Nordirland

Storbritannien
Guildhall presenterar historisk arkitektur, en kyrka eller katedral och nattliv
Ett överdåd av berg, grottor, slott och kulturella upplevelser väntar på din resa till Nordirland, Europas sista utpost och ett oerhört vackert land.

Här finns spektakulära klippformationer, en vacker kustlinje, gästvänliga städer, djupa dalgångar och historiska monument. Efter många år av konflikter och oroligheter börjar Nordirland nu återhämta sig, och turisterna vallfärdar hit för att vandra i bergen, se platsen där Titanic byggdes och njuta av traditionell irländsk musik.

En semester i Nordirland ger rikliga möjligheter till hisnande naturupplevelser. Du kan till exempel vandra i Mourne Mountains och stanna till i några av de städer och byar som ligger bland bergens utlöpare, eller ta en båttur på Lough Neagh och dess kanaler. Den stora sötvattensjön gränsar till fem av Nordirlands sex grevskap. Andra förslag på aktiviteter är att göra en utflykt till någon av de många stränderna i landet, eller utforska underjordiska kammare, floder och vattenfall i Marble Arch Caves.

Vid grevskapet Antrims norra kust hittar du en av Nordirlands mest populära turistattraktioner: Giant’s Causeway. Det är ett imponerande klipparti, stort nog att gå på, som består av basaltpelare, resultatet av ett vulkanutbrott för över 60 miljoner år sedan.

En resa till Nordirland är förstås inte komplett utan ett besök i huvudstaden Belfast, där en tredjedel av landets befolkning är bosatt. Missa inte Titanic Belfast, platsen där det olycksaliga passagerarfartyget byggdes. Här kan du lära dig mer om fartygets konstruktion och dess ödesdigra första och enda resa. Följ med på en guidad rundtur i den imponerande nyklassicistiska kalkstensbyggnaden City Hall och blicka ut över staden från Belfast Castles bastioner. Är du sugen på kulturella upplevelser kan du se en konsert på Odyssey Arena eller en musikal på Grand Opera House.

Passa också på att besöka några av Nordirlands andra städer: i Armagh hittar du St. Patrick’s Cathedral, som grundades av Irlands skyddshelgon år 445 e. Kr., och i Londonderry kan du se St. Columb’s Cathedral eller ta en promenad på ringmuren från 1600-talet som omgärdar centrala delen av staden. Om du är på humör för fysiska aktiviteter kan du ta en tur längs Foyle Valley, en 34kilometer lång cykelväg som förbinder Londonderry med gränsstäderna Lifford och Strabane.

Avsluta din semester i Nordirland med ett besök på en traditionell pub där du kan ta ett glas och njuta av irländsk musik.

Populära städer i Nordirland

Belfasts stadshus presenterar historiska element, en park och chateau eller palats
Belfast
Trevliga människor, Barer vid poolen och Turer
Nordirlands vänliga huvudstad har en fascinerande historia och ligger bara en timme från landets vackra kust mot Atlanten.

Saker att besöka

  • Waterfront Hall
  • Belfasts stadshus
  • Grand Opera House
Irland som inkluderar en kyrka eller katedral och historisk arkitektur
Londonderry
Trevliga människor, Promenad och Historisk
Utforska Londonderry: historiska sevärdheter, museer, barer och mycket mer!

Saker att besöka

  • Derry City Walls
  • Peace Bridge
  • Museum of Free Derry and Bloody Sunday Memorial
Devenish Island presenterar en sjö eller ett vattenhål, historiska element och en ruin
Enniskillen
Trevliga människor, Barer vid poolen och Avkoppling
Enniskillen, den största staden i grevskapet Femanagh i Nordirland, ligger vid den vackra floden Erne mitt i det nordirländska sjödistriktet.

Saker att besöka

  • Marble Arch Caves
  • Devenish Island
Dungannon
Dungannon
Familjevänlig, Landsbygd och Budget
Fly undan till Dungannon! Upplev parker, golf och nöjesparken.

Saker att besöka

  • Lough Neagh
Newry
Newry
Trevliga människor, Restauranger och Barer vid poolen
Dags att resa! Upptäck barerna, parkerna och fotbolllen i Newry.
Down Cathedral som visar en kyrka eller katedral och historisk arkitektur
Downpatrick
Golf, Hästkapplöpning och Ruiner
Utforska Downpatrick: golf, hästkapplöpning, ridning och mycket mer!