Saker att göra i Dublin

Aktiviteter, attraktioner och turer
Dublin som visar en kyrka eller katedral, historiska element och religiösa element

Att göra i Dublin

Irland är ett gemytligt resmål och huvudstaden Dublin är inget undantag. Vare sig du reser med familjen eller kompisgänget kommer du att vilja komma tillbaka gång på gång. Samvaron och den muntra stämningen är beroendeframkallande på något sätt. Det vimlar av sevärdheter och saker att göra i Dublin. I området kring Temple Bar njuter du bäst av det irländska pub- och folklivet. Läs vidare om du undrar vad det finns för aktiviteter i Dublin med omnejd.

Besök bryggeriet Guinness

I Dublin finns Irlands största privata arbetsgivare, bryggeriet Guinness, där du kan lära dig allt om detta mörka öl av typen stout. Hör berättelsen om Arthur Guinness och hur hans skapelse har blivit en symbol för det irländska kulturarvet. Om du förköper en biljett slipper du köerna. Du kan gå vidare och se arkivet med affischer och annonser som sparats sedan varumärket började utvecklas för mer än 250 år sedan. Rundvandringen avslutas med ett besök i Gravity Bar där du har utsikt över staden. Observera att du bara får tillträde till puben om du betalat inträde till Guinness Storehouse, men det fina i kråksången är att en pint av ”det svarta guldet” ingår i priset. Ett besök till bryggeriet Guinness är ett måste för dig som kommer till Dublin. Att göra-listan kan bli väldigt lång i den här staden, men det finns nöjen för alla smaker – särskild dig som älskar öl och pubhäng.

Trevliga och kulturella saker att göra i Dublin

Dublin är födelsestad för litterära gestalter så som Oscar Wilde, George Bernard Shaw och James Joyce. Bland stadens teatrar märks nationalscenen Abbey Theatre dit du kan gå och se en föreställning. Du kommer garanterat att stöta på livemusik under ditt besök i Dublin, musikanter tycks spela på varje gatuhörn. Vill du se en stor konsert kan det ibland vara värt att boka i förväg, men pubar har ofta liveband som du ser gratis. Det finns mängder av kända museer, minnesmärken och platser du inte får missa, däribland National Art Gallery. Har du gott om tid på semestern kan en heldagstur till Cliffs of Moher kanske vara någonting för dig. Se utsikten vid de storslagna klipporna där Irland möter Atlanten, ät lunch i Doolin, en by som är känd för traditionell mat och irländsk musik. Det är en härlig naturupplevelse som kan kombineras med storstadslivet och allt som finns att göra i Dublin.

Rundturer och rabatterade priser

Om du planerar en aktiv semester kan du spara pengar med ett Dublinpass. Du får då gratis inträde till många av de aktiviteter Dublin har att erbjuda. 30 populära sevärdheter ingår, däribland Old Jameson Distillery, Dublin Zoo, Guinness Storehouse, James Joyce Centre samt olika spännande rundvandringar. Det är ett smidigt sätt att slippa böka med inträdesavgifter i Dublin. Aktiviteter, musik, pubrunda och sightseeing med dubbeldäckarbuss ingår också. Ett annat alternativ är att boka in dig på en busstur med ”hop-on-hop-off”. Bebyggelsen i Dublins centrala delar är helt klart sevärd och är till övervägande delar från 1700- och 1800-talen. Missa inte de äldre kyrkorna Christ Church Cathedral och Saint Patrick’s Cathedral, båda från 1100-talet. Med en Freedom-biljett kan du åka sightseeingbuss, har fri tillgång till kollektivtrafiken tre dagar i sträck och kan dessutom åka Airlink Express utan extra kostnad.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Guinness Storehouse

Guinness Storehouse hyllar en irländsk favorit. Följ med till den inre, ölglasformade delen av det första bryggeriet där man framställde Guinness och lär dig allt om det mörka stoutölet och dess tjocka skum. Här andas du in doften av humle och korn och lär dig hur ölet hälls upp enligt traditionens alla regler och du får även känna på dess bittra smak.
Läs mer
Guinness Storehouse presenterar skyltar, en stad och historisk arkitektur

2. Aviva Stadium

Aviva Stadium är den nationella sportarenan där internationella rugby- och fotbollsmatcher spelas. Byggnaden har en futuristisk design och ligger i ett pittoreskt område bland fält och bredvid en kanal. Gå på en match och upplev fansens skrik och sånger på arenan med 51 700 sittplatser.
Läs mer
Aviva Stadium presenterar gatuliv och modern arkitektur

3. Trinity College

Trinity College, Dublins universitet, har sitt campus mitt i staden. Här kan du beundra klocktornet och stenbyggnaderna från 1600- och 1700-talen och titta på modern konst. Du kan även lära dig mer om berömda irländska författare som har studerat här. Strosa genom gallerierna eller gå en rundtur för att se relikerna i Old Library, med utställningar av antika evangelier och medeltida konst.
Läs mer
Trinity College som inkluderar historisk arkitektur, historiska element och utomhuskonst

4. St. Stephen's Green

Följ skyltarna mot ”Faiche Stiabhna”, som irländarna kallar St. Stephen’s Green, så hittar du denna innerstadsoas. Beundra de viktorianska byggnaderna, spela lite fotboll, kasta frisbee, titta på folk, jogga, mata ankorna, ta en tupplur eller ha picknick i denna populära Dublinpark. Du kan även ta med dig en roman av någon av Dublins kända författare och läsa den på exakt samma plats som inspirationen till den inhämtades!
Läs mer
St. Stephen\'s Green presenterar en stad, ett monument och gatuliv

5. Dublin Castle

Slottet från 1700-talet är en av Dublins mest ikoniska sevärdheter. Bakom slottet ligger en liten park med vackra blomsterarrangemang som har ersatt ett vikingafort från 1200-talet. Lär dig om slottets fascinerande historia som herresäte för brittiska och irländska regeringar genom århundradena.
Läs mer
Dublin Castle som visar historisk arkitektur, chateau eller palats och historiska element

6. Grafton Street

Den stora avenyn Grafton Street är en berömd elegant handelsgata med mängder av flotta butiker och restauranger. Den är en av Dublins två främsta shoppingområden och både irländska och internationella märkesnamn samlas här. Trots att gatan är så stor har den en lokal charm, med kända gatukonstnärer och traditionella pubar. Ha med dig både kontanter och kort när du besöker gatans flotta butiker.
Läs mer
Se skickliga gatukonstnärer och gå runt i butiker i shoppingparadiset Grafton Street.

7. O'Connell Street

O'Connell Street är en av Dublins mest folkfyllda och mest kända delar. Den breda gatan är delad i två delar av grönområden med träd och konstverk. Beundra de historiska byggnaderna och besök flotta butiker längs den sprudlande gatan.
Läs mer
O\'Connell Street presenterar historisk arkitektur, gatuliv och historiska element

8. Bord Gáis Energy Theatre

Bord Gáis Energy Theatre är ett av Dublins mest igenkännliga landmärken och har en mycket modern glasfasad med naggade kanter. I kontrast till den moderna fasaden är föreställningarna som presenteras på insidan för det mesta av en mer klassisk natur. Här visas kända föreställningar som Romeo och Julia, Svansjön och Lord of the Dance.
Läs mer
Bord Gais Energy Theatre presenterar teaterscener och modern arkitektur

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Dublin

Städer nära Dublin