Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Dublin

Se alla 16 saker att göra i Dublin

Att göra i Dublin

Irland är ett gemytligt resmål och huvudstaden Dublin är inget undantag. Vare sig du reser med familjen eller kompisgänget kommer du att vilja komma tillbaka gång på gång. Samvaron och den muntra stämningen är beroendeframkallande på något sätt. Det vimlar av sevärdheter och saker att göra i Dublin. I området kring Temple Bar njuter du bäst av det irländska pub- och folklivet. Läs vidare om du undrar vad det finns för aktiviteter i Dublin med omnejd.

Besök bryggeriet Guinness

I Dublin finns Irlands största privata arbetsgivare, bryggeriet Guinness, där du kan lära dig allt om detta mörka öl av typen stout. Hör berättelsen om Arthur Guinness och hur hans skapelse har blivit en symbol för det irländska kulturarvet. Om du förköper en biljett slipper du köerna. Du kan gå vidare och se arkivet med affischer och annonser som sparats sedan varumärket började utvecklas för mer än 250 år sedan. Rundvandringen avslutas med ett besök i Gravity Bar där du har utsikt över staden. Observera att du bara får tillträde till puben om du betalat inträde till Guinness Storehouse, men det fina i kråksången är att en pint av ”det svarta guldet” ingår i priset. Ett besök till bryggeriet Guinness är ett måste för dig som kommer till Dublin. Att göra-listan kan bli väldigt lång i den här staden, men det finns nöjen för alla smaker – särskild dig som älskar öl och pubhäng.

Trevliga och kulturella saker att göra i Dublin

Dublin är födelsestad för litterära gestalter så som Oscar Wilde, George Bernard Shaw och James Joyce. Bland stadens teatrar märks nationalscenen Abbey Theatre dit du kan gå och se en föreställning. Du kommer garanterat att stöta på livemusik under ditt besök i Dublin, musikanter tycks spela på varje gatuhörn. Vill du se en stor konsert kan det ibland vara värt att boka i förväg, men pubar har ofta liveband som du ser gratis. Det finns mängder av kända museer, minnesmärken och platser du inte får missa, däribland National Art Gallery. Har du gott om tid på semestern kan en heldagstur till Cliffs of Moher kanske vara någonting för dig. Se utsikten vid de storslagna klipporna där Irland möter Atlanten, ät lunch i Doolin, en by som är känd för traditionell mat och irländsk musik. Det är en härlig naturupplevelse som kan kombineras med storstadslivet och allt som finns att göra i Dublin.

Rundturer och rabatterade priser

Om du planerar en aktiv semester kan du spara pengar med ett Dublinpass. Du får då gratis inträde till många av de aktiviteter Dublin har att erbjuda. 30 populära sevärdheter ingår, däribland Old Jameson Distillery, Dublin Zoo, Guinness Storehouse, James Joyce Centre samt olika spännande rundvandringar. Det är ett smidigt sätt att slippa böka med inträdesavgifter i Dublin. Aktiviteter, musik, pubrunda och sightseeing med dubbeldäckarbuss ingår också. Ett annat alternativ är att boka in dig på en busstur med ”hop-on-hop-off”. Bebyggelsen i Dublins centrala delar är helt klart sevärd och är till övervägande delar från 1700- och 1800-talen. Missa inte de äldre kyrkorna Christ Church Cathedral och Saint Patrick’s Cathedral, båda från 1100-talet. Med en Freedom-biljett kan du åka sightseeingbuss, har fri tillgång till kollektivtrafiken tre dagar i sträck och kan dessutom åka Airlink Express utan extra kostnad.