Besök Dublin

Dublin är en medeltida stad med starka kopplingar till klassisk litteratur och härligt rebelliska invånare som gärna sitter ner och delar dagens skvaller med dig. Många åker hit på weekendresor och staden är också ett mecka för alla ättlingar till irländska immigranter som har spridit sig över resten av världen.

Trots att staden Dublin bara har omkring en halv miljon invånare, tror man att över 100 miljoner människor världen över har direkt irländskt påbrå – inte konstigt att Dublin är ett av Europas populäraste turistmål.

Staden har ett trevligt och kompakt centrum som du enkelt kan korsa till fots eller med hyrd cykel. Boka ett weekendpaket till Dublin och upplev den härliga keltiska själen som uppfyller hela staden. Musik tonar ut från varje pub och gör det svårt att motstå ett stort glas av det svarta ölet – en perfekt början om du vill insupa de historiska byggnaderna och monumenten i Irlands rika kulturarv under resor till Dublin.

Om du vill resa till Dublin under en weekend och kommer till staden för första gången Spire of Dublin, som ligger vid stadens stora genomfart O’Connell Street, ett bra ställe att börja. Spiran syns på flera kilometers avstånd och den är ett perfekt landmärke om du behlver orientera dig, vilket är rätt bra i Dublin med dess vindlande gator.

Korsa floden Liffey för att besöka Trinity College, Irlands äldsta och mest prestigefyllda universitet. Du kan utforska universitetet på egen hand eller under en fascinerande två timmar lång tur där du guidas runt av en av universitetets historiestudenter. Hur du än väljer att se Trinity, ska du se till att sätta av tid för Old Library, ett bibliotek med ett berömt illustrerat manuskript som tillverkades av munkar för över 1 300 år sedan.  Om du vill fortsätta på det artistiska temat ligger universitetet nära National Gallery of Ireland, där du kan få se några av landets mest värdefulla skatter.

Dagens Irland är ett måttligt katolskt land, men religion har haft en stor betydelse när staden formats. Om du vill lära dig mer om stadens mer själsliga sida kan du promenera längs Dame Street förbi imponerande City Hall tills du kommer till Christ Church Cathedral, en spektakulär hyllning till katolicismen med en unik medeltida krypta.

Historien om hur Irland blev självständigt är enormt viktig för staden Dublin och besökarna får veta mer om den under ett besök på fängelset Kilmainham Gaol. Denna bistra institution byggdes 1796 och här finns nu engagerade och kunniga guider som gärna berättar om de personer som hållits inspärrade här.

Ingen resa till Dublin är förstås komplett utan ett (eller flera) stora glas Guinness, som du kan njuta av på Guinness Storehouse. Här kan du gå en interaktiv rundtur och lära dig att hälla upp den perfekta pinten, en rundtur som är berömd världen över bland alla som tycker om att dricka stout. När du har återfått rätt vätskebalans kan du bege dig till området Temple Bar, som till synes är stadens konstdistrikt, men som så fort solen går ner blir stadens partycentrum.


Reseguide för Dublin


Populära hotellerbjudanden

Se alla Dublin hotell
1.0 av 5.0
1.5 av 5.0
2.0 av 5.0
2.5 av 5.0
3.0 av 5.0
3.5 av 5.0
4.0 av 5.0
4.5 av 5.0
5.0 av 5.0
De mest populära paketerbjudandena som våra resenärer har hittat
De populäraste paketerbjudandena bland resenärer i [originCity]

Erbjudanden med flyg + hotell

Se alla Dublin paket

Populära flygerbjudanden

Se alla flyg till Dublin

Boka din resa till Dublin