Kalifornien

USA
Orange County som inkluderar en liten stad eller by, gatuliv och ett hus

Boka en resa till Kalifornien – en amerikansk delstat fylld av konstraster: Berg och hav, frodig lantbruksmark och moderna städer, högresta skogar och torra öknar.

Guldrushen till Kalifornien på mitten av 1800-talet lockade många äventyrslystna män och kvinnor till stillahavskusten. Det var deras ättlingar som kom att bygga de imponerande städer och konstruktioner som du idag finner i det här häpnadsväckande natursköna landskapet.

Börja din resa till Kalifornien i Sacramento och beundra delstatshuvudstadens konst och arkitektur. På California State Railroad Museum får du lära dig hur viktig järnvägen har varit för Kaliforniens utveckling.

Åk vidare till Sierra Nevada Mountains där du hittar Sequoia National Forest. De gigantiska redwood-träden, eller amerikansk sekvoja, kan bli upp till 90 meter höga och tio meter i diameter, samt leva mellan hundra och tusen år. Njut av spektakulära granitmonoliter, kalkstensgrottor och snabba forsar på resor till Kalifornien.

Uppe i bergen finns ett brett utbud av spännande utomhusaktiviteter. Besök Lake Tahoe för att vandra, åka båt, fiska och bada i det svala mörkturkosa vattnet på sommaren. På vintern kan du åka skidor i Squaw, där vinterolympiaden hölls år 1960, eller i Northstar, Alpine Meadows eller någon av alla de andra skidorterna med utsikt över sjön. Se de gnistrande granitklipporna och de majestätiska vattenfallen i Yosemite National Park.

Inga resor till Kalifornien är kompletta utan en vinutflykt i Napa eller Sonoma. Stanna till i den bördiga jordbruksbygden Central Valley och smaska på jordgubbar eller köp oliver, vitlök och andra råvaror som exporteras till hela världen.

Som Tony Bennet kanske även du lämnar ditt hjärta i San Francisco. Utsikten över Golden Gatebron är i alla fall oförglömlig. Besök Chinatown, åk spårvagn, bestig kullar och ta färjan ut till det världsberömda forna fängelset Alcatraz. Slå klackarna i taket långt inpå småtimmarna på stadens uppmärksammade barscen.

Fortsätt din resa till Kalifornien söderut till Los Angeles och välj bland massor av härliga stillahavsstränder. Se sälar, surfare och skejtare. Promenera runt i Hollywood och se de berömda stjärnorna på trottoaren. Missa inte en guidad tur runt Universal Studios. Här i L.A. hittar du det första Disneyland i Anaheim, La Brea Tar Pits och J. Paul Getty Museum.

Ännu längre söder ut kan du besöka fler kaliforniska stränder i San Diego där du även hittar USS Midway Museum på ett gammalt hangarfartyg. Besök Palms Springs för ökenhetta och världsberömd golf. Efter din resa till Kalifornien kan du enkelt korsa gränsen till Tijuana och fortsätta din upptäcktsfärd till Mexiko.

Populära städer i Kalifornien

Los Angeles
Los Angeles
Underhållning, Teatrar och Sport
Boka en resa till Los Angeles – södra Kaliforniens bultande hjärta och en stad som är känd världen över för sin glamourösa soldränkta livsstil och galax av Hollywoodstjärnor.

Saker att besöka

 • Wiltern Theatre
 • Farmers Market
 • MacArthur Park
San Francisco som visar en bro och en hamn eller havsbukt
San Francisco
Chinatown, Teatrar och Konst
Detta är kärlekens stad, inte promenadernas. Under resor till San Francisco får man uppleva stadens rika historia och fantastiskt branta backar.

Saker att besöka

 • Oracle Park
 • Ferry Building
 • Mission Dolores Park
San Diego
San Diego
Utsikt mot stranden, Hav och Hamnar
En resa till San Diego tar dig till en av de största städerna i USA, men också till en av de vackraste städerna. Staden ligger precis vid gränsen mot Mexiko och är berömd för sitt härliga klimat året runt, sin djupvattenhamn och sina fantastiska naturområden. Kalifornien när det är som allra bäst.

Saker att besöka

 • Waterfront Park
 • Maritime Museum of San Diego
 • San Diego Convention Center
Sacramento presenterar historisk arkitektur och en administrativ byggnad
Sacramento
Historisk, Sport och Teatrar
Kaliforniens huvudstad är mycket charmig med sina viktorianska alléer, eleganta stadsbyggnader och sin vänliga, sorglösa atmosfär.

Saker att besöka

 • Sacramento Zoo
 • California State Capitol
 • California State Railroad Museum
Oakland
Oakland
Sport, Underhållning och Teatrar
Bondemarknader, en mångkulturell kulinarisk scen, fantastisk art deco-arkitektur och en spännande djurpark gör Oakland till ett måste i San Francisco Bay Area.

Saker att besöka

 • Jack London Square
 • Fox Theater
 • Oakland Museum of California
Santa Barbara som visar skyltar, nattliv och teaterscener
Santa Barbara
Utsikt mot stranden, Promenad och Shopping
Den amerikanska rivieran erbjuder historiska tegelbyggnader, massor av konstgallerier, vingårdar och vackra stränder.

Saker att besöka

 • Santa Barbara County Courthouse