Fairbanks

Reseguide
Fairbanks presenterar skogar och järnvägsobjekt
Se norrskenet, vaska guld som en pionjär eller upplev den spektakulära isfestivalen i Alaskas lite karga men vackra hjärta.

Njut av en oslagbar vy över norrskenets kalejdoskop av färger från den mysiga staden Fairbanks. Sevärdheter som denna och Alaskas årliga isfestival, där världens bästa isskulptörer samlas för att visa upp sina skapelser, gör det väl värt att stå ut med kylan under resor till Fairbanks. När det väl är dags att värma upp sig är ett dopp i den varma källan Chena Hot Spring den perfekta lösningen. I staden kan du också lära dig om guldruschen på museer eller pröva lyckan och själv vaska efter guld.

Fairbanks grundades 1901 när en handelsresandes båt gick på grund på en oframkomlig del av Chena-floden. Mindre än ett år senare upptäcktes guld i området, och det blev plötsligt väldigt populärt att resa till Fairbanks. Numera är Fairbanks, eller ”Det gyllene hjärtat” som lokalinvånarna kallar staden, Alaskas näst största stad med en stor befolkning av jordnära människor. Staden är också välbesökt av turister som vallfärdar hit för att se norrskenet, flyttfåglar och områdets många andra lockelser.

Planera ditt besök till februari eller mars så kan du gå på Ice Alaska, en av världens bästa isfestivaler. På Fairbanks Ice Museum kan du se några av isskulpturerna samt en film med festivalens höjdpunkter när som helst under året. Lär dig mer om regionen på University of Alaska Museum of the North. Här hittar du information om glaciärer och andra delar av Alaskas geografi, en imponerande samling av ursprungsbefolkningens konst och en simulering av norrskenet.

Vaska guld på Gold Dredge 8, en fascinerande attraktion som driver informativa guidade turer om guldrushen, som började vid början av 1900-talet. Fort Knox Gold Mine, strax norr om Fairbanks, vittnar om områdets fortsatta betydelse för guldutvinning. Besök Pioneer Park, en 17 hektar stor park som visar hur livet var för de tidiga guldjägarna.

Hyr en bil för att ta dig runt Fairbanks på sommaren och njut av känslan av att köra i midnattssolens sken. På vintern är vägarna bedrägliga och det är bäst att låta någon annan köra. Ta en buss, taxi eller hyr en förare för att utforska vildmarken.

Var kan jag bo i Fairbanks?

Default Image

Aurora

När du är i Aurora kan du planera in ett besök till Fountainhead Antique Auto Museum och Creamer's Field, några av områdets viktigaste sevärdheter.

Aurora
Fairbanks som visar interiörer

Lemeta

När du besöker Lemeta måste du passa på att besöka sevärdheter som Fountainhead Antique Auto Museum och Creamer's Field.

Lemeta