Reseinformation

Uppmärksamma existerande reseråd om coronaviruset (covid-19) och kontrollera uppdateringar från Världshälsoorganisationen (WHO). På grund av det stora antalet störningar i resetrafiken kan det ta upp till 30 dagar att hantera återbetalningar.

BushmillsStorbritannien

Om du är ute efter en äkta nordirländsk upplevelse kommer den lilla byn Bushmills i grevskapet Antrim inte att göra dig besviken.

Bushmills ligger knappt tio mil norr om Belfast vid Irlands nordkust. Staden har några av öns bästa landskap och kuster. Invånarna i denna pittoreska lilla by är också väldigt gästfria och välkomnande.

Bushmills är kanske mest känd för den världsberömda whiskysorten Bushmills. Ta en rundtur och prova några av de klassiska smakerna i Old Bushmills destilleri. Du kan också hyra en cykel och ge dig ut längs den vackra kusten till Dunluce slott, eller åka tåg till Giant’s Causeway.

Orten är förmodligen mest känd för sitt destilleri, som producerar några av världens bästa irländska single malt- och blended-whiskysorter. Destilleriet har framställt whisky i över 400 år. Ta en guidad rundtur på området och hör experterna som arbetar på destilleriet berätta hur det går till. Lär dig mer om vilka ingredienser som används, och se destillationsapparaterna som används vid whiskytillverkningen på nära håll. Om du har tur kan du till och med få en gratis smakprovning!

En resa till Bushmills är inte fullständig utan ett besök vid det storslagna Giant’s Causeway, som ligger vid kusten och förmodligen är ett av Irlands mest välkända landmärken. Du kommer att häpna över denna naturliga sevärdhets storlek och märkliga geologiska form. Faktum är att den är så geometriskt perfekt att det är svårt att tro att den inte har skapats av människor. En resa till Giant’s Causeway under en weekend i Bushmills passar utmärkt för både barn och vuxna.

Det finns visserligen många slott från medeltiden på Irland, men Dunluce slott är något alldeles extra. Slottet står precis vid kanten på Irlands nordligaste klippor. Det ser nästan ut som att denna stora byggnad trotsar gravitationens lagar, och skjuter ut från klippan den står på. Om du någonsin har sett Game of Thrones är du förmodligen redan bekant med slottet, eftersom det har använts som inspelningsplats för den populära tv-serien.

Golffantaster vill förmodligen njuta av utsikten från Bushfoot Golf Club i den närliggande byn Portballintrae, som ligger alldeles vid havet. Klubben godkänner även icke-medlemmar, eftersom de anser att banan är lämplig för alla – både experter och nybörjare – som vill ge sig ut på fairwayen och testa en runda. Bara den dramatiska utsikten över kusten och landskapet gör det värt att boka resor till Bushmills med omnejd, och baren och restaurangen som finns här är i världsklass.

Den mest unika utsikten över den nordirländska kusten får du när du betraktar den från Atlantens vågor. Nyligen har paddelsurfing blivit alltmer populärt på Nordirland, och nordkusten är en utmärkt plats att prova på aktiviteten. Se det spektakulära Giant’s Causeway ur ett nytt perspektiv när du är ute på vattnet. Du ledsagas av en instruktör, så även de som inte är helt bekväma ute på vattnet kan känna sig trygga.

Boka en resa till det eleganta men aktiva Bushmills – en plats där det finns massor att göra.

Topphotell i Bushmills

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Bayview Hotel
Bayview Hotel
4 out of 5
2 Bayhead Road, Portballintrae, Bushmills, Nordirland

Detta hotell ligger på stranden, mindre än 5 km från Dunluce Castle, Old Bushmills Distillery och Giant's Causeway. Mindre än 15 km härifrån hittar du Portrush ...

4.8/5Exceptional! (98 recensioner)

"Everything was excellent, very cosy, great views and everyone so Pleasant n helpful"…"

Recension från 5 feb. 2020

Bayview Hotel
The Bushmills Inn
The Bushmills Inn
4 out of 5
9 Dunluce Road, Bushmills, Nordirland

Detta hotell vid flodpromenaden ligger mindre än 2 km från Portballintrae Beach och Old Bushmills Distillery. Dunluce Castle ligger 4 km härifrån.

4.7/5Exceptional! (145 recensioner)
A good stay

"Really good hotel if you have the money for it. It's a bit expensive but in this case it also means that there aren't much to complain about. Friendly staff, very good breakfast and dinner and it's situated in the town centre. A little older clientele combined with families. Would recommend it!"…"

Recension från 29 juli 2017

The Bushmills Inn
Causeway Hotel
Causeway Hotel
3 out of 5
40 Causeway Road, Giants Causeway, Bushmills, Nordirland

Detta hotell vid stranden i Bushmills ligger 15 minuters promenad från Runkerry Beach och Giant's Causeway. Old Bushmills Distillery ligger 4 km härifrån.

4.5/5Wonderful! (302 recensioner)
Nära till giants causeway

"Toppen bra som helhet. Extremt nära till giants. Gratis inträde på utställningen."…"

Recension från 4 aug. 2016

Causeway Hotel

Populära sevärdheter i Bushmills

Giant's Causeway
Bild av Giant's Causeway

Giant's Causeway

Denna dramatiska stenformation skapades genom vulkanisk aktivitet för miljontals år sedan, men lokalinvånarna kanske försöker slå i dig något annat.

Old Bushmills Distillery
Bild av Old Bushmills Distillery

Old Bushmills Distillery

Bege dig till den norra kusten och besök världens äldsta destilleri som fortfarande är i drift och smaka på en berömd irländsk whiskey.

Dunluce Castle
Bild av Dunluce Castle

Dunluce Castle

Ruinerna efter ett medeltida irländskt slott slamrar sig fast vid en udde i Irländska sjön. Den dramatiska synen är ett fantastiskt fototillfälle!

Portstewart Strand
Bild av Portstewart Strand

Portstewart Strand

Slappa på stranden Portstewart Strand om du mest känner för att lata dig på din resa till Coleraine. Trädgårdarna och flodstranden lockar till promenader i området.

The Dark Hedges
Bild av The Dark Hedges

The Dark Hedges

Ballymoney har en intressant historia du kan utforska genom att besöka The Dark Hedges. Läget vid havet lockar till härliga promenader i detta område som är känt för sina restauranger.

Ballycastle Beach
Bild av Ballycastle Beach

Ballycastle Beach

Tillbringa en lat dag i solen på Ballycastle Beach under din resa till Ballycastle. Läget vid havet lockar till härliga promenader i området, som också är känt för sina barer.

Toppaktiviteter i Bushmills

Besök Titanic Belfast
Bild av Besök Titanic Belfast

Besök Titanic Belfast

92 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
239 kr
Per vuxen
Busstur med hop-on/hop-off i Belfast
Bild av Busstur med hop-on/hop-off i Belfast

Busstur med hop-on/hop-off i Belfast

92 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
159 kr
Per vuxen
Rundtur i Belfast med Titanic Experience och Political Taxi-tur
Bild av Rundtur i Belfast med Titanic Experience och Political Taxi-tur

Rundtur i Belfast med Titanic Experience och Political Taxi-tur

88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
685 kr
Per vuxen