Cantillon är Bryssels mest välkända bryggeri. Det grundades år 1900 och ägs idag av fjärde generationens bryggare. Cantillon är känt för sin lambic, en variant av traditionell belgiskt öl där man använder vild jäst och bakterieflora för att skapa den distinkta smak som kännetecknar områdets öl. Besök det fullt fungerande bryggeriet för att se hur man använder traditionella metoder för att tillverka öl i Belgien.
Belgien har länge varit känt för sitt fylliga och rejäla öl. Det är inte mycket som har ändrats på Cantillons bryggeri under de senaste hundra åren. Teknikerna, maskineriet och de flesta av ingredienserna är samma nu som de var år 1900. Kliv in genom bryggeriets stora, gula dörrar och ta ett steg bakåt i tiden. Självguidade turer är tillgängliga varje dag. En detaljerad broschyr leder dig genom Cantillons historia och ölproduktion. Guidade turer går att boka.
När du går förbi de trätunnor som används för jäsning kan du känna en stark arom av jäst och frukt i luften. Det finns inga avspärrade områden på bryggeriet, så besökare kan se bryggningsprocessens alla steg.
Som med alla bryggeriturer värda namnet inkluderar inträdesavgiften en valfri öl. Att välja öl är den svåraste delen för många besökare på Cantillon, eftersom de har ett enormt urval. Bryggeriet är mest känt för Gueuze, ett öl som framställs av tre olika årgångar av Lambic. Provsmaka den exceptionellt sura Kriek, bryggt med körsbär, som inte liknar något öl du nånsin smakat. Innan du går härifrån kan du köpa en blandad låda med öl från butiken och smaka av när det passar dig.
Cantillon ligger på Rue Gheude, precis utanför stadens centrum. Hit tar du dig med metro eller bil och det finns vissa parkeringsmöjligheter i området. Cantillons bryggeri är stängt på söndagar och helgdagar. Bryggeriet tar ut en liten inträdesavgift.