel in city centre
"We really enjoyed our stay, a bit messy when checking out and had to wait aprox 30 minutes for the staff to move the car behind ours."

Recension från 16 aug. 2021

Grand Hotel Casselbergh Bruges
Dukes' Academie
Dukes' Academie
4 out of 5
Wijngaardstraat 7-9, Bruges, 8000
Priset är 1 108 kr per natt mellan 26 mars och 27 mars
1 108 kr
per natt
26 mars - 27 mars
Detta hotell har 4 stjärnor och ligger i Bruges. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om frukosten och ...
9,2/10 Wonderful! (1 000 recensioner)
Ett mycket bra hotell!
"Mycket bra hotell med hjälpsam o tillmötesgående personal! Rent o snyggt! Rummet vi fick var stort o rymligt! Parkering i parkeringshus alldeles i närheten av hotellet till ett vettigt pris! Frukosten var riklig o det fanns mycket att välja på! Ett hotell man gärna återvänder till!"

Recension från 28 aug. 2021

Dukes' Academie
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Holiday Suites Zeebrugge
Holiday Suites Zeebrugge
3.5 out of 5
Kustlaan 99, Zeebrugge, Bruges, 8380
Denna lägenhet med spa har 3,5 stjärnor och ligger i Bruges. Här har du tillgång till gratis wi-fi, utomhuspool och fullständigt spa. Våra gäster brukar tala ...
7,6/10 Good! (78 recensioner)
"Wat ik minder vond inchecken zowel tijd als codes die niet op tijd aangeleverd is. Dekbedden niet opgemaakt. Maar voor de rest heel schoon netkes comfortabel was het"

Recension från 2 mars 2023

Holiday Suites Zeebrugge
Bonobo Apartments
Bonobo Apartments
3 out of 5
Goezeputstraat 5, Bruges, 8000
Denna lägenhet har 3 stjärnor och ligger i Bruges. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och terrass. Våra gäster brukar tala väl om de stora rummen ...
9,8/10 Exceptional! (175 recensioner)
Bonobo Apt Hotel i Brügge
"Brügge är verkligen ett mysigt resmål med fantastisk historia, underbara gamla byggnader, enormt utbud av öl m.m. Boende på Bonobo Apartment Hotel kan vi verkligen rekommendera.Vi var 6 "mogna tjejer", som stortrivdes."

Recension från 15 sep. 2015

Bonobo Apartments
Apartment Loppem 9-11
Apartment Loppem 9-11
4 out of 5
Loppemstraat 9, Bruges, 8000
Denna lägenhet har 4 stjärnor och ligger i Bruges. Här har du tillgång till gratis wi-fi, terrass och balkong. Våra gäster brukar tala väl om de barnvänliga ...
9,6/10 Exceptional! (34 recensioner)
"Great location. Great apartment. would not be suitable for anyone who struggles with stairs."

Recension från 27 dec. 2022

Apartment Loppem 9-11
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra

Städer nära Bruges