Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Corcovado (Christo Redentor)

Detta berg, som tornar över stadens centrum, är mest känt som platsen där Rios ikoniska, skyskrapehöga kristusstaty står.

Corcovado, som betyder puckelrygg på Portugisiska, är ett berg i Tijuca National Park i centrala Rio. Berget lockar med tre sevärdheter på samma ställe. Cristo Redentor-statyn må vara höjdpunkten, men du kan också se världens största stadsskog, Tijuca National Park, samt ta en naturskön tur på det anrika Corcovado-tåget, landets äldsta turistattraktion.

Corcovado-tågets historia sträcker sig tillbaka till 1884 och från början användes ett ånglok för att dra vagnarna runt ett 3 824 meter långt spår i brant terräng. I början av 1900-talet uppgraderades tåget med elektriskt drivna vagnar i samband med trädplantering i Tijuca National Park. Järnvägen är äldre än Brasiliens berömda staty och transporterade delar av den upp för berget när den byggdes. Efter en 20-minuterstur i de moderniserade tågvagnarna kan du njuta av brisen i skuggan av Christo Redentors utsträckta armar.

Denna staty i armerad betong och täljsten började ta form 1922 och räknas i dag till ett av ”världens sju nya underverk”. Bygget tog nio år och betalades till stor del av Brasiliens katolska invånare. Med en höjd på 38 meter och 28 meter från hand till hand är statyn den femte största statyn i världen. Denna sevärdhet lockar 300 000 turister varje år och är beroende av återkommande restaureringar och förbättringar. På senare tid har rulltrappor, hissar och en katedral för dop och bröllop lagts till.

Förutom Corcovado-tåget kan du också ta dig till berget med bil eller buss. Räkna med att det kan ta en bra stund att få en plats på tåget under upptagnare perioder, men det är ändå det bästa transportsättet eftersom det är pålitligt och tar dig direkt till statyns fot. Undvik att köra upp för berget. Du får betala en extra avgift per person och per bil, och varken vägen eller parkeringsmöjligheterna är något att hurra över.


Karta

Hotell nära Cristo Redentor

Se alla 2 385 boenden nära Cristo Redentor
Windsor Califórnia Hotel 1 017 kr
Windsor Califórnia Hotel

Windsor Califórnia Hotel

Avenida Atlantica, 2616, Copacabana, Rio de Janeiro
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell har direkt tillgång till stranden och ligger i Copacabana, mindre än 2 km från Copacabana Beach och Copacabana Fort. Sockertoppen och Parque Henrique Lage ligger dessutom 5 km härifrån. Siqueira Campos tunnelbanestation ligger på 8 minuters gångavstånd och till Cantagalo tunnelbanestation promenerar du på 15 minuter.

  Américas Copacabana Hotel 614 kr
  Américas Copacabana Hotel

  Américas Copacabana Hotel

  Rua Barata Ribeiro 550, Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
    
   3.5 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Copacabana ligger tio minuters promenad från Rua Barata Ribeiro, Avenida Atlantica och Copacabana Beach. Playa de Ipanema och Copacabana Fort ligger också 3 km härifrån. Siqueira Campos tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Cantagalo tunnelbanestation promenerar du på 11 minuter.

   Miramar Hotel by Windsor 1 310 kr
   Miramar Hotel by Windsor

   Miramar Hotel by Windsor

   Avenida Atlantica, 3668 - Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
     
    5.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell på stranden i Copacabana ligger fem minuters promenad från Copacabana Beach och Avenida Atlantica. Playa de Ipanema och Copacabana Fort ligger också 2 km härifrån. Cantagalo tunnelbanestation ligger på 10 minuters gångavstånd och till Ipanema-General Osorio tunnelbanestation promenerar du på 14 minuter.

    Hilton Copacabana Rio de Janeiro 1 749 kr
    Hilton Copacabana Rio de Janeiro

    Hilton Copacabana Rio de Janeiro

    Avenida Atlantica, 1020, Rio de Janeiro, RJ
      
     5.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell på stranden i Copacabana ligger mindre än 3 km från Copacabana Beach och Sockertoppen. Museo de Arte Moderno och Rio de Janeiros botaniska trädgård ligger dessutom mindre än en mil härifrån. Cardeal Arcoverde tunnelbanestation ligger på 11 minuters gångavstånd och till Siqueira Campos tunnelbanestation promenerar du på 22 minuter.

     PortoBay Rio de Janeiro 1 166 kr
     PortoBay Rio de Janeiro

     PortoBay Rio de Janeiro

     Avenida Atlântica, 1500, Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
       
      4.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell vid stranden ligger centralt i Copacabana, 3,2 kilometer från Sockertoppen, och mindre än en mil från Parque Henrique Lage och Rio de Janeiros botaniska trädgård. Mindre än 15 km härifrån hittar du Museo de Arte Moderno och Carioca-akvedukten. Cardeal Arcoverde tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Siqueira Campos tunnelbanestation promenerar du på 17 minuter.

      Rio Othon Palace 952 kr
      Rio Othon Palace

      Rio Othon Palace

      Avenida Atlantica 3264, Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell har direkt tillgång till stranden och ligger i Copacabana, en kvarts promenad från Copacabana Beach och Copacabana Fort. Arpoador (strand) och Rodrigo de Freitas Lagoon ligger endast 3 km härifrån. Cantagalo tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Siqueira Campos tunnelbanestation promenerar du på 16 minuter.

       Casa Marques Jardim Botânico
       Casa Marques Jardim Botânico

       Casa Marques Jardim Botânico

       R. Maria Eugênia 448, Rio de Janeiro, RJ
         
        3.5 av 5.0 Stjärnor

        Denna semesterbostad i Zona Sul ligger mindre än 2 km från CASV Visa Applicant Service Center och Parque Henrique Lage. Rio de Janeiros botaniska trädgård och Avenida Atlantica ligger också 5 km härifrån. Botafogo tunnelbanestation ligger på 30 minuters gångavstånd.

        Sheraton Grand Rio Hotel & Resort 1 410 kr
        Sheraton Grand Rio Hotel & Resort

        Sheraton Grand Rio Hotel & Resort

        Avenida Niemeyer 121 - Leblon, Rio de Janeiro, RJ
          
         5.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell på stranden i Leblon ligger mindre än 5 km från Vidigals strand, Playa de Ipanema och Rio de Janeiros botaniska trädgård. Playa de Leblon och Posto 12 ligger också en kvarts promenad härifrån. Antero de Quental tunnelbanestation ligger på 21 minuters gångavstånd.