Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Corcovado (Christo Redentor)

Detta berg, som tornar över stadens centrum, är mest känt som platsen där Rios ikoniska, skyskrapehöga kristusstaty står.

Corcovado, som betyder puckelrygg på Portugisiska, är ett berg i Tijuca National Park i centrala Rio. Berget lockar med tre sevärdheter på samma ställe. Cristo Redentor-statyn må vara höjdpunkten, men du kan också se världens största stadsskog, Tijuca National Park, samt ta en naturskön tur på det anrika Corcovado-tåget, landets äldsta turistattraktion.

Corcovado-tågets historia sträcker sig tillbaka till 1884 och från början användes ett ånglok för att dra vagnarna runt ett 3 824 meter långt spår i brant terräng. I början av 1900-talet uppgraderades tåget med elektriskt drivna vagnar i samband med trädplantering i Tijuca National Park. Järnvägen är äldre än Brasiliens berömda staty och transporterade delar av den upp för berget när den byggdes. Efter en 20-minuterstur i de moderniserade tågvagnarna kan du njuta av brisen i skuggan av Christo Redentors utsträckta armar.

Denna staty i armerad betong och täljsten började ta form 1922 och räknas i dag till ett av ”världens sju nya underverk”. Bygget tog nio år och betalades till stor del av Brasiliens katolska invånare. Med en höjd på 38 meter och 28 meter från hand till hand är statyn den femte största statyn i världen. Denna sevärdhet lockar 300 000 turister varje år och är beroende av återkommande restaureringar och förbättringar. På senare tid har rulltrappor, hissar och en katedral för dop och bröllop lagts till.

Förutom Corcovado-tåget kan du också ta dig till berget med bil eller buss. Räkna med att det kan ta en bra stund att få en plats på tåget under upptagnare perioder, men det är ändå det bästa transportsättet eftersom det är pålitligt och tar dig direkt till statyns fot. Undvik att köra upp för berget. Du får betala en extra avgift per person och per bil, och varken vägen eller parkeringsmöjligheterna är något att hurra över.


Karta

Hotell nära Cristo Redentor

Se alla 2 246 boenden nära Cristo Redentor
Arena Copacabana Hotel 1 131 kr
Arena Copacabana Hotel

Arena Copacabana Hotel

Av Atlantica 2064 - Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell vid stranden ståtar med ett läge vid strandpromenaden i Copacabana, nära Copacabana Beach och Avenida Atlantica. Praia do Leme och Parque Estadual da Chacrinha ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Cardeal Arcoverde tunnelbanestation ligger på 8 minuters gångavstånd och till Siqueira Campos tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

  Américas Copacabana Hotel 585 kr
  Américas Copacabana Hotel

  Américas Copacabana Hotel

  Rua Barata Ribeiro 550, Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
    
   3.5 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Copacabana ligger tio minuters promenad från Avenida Atlantica och Copacabana Beach. Playa de Ipanema och Copacabana Fort ligger också 3 km härifrån. Siqueira Campos tunnelbanestation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Cantagalo tunnelbanestation promenerar du på 11 minuter.

   Royal Rio Palace Hotel 788 kr
   Royal Rio Palace Hotel

   Royal Rio Palace Hotel

   Rua Duvivier 82 Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Copacabana ligger fem minuters promenad från Avenida Atlantica och Copacabana Beach. Sockertoppen och Playa de Ipanema ligger också 5 km härifrån. Cardeal Arcoverde tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Siqueira Campos tunnelbanestation promenerar du på 14 minuter.

    Miramar Hotel by Windsor 1 352 kr
    Miramar Hotel by Windsor

    Miramar Hotel by Windsor

    Avenida Atlantica, 3668 - Copacabana, Rio de Janeiro, RJ
      
     5.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell på stranden i Copacabana ligger fem minuters promenad från Copacabana Beach och Avenida Atlantica. Playa de Ipanema och Copacabana Fort ligger också 2 km härifrån. Cantagalo tunnelbanestation ligger på 10 minuters gångavstånd och till Ipanema-General Osorio tunnelbanestation promenerar du på 14 minuter.

     Casa Marques Jardim Botânico
     Casa Marques Jardim Botânico

     Casa Marques Jardim Botânico

     R. Maria Eugênia 448, Rio de Janeiro, RJ
       
      3.5 av 5.0 Stjärnor

      Denna semesterbostad i Zona Sul ligger mindre än 2 km från Rodrigo de Freitas Lagoon och Parque Henrique Lage. Rio de Janeiros botaniska trädgård och Avenida Atlantica ligger också 5 km härifrån. Botafogo tunnelbanestation ligger på 30 minuters gångavstånd.

      The Hostel Rio de Janeiro
      The Hostel Rio de Janeiro

      The Hostel Rio de Janeiro

      Rua Jardim Botanico, 448, Jardim Botanico, Rio de Janeiro, RJ
        
       2.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta vandrarhem i Lagoa ligger mindre än 2 km från Rodrigo de Freitas Lagoon, Parque Henrique Lage och Rio de Janeiros botaniska trädgård. Cristo Redentor och Playa de Ipanema ligger också 5 km härifrån.

       Hilton Copacabana Rio de Janeiro 1 704 kr
       Hilton Copacabana Rio de Janeiro

       Hilton Copacabana Rio de Janeiro

       Avenida Atlantica, 1020, Rio de Janeiro, RJ
         
        5.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell på stranden i Copacabana ligger mindre än 3 km från Copacabana Beach och Sockertoppen. Museo de Arte Moderno och Rio de Janeiros botaniska trädgård ligger dessutom mindre än en mil härifrån. Cardeal Arcoverde tunnelbanestation ligger på 11 minuters gångavstånd och till Siqueira Campos tunnelbanestation promenerar du på 22 minuter.

        Windsor Califórnia Hotel 1 111 kr
        Windsor Califórnia Hotel

        Windsor Califórnia Hotel

        Avenida Atlantica, 2616, Copacabana, Rio de Janeiro
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell har direkt tillgång till stranden och ligger i Copacabana, mindre än 2 km från Copacabana Beach och Copacabana Fort. Sockertoppen och Parque Henrique Lage ligger dessutom 5 km härifrån. Siqueira Campos tunnelbanestation ligger på 8 minuters gångavstånd och till Cantagalo tunnelbanestation promenerar du på 15 minuter.