Auvergne - Rhône - Alpes

Frankrike
Moulins som visar historisk arkitektur och en kyrka eller katedral

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; -webkit-text-stroke: #000000}span.s1 {font-kerning: none}Historia, lokala maträtter och böljande landskap – i Auvergne hittar du vacker natur som består av vulkaner, vatten, oändliga vidder, medeltida byar och moderna städer.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; -webkit-text-stroke: #000000}p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Times New Roman'; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 15.0px}span.s1 {font-kerning: none}Auvergne ligger i hjärtat av Frankrike och bjuder på varierande landskap. Här hittar du allt från bergstoppar i Cantal till floder och fält i Allier – från skogar i Haute-Loire till vulkaner i Puy-de-Dôme. Regionen är ett spektrum av enastående platser på landmassor som formats av eld och vatten.

Auvergnes fascinerande vulkaniska landskap har varit bebott sedan stenåldern. Namnet härstammar från ordet ”Arvernes”, ett keltiskt folk som kämpade mot romarnas invasion och överlägset besegrade Julius Caesars arméer i slaget vid Gergovieplatån, tack vare kelternas berömda ledare Vercingetorix.

Möjligheterna under semestern i Auvergne är oändliga. Du kan besöka medeltida byar och slott, kurorter såsom Vichy och Volvic, de snöklädda sjöarna i Mont-Dore och skidorten Super-Besse. Utbudet kommer inte att göra dig besviken. Du kan även tillbringa en dag i nöjesparkerna Vulcania och Le Pal, eller upptäcka de många floderna som rinner genom regionen. Det är väl värt att göra en avstickare till de romanska kyrkorna, såsom den i Issoire eller Notre-Dame-de-l'Assomption i Clermont-Ferrand. Tveka inte att klättra upp till toppen av Puy de Dôme, som är förknippad med den keltiska krigsguden, eller till Puy Mary eller Puy de Sancy för att få en hisnande utsikt över Centralmassivet.

Auvergne är en jordbruksregion med god matkultur som bland annat erbjuder lokala rätter som potée auvergnate, små saltade linser och kålsoppa. Regionen är också känd för sina ostar. Smaka på cantal, saint-nectaire, salers eller fourme d’ambert ihop med bröd och rött vin från Saint-Pourçain, Frankrikes äldsta vingård. Som avslutning på din händelserika semester i Auvergne finns det alltid möjligheter att hitta någon dans- eller musikfestival.

Auvergne ligger i centrala Frankrike och är lätt att resa till via motorvägen A71 från Paris (bilresan tar cirka tre timmar). Du kan även resa till Auvergne med flyg till Clermont-Ferrand Auvergne Airport.

Populära städer i Auvergne - Rhône - Alpes

Lyon presenterar en å eller flod, en staty eller skulptur och en stad
Lyon
Historisk, Affärsresor och Museer
Frankrikes tredje största stad är världsberömd tack vare sina spännande kulturfestivaler, sin underbar gastronomi och en storslagen arkitektur.

Saker att besöka

 • Bellecour-torget
 • Place des Jacobins
 • Notre-Dame de Fourvière basilika
Grenoble-Bastille linbana som visar nattliv, en stad och en å eller flod
Grenoble
Shopping, Affärsresor och Kaféer
”Porten till Alperna” är berömd för sin medeltida arkitektur, sina historiska kaféer och både sommar- och vintersporter i de omgivande bergen med snötäckta toppar.

Saker att besöka

 • Place Notre Dame
 • Grenoble museum
 • Grenoble-Bastille linbana
Chamonix-Mont-Blanc som inkluderar caféer, gatuliv och en stad
Chamonix-Mont-Blanc
Längdskidåkning, Berg och Span
Chamonix i de franska Alperna är känt för vintersporter och vackra vyer, men här hittar du även fina butiker, spaanläggningar, restauranger och sommaraktiviteter.

Saker att besöka

 • Mont Blanc
 • Aiguille du Midi linbana
 • Aiguille du Midi
Val Thorens skidort presenterar landskap
Les Belleville
Det finns mycket att se och göra i Les Belleville, med till exempel annat populära sevärdheter som Val Thorens skidort.

Saker att besöka

 • Val Thorens skidort
Courchevels skidort presenterar snö och utförsåkning såväl som en liten grupp av människor
Courchevel
Längdskidåkning, Span och Soligt
Upplev lyxiga Courchevel: skidåkning, solsken, bergsvyer och mycket mer!

Saker att besöka

 • Courchevel 1650
La Plagne-Tarentaise
La Plagne-Tarentaise
Längdskidåkning, Småstad och Span
Dags att resa! Upptäck skidåkningen, spaanläggningarna och det soliga vädret i pittoreska La Plagne-Tarentaise.