Filippinerna

Reseguide
Aklan som visar tropisk natur, bad och kustutsikter
Upptäck denna enorma Sydostasiatiska ögrupps städer, regnskogar, bergslandskap, tropiska vatten och färgglada korallrev.

Filippinerna är en ögrupp i Filippinerhavet och Sydkinesiska havet. Landet har hisnande landskap, varma tropiska vatten, moderna städer, historiska kyrkor och spansk kolonialarkitektur. Utforska djungler, grottor och vulkaner, dyk bland skeppsvrak från andra världskriget och upptäck spännande konst och kultur under resor till Filippinerna.

Filippinerna omfattar mer än 7 000 öar, men den största delen av befolkningen lever på en handfull av dem. Njut av ett stort utbud av vattenaktiviteter på denna kedja av öar med ett tropiskt klimat.

Snorkla i korallträdgården vid Boracay-ön. Dyk ner till vrak av japanska krigsfartyg utanför Palawans kust. Ta dig till Apos korallrev för att snorkla och dyka in i ett av världens största sammanhängande korallrev. Surfa på härliga vågor vid Balers stränder i regionen Aurora.

På land erbjuder den varierade vildmarken massor av spänning och äventyr för den som väljer att resa till Filippinerna. Vandra genom tropiska regnskogar på Bohol och Mindanao. Håll ögonen öppna efter kakaduor och filippinska spökdjur (en mycket liten primat). Utforska de underjordiska grottorna i Sohoton Park i västra Samar. Vandra förbi vattenfall, berg och sjöar och genom skogar på väg upp till Mt Apo nationalpark, landets högsta berg. Även om den fortfarande klassas som aktiv vet man inte när vulkanen senast hade ett utbrott.

Missa inte att tillbringa lite tid i Filippinernas städer. Huvudstaden Manila är en myllrande stad med en befolkning på mer än tio miljoner människor. Promenera längs gatorna i Intramuros, den gamla muromgärdade spanska bosättningen, för att se spanska kolonialbyggnader, Fort Santiago och Manila-katedralen. Titta på verk av filippinska mästare på National Art Gallery. Bland stadens mest familjevänliga attraktioner hittar man Manila Zoo och Manila Ocean Park.

Har du tid över kan du besöka andra städer. Bo på lyxiga badhotell och handla i Cebus stora gallerior. Åk till bergsstaden Baguio för att uppleva en rekonstruerad urinvånarby och koppla av i naturliga varma källor.

Du tar dig till Filippinerna genom att flyga till Manila Ninoy Aquino International Airport eller Mactan Cebu International Airport. Åk dit för djurlivet, stränderna, kulturen och historien, och upptäck en ny favoritdestination.

Populära städer i Filippinerna

Baywalk presenterar en stad, ett höghus och en hamn eller havsbukt
Manila
Shopping, Kultur och Katedraler
Filippinernas huvudstad Manilla är en livlig och hektisk stad full av kulturella och historiska skatter, från gamla ruiner till nationalmuseer och promenadstråk.

Saker att besöka

  • Manilabukten
  • Fort Bonifacio
  • Rizal Park
Cebu som visar tropisk natur och kustutsikter
Cebu
Restauranger, Shopping och Festivaler
Besök spanska katedraler, kolonialbyggnader och uråldriga tempel, eller njut av de spektakulära stränderna på en av Filippinernas vackraste öar.

Saker att besöka

  • Magellan's Cross
  • Filippinska taoisttemplet
  • Colon Street
Puerto Princesa
Puerto Princesa
Turer, Floder och Öar
Dra dig undan till avslappnande Puerto Princesa! Upplev flodstranden, zipliningen och de natursköna miljöerna.

Saker att besöka

  • Honda-bukten
  • Palawan Special Battalion WW2 Memorial Museum
El Nido
El Nido
Utsikt mot stranden, Turer och Öar
Upplev utsikten över öarna, stränderna och campingen i El Nido!

Saker att besöka

  • Bacuit Bay
Davao
Davao
Shopping, Avkoppling och Simning
Upplev den trygga, vänliga stämningen i Davao City och använd staden som bas för att utforska viltparker, naturreservat och tropiska öar i närområdet.
Baguio
Baguio
Kaffe, Camping och Span
Fly undan till Baguio! Upplev sightseeing, camping och kaffe.

Populära sevärdheter att besöka

Filippinerna

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: