Clermont-Ferrand

Reseguide
Katedralen i Clermont-Ferrand som visar en kyrka eller katedral, historisk arkitektur och al fresco-restauranger

Clermont-Ferrand är en nästan tvåtusen år gammal stad, vars långa historia har satt tydliga spår. I arvernernas forna huvudstad möts du bland annat av en imponerande staty föreställande den galliska krigaren Vercingetorix till häst, som blickar ut över torget Place de Jaude. Staden omges av en vulkanisk bergskedja, och du möts av fantastiska vyer när du promenerar i området.

Boka en weekendresa till Clermont-Ferrand och upptäck en stad som har mycket att erbjuda. Departementet Puy-de-Dôme har något för alla – såväl den rugbyintresserade som konstälskaren och matfantasten. Res till Clermont-Ferrand, som har en traditionell men ändå modern charm. Staden är regionen Auvergnes pulserande centrum och här möts natur och kultur.

Visste du att Clermont-Ferrand bildades när de två städerna Clairmont och Montferrand slogs ihop? Montferrands välbevarade historiska stadskärna är en av Frankrikes äldsta. I centrum ligger den imponerande katedralen Notre-Dame-de-l'Assomption, en storslagen gotisk byggnad i vulkansten som är nästan sjuhundra år gammal. På promenadavstånd från katedralen ligger stadens främsta torg, Place de Jaude, där du hittar två kända statyer – general Desaix av Nanteuil och Vercingetorix. På nyrenoverade Opéra-Théâtre kan du ta chansen att unna dig lite kultur.

Clermont-Ferrand är en kulturstad med ett stort utbud av museer. Vill du se traditionell konst kan du besöka Musée d’art Roger-Quilliot (MARQ), som ligger i ett gammalt ursulinerkloster från 1600-talet, och Espace d’art Roman, med sina fantastiska fönster med målat glas. Upplev naturhistoria på Muséum Henri-Lecoq, samtida konst på La Tôlerie och FRAC Auvergne, där det senare har 650 verk av kända konstnärer, och fotoutställningar på L’Hôtel Fontfreyde.

Det finns även mycket att se och göra för dem som uppskattar sport och natur. Clermont-Ferrand är hemmaplan för det kända rugbylaget ASM Clermont Auvergne, och du kan heja på dem under en hemmamatch på stadion Parc des Sports Marcel Michelin. Sist men inte minst vore det synd att resa till Clermont-Ferrand och inte ta sig upp på Puy de Dôme, den kända vulkanen som gett departementet Puy-de-Dôme sitt namn. Från toppen har du en fantastisk utsikt över bergskedjan Chaîne des Puys och den regionala naturparken Volcans d'Auvergne. Du kan välja att utforska den till fots eller med cykel – eller till och med från ovan i en varmluftsballong.

Stadens flygplats trafikeras främst av inrikesflyg, så en flygtur hit kräver en mellanlandning. Du kan även ta flyget till Lyon eller Paris och resa vidare därifrån. Från Lyon tar tåget till Clermont-Ferrand mindre än två timmar, och från Paris tar det fyra timmar. Väl på plats tar du dig enkelt runt med cykel, buss eller spårvagn.

Var kan jag bo i Clermont-Ferrand?

Premiere Classe Clermont Ferrand Nord
Premiere Classe Clermont Ferrand Nord
1 out of 5
Priset är 359 kr per natt mellan 17 nov. och 17 nov.
Detta hotell i Clermont-Ferrand ligger 1,9 km från L'Aventure Michelin och mindre än 5 km från Katedralen i Clermont-Ferrand och Place de Jaude. Mindre än 15 ...
3.6/5 Good! (440 recensioner)
"Hôtel vieillissant, personnel sympathique"

Recension från 19 okt. 2021

Premiere Classe Clermont Ferrand Nord
Mercure Clermont Ferrand Centre Jaude
Mercure Clermont Ferrand Centre Jaude
4 out of 5
Priset är 951 kr per natt mellan 10 nov. och 10 nov.
Detta hotell i Blatin ligger nära Centralmassivet och Place de Jaude. Musee du Ranquet och Katedralen i Clermont-Ferrand ligger också tio minuter härifrån. Clermont-Uni-T2C ...
4.7/5 Exceptional! (280 recensioner)
"Very well situated. Great staff"

Recension från 19 sep. 2021

Mercure Clermont Ferrand Centre Jaude
Hôtel Les Commerçants
Hôtel Les Commerçants
2 out of 5
Detta hotell ligger i La Gare, mindre än 2 km från Blaise Pascal University, Katedralen i Clermont-Ferrand och Place de Jaude. Mindre än två mil härifrån hittar ...
3.6/5 Good! (162 recensioner)
En kall hotel ingen element och golvet låter
"Inte bra hotel. Glvet låter Kall hotel Konstiga personal"

Recension från 1 okt. 2018

Hämta priser
Hôtel Les Commerçants
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Appart'City Clermont Ferrand Centre
Appart'City Clermont Ferrand Centre
3 out of 5
Priset är 520 kr per natt mellan 31 okt. och 31 okt.
Detta boende i Blatin ligger en kvarts promenad från Centralmassivet, Place de Jaude och Musée Bargoin. Musée Lecoq och Musee du Ranquet ligger också en kvarts ...
3.4/5 (547 recensioner)
"Calme spacieux centre ville"

Recension från 6 aug. 2021

Appart'City Clermont Ferrand Centre
Les Lauréades
Les Lauréades
Detta boende i Blatin ligger fem minuters promenad från Centralmassivet och Place de Jaude. Musée Bargoin och Musee du Ranquet ligger också tio minuter härifrån. ...
3.7/5 Good! (548 recensioner)
"Svårt att hitta hotellet i en gågata med en hiss sim skall tas först för att komma upp på en terass där receptionen låg. Varför inte satsa på tydligare skyltning?"

Recension från 22 aug. 2019

Les Lauréades
Residhome Clermont Ferrand Gergovia
Residhome Clermont Ferrand Gergovia
3 out of 5
Priset är 530 kr per natt mellan 31 okt. och 31 okt.
Detta boende nära flygplatsen ligger tio minuters promenad från Centralmassivet, L'Aventure Michelin och ASM Experience rugbymuseum. Parc des Sports Marcel Michelin ...
4.2/5 Excellent! (234 recensioner)
"Lägenhetshotell, fint rum med användbart litet kök, kyl etc. Men receptionen har väldigt korta öppettider. Vi kom fram lite senare på kvällen och kom in tack vare andra gäster. Ett kuvert med nyckelkort fanns för oss men ingenstans att lämna in kortet dagen efter då receptionen stängde en halvtimme ..."

Recension från 11 aug. 2013

Residhome Clermont Ferrand Gergovia
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Clermont-Ferrand

Städer nära Clermont-Ferrand