Flandern

Belgien
Klocktornet i Gent som visar nattliv, historisk arkitektur och en stad
Utforska charmiga städer, upplev naturen och njut av sol och strand i denna del av Belgien där det främst talas nederländska.

Boka en semesterresa till Flandern och upplev kultur, natur och strand. Regionen är full av charmiga städer, såsom Brygge, Gent och shoppingstaden Antwerpen.

Idag består Belgien av det främst nederländsktalande Flandern och det mer fransktalande Vallonien, men på 1800-talet var franska det mest talade språket. Detta ändrades av den flamländska rörelsen, en politisk rörelse som arbetade för större självständighet för den belgiska regionen av Flandern och för skydd av det nederländska språket. Idag talas både nederländska och franska i Flandern.

Res till Flandern och upptäck en mångfaldig region där det finns något för alla. Gå till stranden i Knokke-Heist eller besök Fort Napoleon i Oostende. Naturälskare kommer att uppskatta naturreservatet Het Zwin längst nordväst i provinsen.

I provinsen finns också stora städer, såsom Antwerpen och Gent. Den senare är en vibrerande stad med många gågator, smala gränder, vattenleder och vackra fasader. Ta en titt inne i Sint-Baafskathedraal, där Gentaltaret finns, eller slottet Gravensteen.Om du bokar ett semesterpaket till Flandern kan du även besöka den charmiga staden Brygge, med dess vattenleder, broar och imponerande klocktorn.

Du kan inte lämna Flandern utan att besöka Bryssel! Även om staden geografiskt ligger i Flandern och officiellt är tvåspråkig, talas franska i större utsträckning. Besök de imponerande Galeries Royales Saint-Hubert för en dag fylld av exklusiv shopping, eller ta en kall öl på Grote Markt. Ta med barnen för att besöka Manneken Pis följt av museet Centre belge de la Bande dessinée för lite nöje.

Upptäck Flandern med bil, cykel eller till fots. Du kan ta tåget mellan de stora städerna, vilket är bra om du inte reser med bil eller inte vill köra. Kuststäderna är alla sammankopplade av kustspårvagnen ”kusttram”.

Du reser enklast till Flandern med flyg. Resan från Sverige tar drygt två timmar med direktflyg från Stockholm till Bryssel.

Boka en resa till Flandern och upptäck regionens charm och mångfald. Du kommer att älska det!

Populära städer i Flandern

La Grand Place som inkluderar en stad, chateau eller palats och gatuliv
Bryssel
Affärsresor, Turer och Museer
En kosmopolitisk blandning av kultur, arkitektur och utsökt mat blandas med kungliga traditioner i Belgiens huvudstad.

Saker att besöka

 • La Grand Place
 • Brussels Christmas Market
 • EU-parlamentet
Cathedral of Our Lady som visar historisk arkitektur, en stad och gatuliv
Antwerpen
Shopping, Historisk och Affärsresor
Världens diamanthuvudstad är både rik på historia och uppfriskande modern med sin 1500-tals arkitektur och en blomstrande avantgarde-konstscen.

Saker att besöka

 • Grote Markt
 • Groenplaats
 • Vårfrukatedralen
Bruges presenterar nattliv, affärsdistrikt och en kyrka eller katedral
Bruges
Historisk, Turer och Choklad
Medeltida arkitektur, slingrande kanaler och utsökt choklad och öl: Det är inte undra på att fler än 2 miljoner turister flockas till denna belgiska stad varje år.

Saker att besöka

 • Grote Markt
 • Bruges Christmas Market
 • Belfort
Ghent som visar en stad och båtkörning
Ghent
Historisk, Turer och Konst
Promenera genom de charmiga gatorna, parkerna och muséerna i denna flamländska stad som är berömd för sitt välbevarade medeltida centrum.

Saker att besöka

 • Gravensteen Kastel
 • S:t Bavo-katedralen
 • Kraanlei
Leuven
Leuven
Barer vid poolen, Shopping och Historisk
Åk till Leuven och upplev kultur, historiska sevärdheter och barer.

Saker att besöka

 • Leuvens rådhus
 • Groot Begijnhof
 • Arenbergkasteel
Ostend som inkluderar historisk arkitektur och historiska element
Ostend
Utsikt mot stranden, Hav och Konst
Den här hamnstaden och populära badorten passar bra för den som vill ha strandliv, kulturaktiviteter och museer. Staden ligger i en vacker del av Flandern.

Saker att besöka

 • Ostende-stranden