Clermont-Ferrand

Reseguide
Katedralen i Clermont-Ferrand som visar en kyrka eller katedral, historisk arkitektur och al fresco-restauranger
Clermont-Ferrand är en nästan tvåtusen år gammal stad, vars långa historia har satt tydliga spår. I arvernernas forna huvudstad möts du bland annat av en imponerande staty föreställande den galliska krigaren Vercingetorix till häst, som blickar ut över torget Place de Jaude. Staden omges av en vulkanisk bergskedja, och du möts av fantastiska vyer när du promenerar i området.

Boka en weekendresa till Clermont-Ferrand och upptäck en stad som har mycket att erbjuda. Departementet Puy-de-Dôme har något för alla – såväl den rugbyintresserade som konstälskaren och matfantasten. Res till Clermont-Ferrand, som har en traditionell men ändå modern charm. Staden är regionen Auvergnes pulserande centrum och här möts natur och kultur.

Visste du att Clermont-Ferrand bildades när de två städerna Clairmont och Montferrand slogs ihop? Montferrands välbevarade historiska stadskärna är en av Frankrikes äldsta. I centrum ligger den imponerande katedralen Notre-Dame-de-l'Assomption, en storslagen gotisk byggnad i vulkansten som är nästan sjuhundra år gammal. På promenadavstånd från katedralen ligger stadens främsta torg, Place de Jaude, där du hittar två kända statyer – general Desaix av Nanteuil och Vercingetorix. På nyrenoverade Opéra-Théâtre kan du ta chansen att unna dig lite kultur.

Clermont-Ferrand är en kulturstad med ett stort utbud av museer. Vill du se traditionell konst kan du besöka Musée d’art Roger-Quilliot (MARQ), som ligger i ett gammalt ursulinerkloster från 1600-talet, och Espace d’art Roman, med sina fantastiska fönster med målat glas. Upplev naturhistoria på Muséum Henri-Lecoq, samtida konst på La Tôlerie och FRAC Auvergne, där det senare har 650 verk av kända konstnärer, och fotoutställningar på L’Hôtel Fontfreyde.

Det finns även mycket att se och göra för dem som uppskattar sport och natur. Clermont-Ferrand är hemmaplan för det kända rugbylaget ASM Clermont Auvergne, och du kan heja på dem under en hemmamatch på stadion Parc des Sports Marcel Michelin. Sist men inte minst vore det synd att resa till Clermont-Ferrand och inte ta sig upp på Puy de Dôme, den kända vulkanen som gett departementet Puy-de-Dôme sitt namn. Från toppen har du en fantastisk utsikt över bergskedjan Chaîne des Puys och den regionala naturparken Volcans d'Auvergne. Du kan välja att utforska den till fots eller med cykel – eller till och med från ovan i en varmluftsballong.

Stadens flygplats trafikeras främst av inrikesflyg, så en flygtur hit kräver en mellanlandning. Du kan även ta flyget till Lyon eller Paris och resa vidare därifrån. Från Lyon tar tåget till Clermont-Ferrand mindre än två timmar, och från Paris tar det fyra timmar. Väl på plats tar du dig enkelt runt med cykel, buss eller spårvagn.

Var kan jag bo i Clermont-Ferrand?

Novotel Clermont Ferrand
Novotel Clermont Ferrand
4 out of 5
32-34 Rue Georges Besse, Le Brezet, Clermont-Ferrand, Puy-de-Dome, 63100
Priset är 1 143 kr per natt mellan 2 sep. och 3 sep.
Detta hotell med familjevänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Clermont-Ferrand. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och utomhuspool. ...
4,2/5 Very Good! (471 recensioner)
Nära flygplatsen, snabbt och smidigt
"Smidigt för sen ankomst med flyg till Clermont Ferrand då det ligger nära flygplatsen."

Recension från 30 nov. 2015

Novotel Clermont Ferrand
Aiden by Best Western @ Clermont-Ferrand
Aiden by Best Western @ Clermont-Ferrand
4 out of 5
41 avenue de la république, Clermont-Ferrand, 63100
Full återbetalning
Priset är 881 kr per natt mellan 11 sep. och 12 sep.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Clermont-Ferrand. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter (öppet dygnet ...
4,5/5 Wonderful! (98 recensioner)
Trevligt och rent hotel. Kommer gärna tillbaka.
"Allt till belåtenhet. Kommer gärna tillbaka."

Recension från 23 okt. 2021

Aiden by Best Western @ Clermont-Ferrand
Premiere Classe Clermont Ferrand Centre
Premiere Classe Clermont Ferrand Centre
2 out of 5
16 place Lucie et Raymond Aubrac, Clermont-Ferrand, 63100
Priset är 472 kr per natt mellan 22 aug. och 23 aug.
Detta hotell för affärsresenären ligger i Clermont-Ferrand. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och reception (öppen dygnet runt). Våra gäster brukar ...
4,7/5 Exceptional! (295 recensioner)
"Excellent rapport qualité-prix."

Recension från 11 aug. 2022

Premiere Classe Clermont Ferrand Centre
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Les Lauréades
Les Lauréades
9 Rue Giscard de la Tour Fondue, Clermont-Ferrand, Puy-de-Dome, 63100
Priset är 410 kr per natt mellan 17 aug. och 18 aug.
Detta boende för affärsresenären ligger i Clermont-Ferrand. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala väl om den ...
3,7/5 Good! (618 recensioner)
"Svårt att hitta hotellet i en gågata med en hiss sim skall tas först för att komma upp på en terass där receptionen låg. Varför inte satsa på tydligare skyltning?"

Recension från 22 aug. 2019

Les Lauréades
Apparthotel Privilodges Carré de Jaude
Apparthotel Privilodges Carré de Jaude
3 out of 5
7 Avenue Julien, Clermont-Ferrand, Puy-de-Dome, 63000
Priset är 765 kr per natt mellan 25 aug. och 26 aug.
Detta boende för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Clermont-Ferrand. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster ...
4,3/5 Excellent! (293 recensioner)
"Bra lägenhet mitt i centrum till ett juste pris. Helt och rent rekommenderas."

Recension från 7 sep. 2015

Apparthotel Privilodges Carré de Jaude
Appart'City Clermont Ferrand Centre
Appart'City Clermont Ferrand Centre
3 out of 5
46 Boulevard Pasteur, Clermont-Ferrand, Puy-de-Dome, 63000
Priset är 509 kr per natt mellan 4 sep. och 5 sep.
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Clermont-Ferrand. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster ...
3,4/5 (580 recensioner)
Séjour en famille
"Service au top. Les chambres ne sont pas moderne mais confortable"

Recension från 11 feb. 2022

Appart'City Clermont Ferrand Centre
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Städer nära Clermont-Ferrand