Dublin

Reseguide
Dublin som visar en kyrka eller katedral, historiska element och religiösa element

Irlands huvudstad har en rik litterär tradition och vänliga invånare som hyser respekt för allt som är rebelliskt.

Dublins storstadsområde har en befolkning på strax under två miljoner, men den livliga stadskärnan är tillräckligt kompakt för att du ska kunna utforska den till fots eller med hyrd cykel under resor till Dublin. Staden är ett härligt resmål under en weekend och du kan säkert hitta saker att göra i Dublin som passar just dig. Stadens rebelliska och muntra keltiska traditioner lever vidare i den musik som hörs från pubarna och de historiska byggnaderna och monumenten berättar om landets rika religiösa och kulturella arv. Planerar du en resa till Dublin kanske du vill passa på i samband med den 16 juni, då firar lokalinvånarna Bloomsday som en hyllning till författaren James Joyce, en av Dublins mest kända invånare.

Befinner du dig på stadens stora genomfartsled, O’Connell Street, kan du inte missa Spire of Dublin. Detta monument syns på långt håll, så du kan använda det som riktmärke för att orientera dig när du promenerar längs Dublins slingrande medeltida gator.

På andra sidan floden Liffey ligger Irlands äldsta universitet, Trinity College, som erbjuder mycket lärorika, två timmar långa rundturer som leds av skolans tidigare studenter. Om du ser dig omkring på egen hand ska du se till att besöka Old Library för att titta på Book of Kells, en ovärderlig illustrerad skrift som skapades av munkar år 800. I närheten ligger National Gallery of Ireland. 


Vandra längs ståtliga Dame Street och förbi City Hall fram till Dublins religiösa hjärta, Christ Church Cathedral. Här finns massor som väcker intresse även hos icke-religiösa, som den fantastiska medeltida kryptan och den mumifierade katten och råttan.

15 minuters promenad härifrån ligger det andliga hemmet för alla som älskar stout, nämligen Guinness Storehouse. Gå på en interaktiv rundtur som avslutas på Perfect Pint Bar, där du får hälla upp din egen pint av ”det svarta guldet”. Om du föredrar whisky ska du bege dig till Old Jameson Distillery, där du får lära dig hemligheten bakom hur man förvandlar spannmål till livets vatten.

Lite längre västerut ligger en av Irlands viktigaste och mest gripande platser, museet vid Kilmainham Gaol. De dystra väggarna och avrättningsgården på detta tidigare fängelse som byggdes 1796 håller nu liv i historien. Kunniga och engagerade turguider gör att berättelsen om Irlands kamp för självständighet blir riktigt levande.

Efter fängelsets dystra lokaler kan du koppla av tillsammans med lokalinvånarna i Dublins största park, St. Stephen’s Green. Detta var en gång stadens plats för offentlig prygling och hängning, men numera är detta nio hektar stora område med trädgårdar, lekplatser, fontäner och promenadstråk fyllt av minnesmärken som hyllar Irlands patrioter och författare.

När kvällen kommer ska du följa med de många lokalinvånarna och besökarna som drar sig mot det populära distriktet Temple Bar. Det är konstnärskvarteren i Dublin. På kvällen drar nattlivet igång i området och de smala kullerstensgatorna blir till en enda stor fest.

Var kan jag bo i Dublin?

Maldron Hotel Dublin Airport
Maldron Hotel Dublin Airport
4 out of 5
Dublin Airport, Corballis, Dublin
Priset är 2 719 kr per natt mellan 13 juni och 14 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Corballis. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och gratis flygtransfer. Våra gäster brukar ...
4/5 Very Good! (1 144 recensioner)
Ok hotell nära Dublins flygplats
"Ville ha ett hotell nära flygplatsen och för det syftet passade detta utmärkt."

Recension från 13 aug. 2019

Maldron Hotel Dublin Airport
Clayton Hotel Dublin Airport
Clayton Hotel Dublin Airport
4 out of 5
Stockhole Lane, Swords, Clonshaugh, Dublin
Priset är 3 034 kr per natt mellan 6 juni och 7 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Clonshaugh. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och frukost. Våra gäster brukar ...
4,4/5 Excellent! (2 497 recensioner)
Nice.
"Nice hotel, does the job."

Recension från 26 jan. 2022

Clayton Hotel Dublin Airport
Temple Bar Hotel
Temple Bar Hotel
4 out of 5
13-17 Fleet St Temple Bar, Dublin, 2
Priset är 3 027 kr per natt mellan 7 juni och 8 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Dublin. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och 3 barer/lounger. Våra gäster brukar ...
4,4/5 Wonderful! (977 recensioner)
Bra läge
"Trevligt hotel! Nära till pubar och restauranger."

Recension från 25 okt. 2021

Temple Bar Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Beckett Locke
Beckett Locke
3 out of 5
North Wall Avenue, North Docks, Dublin, Dublin, DO1 E0K6
Priset är 1 760 kr per natt mellan 29 maj och 30 maj
Detta lägenhetshotell har 3 stjärnor och ligger i Dublin. Här har du tillgång till gratis wi-fi, reception (öppen dygnet runt) och tvättmöjligheter. De populära ...
4,7/5 Exceptional! (52 recensioner)
"The hotel is relatively new and well designed. The team are friendly and helpful."

Recension från 18 maj 2022

Beckett Locke
Zanzibar Locke
Zanzibar Locke
3.5 out of 5
34 ORMOND QUAY LOWER, Dublin, D01 YX09
Priset är 2 372 kr per natt mellan 30 maj och 31 maj
Denna lägenhet har 3,5 stjärnor och ligger i Dublin. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fitnesscenter och reception (öppen dygnet runt). De populära sevärdheterna ...
4,8/5 Exceptional! (120 recensioner)
"great place to stay"

Recension från 21 maj 2022

Zanzibar Locke
Inchicore Suites
Inchicore Suites
4 out of 5
Tyrconnell Road, Dublin, Co. Dublin, D08
Priset är 1 771 kr per natt mellan 20 juni och 21 juni
Denna lägenhet har 4 stjärnor och ligger i Dublin. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och terrass. De populära sevärdheterna Guinness Storehouse ...
Inchicore Suites
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Dublin

Toppaktiviteter i Dublin

Städer nära Dublin