Dortmund

Reseguide
Dortmund

Denna blomstrande stad i västra Tyskland är känd som Westfalens gröna metropol, men är också berömd för fina bryggerier och framgångsrika fotbollsklubb.

Dortmund ligger i Nordrhein-Westfalen och är en av regionens största städer, en av de äldsta städerna i västra delen av landet och en av Tysklands mest kända och älskade städer.

På din första resa till Dortmund kommer ditt öga är omedelbart dras till tornen som dominerar stadens silhuett, varav ett gör extra mycket intryck. Florian-tornet (Florianturm) är stadens berömda TV- och telekommunikationstorn som byggdes 1959 och som med en höjd på 220 meter en gång var den högsta fristående byggnaden i landet.

Andra höjdpunkter i stadens silhuett är kyrktornen tillhörande Reinoldikirche, Marienkirche och Petrikirche – medeltida arkitekturjuveler som påminner om stadens långa historia. Bege dig till Marienkirche för att se en före detta protestantisk kyrka som byggdes på 1100-talet, men som behövdes återuppbyggas efter andra världskriget. Eller välj Petrikirche där du kan beundra det berömda snidade altaret, ”Dortmunds gyllen mirakel” som är nästan 600 år gammalt och skildrar 36 påskscener med hjälp av 633 förgyllda eksnidade figurer.

Om du är i Dortmund över en weekend får du inte glömma att njuta av all kultur som staden har att erbjuda. Klä upp dig och umgås med societeten på populära umgängesplatser som Konzerthaus och Opernhaus Dortmund. Det senare, som uppfördes 1966 på platsen för en gammal synagoga som förstördes av nazisterna på 1930-talet, bjuder i dag på ett brett urval av föreställningar. Du kan också bege dig ut under dagen för att uppleva Dortmunds imponerande museer och konstgallerier.

Trots stadens historia som industristad, med omfattande kol- och stålbearbetning inom dess gränser i över ett århundrade, betraktas Dortmund i dag som en grön oas och beskrivs av vissa som ”Westfalens gröna metropol”. Nästan hälften av Dortmund-området består av vattendrag, skogsmark, jordbruksmark och andra grönområden – så se till att du går en promenad även om du bara är där på en weekendresa.

Stora parker runt om i staden, som Westfalenpark och Rombergpark, är också väl värda ett besök. Bege dig till Westfalenpark för att uppleva Rosarium, en rosenträdgård som stoltserar med över 3 000 arter, eller styr stegen mot Mergelteichstrasse för att besöka Zoo Dortmund.

Det är denna imponerande blandning av lummig grönska och finkultur som inspirerar så många resor till Dortmund.

Var kan jag bo i Dortmund?

Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof
Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof
4 out of 5
Hoher Wall 38, Dortmund, NW
Priset är 404 kr per natt mellan 25 dec. och 25 dec.
Detta hotell i Innenstadt-West ligger mindre än 3 km från Westenhellweg, Thier-Galerie och Westfalenhallen. Signal Iduna-parken ligger 2,5 km härifrån. Westentor ...
4.2/5 Excellent! (64 recensioner)
"Ok"

Recension från 20 okt. 2020

Hotel Unique Dortmund Hauptbahnhof
ibis Dortmund West
ibis Dortmund West
3 out of 5
Sorbenweg 2, Dortmund, NW
Priset är 504 kr per natt mellan 5 dec. och 5 dec.
Detta hotell med miljövänlig profil ligger i Lütgendortmund, endast 3,1 km från DASA Working World Exhibition och mindre än en mil från Signal Iduna-parken och ...
3.7/5 Good! (260 recensioner)
"Väldigt trevligt hotel"

Recension från 20 mars 2020

ibis Dortmund West
stays design Hotel Dortmund
stays design Hotel Dortmund
3 out of 5
Paderborner Str. 79, Dortmund, NW
Priset är 577 kr per natt mellan 24 dec. och 24 dec.
Detta hotell i Innenstadt-Ost ligger mindre än 5 km från Museum Ostwall, Thier-Galerie och Westfalenhallen. St. Reinolds kyrka och Marienkirche ligger också ...
4.2/5 Excellent! (187 recensioner)
"Något få restauranger i området. Något dyr frukost. Lätt mögeldoft i badrummet. Lugnt läge. Bra sängar."

Recension från 26 sep. 2020

stays design Hotel Dortmund
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Limehome Dortmund Südwall
Limehome Dortmund Südwall
3.5 out of 5
Südwall 17, Dortmund
Priset är 679 kr per natt mellan 19 dec. och 19 dec.
Denna lägenhet i Innenstadt-West ligger mindre än 2 km från Dortmunds operahus och Westfalenhallen. Thier-Galerie och Signal Iduna-parken ligger också 3 km härifrån. ...
4.4/5 Wonderful! (27 recensioner)
Gute und günstige Übernachtungsmöglichkeit
"Im grunde genommen, gut. Aber diesmal hat es im Bad sehr streng gestunken. Und es sind mittlerweile keine bzw. nur noch wenige Gläser und Tassen in der Suite."

Recension från 12 aug. 2021

Limehome Dortmund Südwall
TM Aparts
TM Aparts
4 out of 5
Priset är 946 kr per natt mellan 1 dec. och 1 dec.
Denna lägenhet i Innenstadt-Nord ligger 0,8 km från Steinwache minnesmärke och museum och mindre än 5 km från Thier-Galerie och Westfalenhallen. Signal Iduna-parken ...
3.2/5 (23 recensioner)
"All ok"

Recension från 13 jan. 2020

TM Aparts
Paradies in Dortmund
Paradies in Dortmund
3.5 out of 5
Pässchen 5, Dortmund
Denna semesterbostad i Hombruch ligger mindre än 5 km från DASA Working World Exhibition, Signal Iduna-parken och Westfalenhallen. Helmut-Körnig-Halle och Rombergpark ...
4.5/5 Wonderful! (2 recensioner)
"Für einen kurzen Aufenthalt ist es gut. Internet funktionierte nur in einer Ecke des Schlafzimmer sonst kein Handy Empfang da die Unterkunft Souterain ist. Klappe des Mülleimers verschmutzt. Der Empfang lief reibungslos und sehr nett."

Recension från 29 jan. 2020

Paradies in Dortmund
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Dortmund

Städer nära Dortmund