Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Falun
Reseguide

Våra weekendresor till Falun ger dig möjlighet att ägna dig åt utomhusaktiviteter oavsett tid på året i en unik stad.

Falun ligger i Dalarna och är både en stad och kommun. Här kan du ägna dig åt friluftsliv under både vinter och sommar, besöka unika platser och se äldre och nyare konst.

Falun har sevärdheter både under och ovan jord. Gå på en spännande guidad tur över 60 meter ned i Falu koppargruva och få en känsla för hur det kunde vara att arbeta där. Gruvan, som försåg hela Sverige med koppar under flera århundraden, är idag med på UNESCO:s världsarvslista, tillsammans med bergsmansgårdar och delar av staden.

Falun är perfekt för skidåkare, och här finns massor av spår. Flera världsmästerskap har hållits på Lugnet, där du kan åka i längdspåren även som hobbyåkare. Under årets varmare månader går det bra att cykla, vandra och springa här istället.

Med ett weekendpaket till Falun kan du vandra i unik natur och uppleva den fantastiska utsikten från naturreservatet Våckelberget, som ligger 4 mil norr om staden. Ett annat reservat är Runns norra öar, där det finns flera badplatser, och under vintern går det att åka skridskor kring öarna. Roxnäs udde ligger 7 kilometer från centrala Falun och kan nås utan båt.

Besök Carl Larsson-gården och få en guidad visning av de stilbildande konstnärsmakarna Carl och Karin Larssons hem med sin välbevarade inredning. Intill gården finns en restaurang och en souvenirshop med föremål med motiv från Carl Larssons verk. För nyare konstverk från Sverige och andra länder kan du bege dig till Galleri Hörnan i Faluns stadsbibliotek och se vilka konstnärer som har utställning under ditt besök.

Resor till Falun med flyg tar dig till Dala Airport i Borlänge, ungefär 25 kilometer bort. Det går även tåg och buss till Falun, och på plats kan du åka stadsbuss och regionala bussar. Färdas du med bil går E16 runt Falun, och det finns ett flertal parkeringsplatser längs exempelvis Trotzgatan. Du har gott om sevärdheter, vare sig du är intresserad av historia, kultur, sport eller något annat, så boka en weekend till Falun och ta chansen att uppleva något av det bästa som Dalarna erbjuder.

Clarion Collection Hotel Bergmastaren
Clarion Collection Hotel Bergmastaren
3.5 out of 5
Bergsskolegrand 7, Falun, Dalarnas län
Priset är 1 004 kr per natt mellan 12 mars och 13 mars

Detta hotell i centrala Falun ligger tio minuters promenad från Mining Area of the Great Copper Mountain in Falun, Kristine Church och Dalarnas museum. Runn ...

4.3/5Excellent! (632 recensioner)

"Mysigt litet lokalt hotell med trevlig personal. Lite för basic dubbelrum och väldigt kallt i rummet."…"

Recension från 1 mars 2021

Clarion Collection Hotel Bergmastaren
First Hotel Grand Falun
First Hotel Grand Falun
4 out of 5
Trotzgatan 9-11, Falun
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 720 kr per natt mellan 17 mars och 18 mars

Detta hotell i centrala Falun ligger en kvarts promenad från Dalarnas museum och Stora Kopparbergs kyrka. Lugnet och Falu koppargruva ligger endast 3 km härifrån. ...

4/5Very Good! (1,020 recensioner)
Ej smittsäkert

"Pga covid fundering kring smörgåsbords hantering av frukosten. Barnfingrar som rlrde vid allt (vilket i sig är helt naturligt)"…"

Recension från 6 dec. 2020

First Hotel Grand Falun
Falu STF Vandrarhem
Falu STF Vandrarhem
2 out of 5
Vandrarvägen 3, Falun
Priset är 610 kr per natt mellan 9 mars och 10 mars

Detta vandrarhem i Falun ligger mindre än 2 km från Runn och Roxnäs badplats. Mining Area of the Great Copper Mountain in Falun och Dalarnas museum ligger också ...

4.6/5Wonderful! (101 recensioner)

"It an amazing place and so kind and helpful people who works there"…"

Recension från 27 jan. 2021

Falu STF Vandrarhem
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
First Camp Lugnet Falun
First Camp Lugnet Falun
2.5 out of 5
Lugnetv 14, Falun
Priset är 1 095 kr per natt mellan 10 mars och 11 mars

Denna camping med miljövänlig profil i Falun ligger fem minuters promenad från Riksskidstadion och Lugnet. Stora Kopparbergs kyrka och Kristine Church ligger ...

4.3/5Excellent! (7 recensioner)
Prisvärt boende bra för hundägare.

"Prisvärt boende och rena stugor. Vi gjorde bara en övernattning. Vi har hund med oss och allt funkade bra."…"

Recension från 22 mars 2017

First Camp Lugnet Falun
Liten stuga på landsbygden
Liten stuga på landsbygden
Liljan 17, Falun, Dalarnas län

Denna stuga i Falun ligger 4,8 km från Runn och mindre än en mil från Samuelsdals Golfklubb och Orrnässtugan. Mining Area of the Great Copper Mountain in Falun ...

4.9/5Exceptional! (9 recensioner)
Trevligt boende i lugn miljö.

"Liten fräsch stuga på värdens tomt.Jättetrevligt värdpar.Sänglinne,handdukar och även städning ingick.Kan verkligen rekommenderas. /Hasse"…"

Recension från 25 feb. 2020

Liten stuga på landsbygden
Stuga på landsbygden
Stuga på landsbygden
Kolarbo, 3, Sundborn, Dalarnas län

Denna stuga i Falun ligger 2,6 km från Carl Larsson-gården och mindre än en mil från Hedkarlssjönbadet och Runn. Roxnäs badplats och Mining Area of the Great ...

4.5/5Wonderful! (2 recensioner)
Vilsam vistelse i underbar miljö

"Det var trivsamt och vackert. Synd på att det inte var varmt i stugan när vi kom men vi hade en bra dialog med hyresvärden. Kan helt klart rekommenderas!"…"

Recension från 27 okt. 2019

Stuga på landsbygden
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Falun

Recensioner av Falun

4.3

Toppdestination

5 - Fantastiskt
15
5 - Fantastiskt 40.54054054054054%
4 - Bra
18
4 - Bra 48.648648648648646%
3 - Okej
4
3 - Okej 10.81081081081081%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

JanMoritz

10 sep. 2019

Toppenstad med Falu Gruva och Världsarv nära och fint centrum bra resturanger o affärer

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

5 aug. 2019

En fin stad med mycket sevärdheter i själva staden eller dess närhet. Levande stadskärna med butiker, caféer och restauranger.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

4 aug. 2019

Trevlig stad och nära till sevärdheter som Carl Larsson gården m m.

5/5 - Fantastiskt

Per

2 aug. 2019

Sverige är fantastiskt att turista i och i synnerhet Falun. Platser och människor är genuina och allt är enkelt och lättillgängligt.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

13 juli 2019

Vacker och trevlig liten stad

4/5 - Bra

Verifierad resenär

7 apr. 2019

Dalateatern är en pärla och Magasinet en fantastisk lokal.

Städer nära Falun