Disneyland® Park

Världens mest kända temapark har underhållit massorna sedan 1955.

Omkring 15 miljoner personer kommer varje år till Disneyland® Resort i Anaheim. Här ligger Disneyland® Park, som erbjuder åtta områden med olika teman: Adventureland, Critter Country, Fantasyland, Frontierland, Main Street, U.S.A., Mickey’s Toontown, New Orleans Square och Tomorrowland.

Disneyland® Park kallar sig själv för ”världens lyckligaste plats”. Parken var den numera avlidne amerikanske animatören och filmproducenten Walt Disneys vision. Hans dröm var att skapa en underhållningsupplevelse som kunde sätta igång fantasin hos både vuxna och barn. Idag erbjuder Disneyland® Resort över 100 shower och attraktioner som du och din familj kan uppleva.

Du kan fortfarande åka några av de ursprungliga attraktionerna från den tid då Disneyland® Park öppnades, till exempel Jungle Cruise. Under denna sju minuter långa rundtur får du åka genom ett tropiskt äventyr, med enorma fjärilar, gorillor, kungskobror och mycket mer. Sleeping Beauty Castle, Törnrosas slott, är en annan av parkens ursprungliga sevärdheter och har utformats utifrån ett riktigt slott i Bayern. Det är en perfekt bakgrund för familjefoton. I Fantasyland kan du få en åktur i karusellen Mad Tea Party, där du kan snurra så snabbt eller långsamt du vill.

Vissa besökare gillar att planera sitt besök på Disneyland® Park in i minsta detalj, men eftersom det alltid är mycket folk i parken kan det vara skönare med en mer spontan, avslappnad inställning. Var beredd på att tillbringa långa stunder utomhus i kö till attraktioner eller ta en promenad genom det enorma området. Se till att ha bekväma skor och ta med gott om solskydd och vatten.

På en anslagstavla med besöksinformation nära entrén till Adventureland anges uppskattade väntetider för stora attraktioner och underhållningsscheman. Om du har en smartphone kan du ladda ner en mobilapp för Disneyland® Park så att du blir uppdaterad direkt i telefonen. Köerna till de populäraste attraktionerna brukar vara kortare i början av dagen, så om du vill hinna med så mycket du kan, ska du komma tidigt.

Det finns underhållning både på dagtid och kvällstid, så du kommer att behöva mer än bara en dag för att se och göra allting på Disneyland® Resort. Köp en flerdagsbiljett för att utnyttja allt som erbjuds och få rabatt på din resa till Disneyland® Resort.


Populära hotellerbjudanden

Se alla Disneyland® Park hotell
1.0 av 5.0
1.5 av 5.0
2.0 av 5.0
2.5 av 5.0
3.0 av 5.0
3.5 av 5.0
4.0 av 5.0
4.5 av 5.0
5.0 av 5.0
De mest populära paketerbjudandena som våra resenärer har hittat
De populäraste paketerbjudandena bland resenärer i [originCity]

Erbjudanden med flyg + hotell

Se alla Disneyland® Park paket

Populära flygerbjudanden

Se alla flyg till Disneyland® Park

Boka din semester i Disneyland® Park