På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Fiskmarknaden

Exotiska frukter, blommor, teer och husgeråd säljs sida vid sida med nyfångad fisk på denna utomhusmarknad som arrangeras på söndagar.

Fiskmarknaden i stadsdelen St. Pauli är det rätta stället att befinna sig i gryningen på söndagar i Hamburg. Den har varit en viktig handelsplats i staden sedan 1703 och den har nu en betydande roll för både turismen och det sociala livet. Hit kan du komma för att mingla med lokalbefolkningen och köpa färsk fisk, frukt, blommor, kläder och husgeråd. Om du äter en tidig frukost här kan du få sällskap av ungdomar som är på väg hem från en utekväll.

Börja dagen med en kopp kaffe, bakverk och frukt eller avsluta utekvällen, som många gör, med en fiskmacka och en öl. Handla färska varor, blommor och växter, te, godis och pasta och även kläder och antikviteter, samtidigt som du insuper den sällskapliga atmosfären i stadens äldsta och mesta traditionella utomhusmarknad.

Kliv upp före gryningen för att vara säker på att hitta de bästa köpen och njuta av den livliga atmosfären. En del av fisken kommer direkt från båtar som lägger till i hamnen. De entusiastiska handlarna bjuder ut sina färggranna varor till höger och vänster. Upp till 70 000 besökare kommer till marknaden varje söndag.

När du har handlat klart på marknaden ska du bege dig till fiskauktionshallen som ligger alldeles bredvid. Här auktionerar man inte längre ut någon fisk, istället flödar ölet fritt och du kan lyssna på livemusik. Ät en berömd kraftig brunch med lokala delikatesser, som grüner Hering (en sorts sill), gravat kött och oxsvansgryta. Var beredd på att andra gäster både dricker och dansar, även tidigt på söndagsmorgonen.

Friluftsmarknaden stänger på förmiddagen, men auktionshallen har öppet längre. Hit kommer du genom att åka med kollektivtrafiken till stationen Reeperbahn och gå längs gatan Pepermölenbek till du kommer till marknaden längs med floden Elbes stränder. Det är gratis att besöka marknaden. Kom hit tidigt för att göra de bästa klippen och ta med dig kontanter, eftersom många stånd inte tar kort.


Andra sevärdheter i Hamburg


Hotell nära Fiskmarknaden

Se alla 661 boenden nära Fiskmarknaden
AMERON Hamburg Hotel Speicherstadt 1 082 kr
AMERON Hamburg Hotel Speicherstadt

AMERON Hamburg Hotel Speicherstadt

Am Sandtorkai 4, Hamburg, HH
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell med spa i HafenCity ligger tio minuters promenad från Internationales Maritimes Museum Hamburg, Miniatur Wunderland och Hamburg Dungeon. Elbphilharmonie och Hamburg Cruise Center ligger också en kvarts promenad härifrån. Messberg U-Bahnstation ligger på 8 minuters gångavstånd och till Steinstrasse U-Bahnstation promenerar du på 12 minuter.

  MEININGER Hotel Hamburg City Center 558 kr
  MEININGER Hotel Hamburg City Center

  MEININGER Hotel Hamburg City Center

  Goetheallee 11, Hamburg, HH
    
   2.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Altona ligger mindre än 2 km från Beatles Platz, Reeperbahn och Fiskmarknaden. Theater Neue Flora och Operettenhaus ligger också 3 km härifrån. Altona S-Bahnstation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Hamburg-Altona Station promenerar du på 7 minuter.

   NH Collection Hamburg City 1 226 kr
   NH Collection Hamburg City

   NH Collection Hamburg City

   Feldstr. 53-58, Hamburg, HH
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i Karolinenviertel ligger en kvarts promenad från Hamburger Dom, Reeperbahn och Operettenhaus. Hauptkirche St. Michaelis och St. Pauli-Landungsbrücken ligger också 2 km härifrån. Messehallen U-Bahnstation och Feldstrasse U-Bahnstation ligger inom fem minuters gångavstånd.

    Cityhotel Monopol 783 kr
    Cityhotel Monopol

    Cityhotel Monopol

    Reeperbahn 48-52, Hamburg, HH
      
     3.5 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Saint Pauli ligger nära Schmidt teater, Reeperbahn och Operettenhaus. St. Pauli-Landungsbrücken och Hauptkirche St. Michaelis ligger också en kvarts promenad härifrån. St. Pauli U-Bahnstation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Reeperbahn S-Bahnstation promenerar du på 7 minuter.

     east Hotel Hamburg 1 144 kr
     east Hotel Hamburg

     east Hotel Hamburg

     Simon-von-Utrecht-Strasse 31, Hamburg, HH
       
      4.5 av 5.0 Stjärnor

      Detta familjevänliga hotell i nöjesdistriktet i Hamburg ligger nära Panoptikum och Reeperbahn. Operettenhaus och St. Pauli-Landungsbrücken ligger också en kvarts promenad härifrån. St. Pauli U-Bahnstation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Reeperbahn S-Bahnstation promenerar du på 10 minuter.

      a&o Hamburg Reeperbahn 411 kr
      a&o Hamburg Reeperbahn

      a&o Hamburg Reeperbahn

      Reeperbahn 154, Hamburg, HH
        
       2.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta vandrarhem i Saint Pauli ligger nära Beatles Platz och Reeperbahn. Fiskmarknaden och Operettenhaus ligger också en kvarts promenad härifrån. Reeperbahn S-Bahnstation ligger på 3 minuters gångavstånd och till St. Pauli U-Bahnstation promenerar du på 10 minuter.

       St.Joseph Hotel Hamburg - St.Pauli Kiez Reeperbahn 675 kr
       St.Joseph Hotel Hamburg - St.Pauli Kiez Reeperbahn

       St.Joseph Hotel Hamburg - St.Pauli Kiez Reeperbahn

       Große Freiheit 22, Hamburg
         
        3.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Saint Pauli ligger nära Grosse Freiheit och Reeperbahn. Fiskmarknaden och Operettenhaus ligger också en kvarts promenad härifrån. Reeperbahn S-Bahnstation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Königstrasse S-Bahn promenerar du på 11 minuter.

        Hotel Hafen Hamburg 958 kr
        Hotel Hafen Hamburg

        Hotel Hafen Hamburg

        Seewartenstr. 9, Hamburg, HH
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell i Saint Pauli ligger fem minuters promenad från St. Pauli-Landungsbrücken, Reeperbahn och Operettenhaus. Hauptkirche St. Michaelis och Cap San Diego ligger också en kvarts promenad härifrån. Landungsbrücken station ligger på 2 minuters gångavstånd och till St. Pauli U-Bahnstation promenerar du på 6 minuter.