Hamburg

Reseguide
Hamburg presenterar en å eller flod, en marina och en stad

Denna moderna hamnstad är känd för sina maritima traditioner, konstgallerier och ombyggda lagerdistrikt som är fulla av restauranger, barer och boutiquer.

Hamburg kallas för Tysklands port mot världen och är landets största hamn och den näst största i hela Europa. Under en resa till Hamburg märker du snart att stadens invånare är stolta över dess status som oberoende stadsstat och över dess historia inom handeln, som bidrog till mycket av stadens välstånd. Idag är Hamburg berömt för att vara ett av de mest välbärgade storstadsområdena i Europa, tillsammans med Bryssel och London.

Hamburg ligger vid floden Elbe och den livliga hamnen ligger 10 mil från Nordsjön. I Hamburgs hamn ligger nu det marina museet Internationales Maritimes Museum Hamburg och museiskeppet Cap San Diego, som tillsammans berättar Hamburgs historia inom sjöfarten.

Även om det är hamnen som är Hamburgs hjärta, erbjuder staden också mycket annat, särskilt inom kultur och konst. Många reser hit över en weekend, med ett särskilt weekendpaket. Besök det enorma konstgalleriet Hamburger Kunsthalle och centret för modern konst, Deichtorhallen, som arrangerar världsberömda internationella utställningar. Använd stadens omfattande tunnelbanesystem under resor till Hamburg, så tar du dig enkelt mellan museerna och gallerierna som är utspridda över hela staden. Ett måste under weekendresor är modelljärnvägsmuseet Miniatur Wunderland, en av Tysklands mest välbesökta turistattraktioner.

Hamburgs stadskärna består nu mestadels av moderna kontorsbyggnader, eftersom många av dess medeltida byggnader förstördes i den stora branden 1842 eller bombades sönder under andra världskriget. Sök upp stadshuset, Hamburg Rathaus, som har byggts upp och omsorgsfullt återställts till sitt ursprungliga 1800-talsskick.

Gå runt i områdena Speicherstadt och HafenCity (eller ”nya Docklands”), där du hittar renoverade före detta lagerbyggnader och ambitiösa moderna byggnader i glas och stål. Beundra arkitekturen, ät middag på de exklusiva restaurangerna och handla unika och lyxiga varor i boutiquerna. Dessa områden i staden under återuppbyggnad, som nu är det största projektet i sitt slag i Europa, visar det moderna Hamburg i sitt esse, där man hyllar förändring och ser framtiden an med tillit.

En kort bit från centrum hittar du flera stora parker och sjöar. Besök parken Planten un Blomen (växter och blommor) och tillbringa lite tid i den fridfulla Japanska trädgården. Hyr en bil eller åk med Tysklands snabba och pålitliga nationella järnväg för att utforska närliggande historiska städer.

Barceló Hamburg
Barceló Hamburg
4.5 out of 5
Ferdinandstrasse 15, Hamburg Altsadt, Hamburg, HH
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 254 kr per natt mellan 1 feb. och 2 feb.
Detta hotell i lyxstil i Altstadt ligger tio minuters promenad från Binnenalster och Hamburger Rathaus. Miniatur Wunderland och Hamburg Dungeon ligger också ...
4.5/5 Wonderful! (963 recensioner)
Opersonligt!
"Opersonligt men fräscht och korrekt. Fina rum och bra läge, men helt utan charm såväl designen som personalen."

Recension från 7 sep. 2020

Barceló Hamburg
The Westin Hamburg
The Westin Hamburg
5 out of 5
Platz der Deutschen Einheit 2, Hamburg, HH
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 2 316 kr per natt mellan 1 feb. och 2 feb.
Detta hotell i lyxstil i HafenCity ligger tio minuters promenad från Elbphilharmonie och Miniatur Wunderland. Hauptkirche St. Michaelis och Mönckebergstrasse ...
4.4/5 Excellent! (993 recensioner)
Excellent service
"Great hotel with excellent service."

Recension från 21 aug. 2021

The Westin Hamburg
Holiday Inn Hamburg - City Nord, an IHG Hotel
Holiday Inn Hamburg - City Nord, an IHG Hotel
3.5 out of 5
Kapstadtring 2a, Hamburg, DE
Priset är 650 kr per natt mellan 31 jan. och 1 feb.
Detta hotell i Winterhude ligger 2 km från Stadtpark och Planetarium Hamburg. Museum der Arbeit och Kampnagel ligger endast 3 km härifrån. Rübenkamp S-Bahn ligger ...
4.4/5 Wonderful! (976 recensioner)
"Great location when you are in transit."

Recension från 18 juni 2021

Holiday Inn Hamburg - City Nord, an IHG Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Citadines Michel Hamburg
Citadines Michel Hamburg
4 out of 5
Ludwig-Erhard-Strasse 7, Hamburg, HH
Priset är 1 102 kr per natt mellan 10 feb. och 11 feb.
Detta lägenhetshotell ligger i Neustadt, en kvarts promenad från Hauptkirche St. Michaelis, St. Pauli-Landungsbrücken och Hamburger Rathaus. Miniatur Wunderland ...
4.5/5 Wonderful! (1,068 recensioner)
"Väldigt fint familjerum!"

Recension från 27 feb. 2020

Citadines Michel Hamburg
Adina Apartment Hotel Hamburg Michel
Adina Apartment Hotel Hamburg Michel
4.5 out of 5
Neuer Steinweg 26, Hamburg, HH
Priset är 1 103 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Detta lägenhetshotell i lyxstil i Neustadt ligger tio minuters promenad från Hamburg Museum och Reeperbahn. Miniatur Wunderland och Hamburger Dom ligger också ...
4.6/5 Exceptional! (1,342 recensioner)
The Nine guys
"Jättefint hotell, bra rum, fint poolområde med bastu! Kommer gärna tillbaka!"

Recension från 9 sep. 2019

Adina Apartment Hotel Hamburg Michel
Adina Apartment Hotel Hamburg Speicherstadt
Adina Apartment Hotel Hamburg Speicherstadt
4 out of 5
Willy-Brandt-Strasse 25, Hamburg
Priset är 1 195 kr per natt mellan 13 feb. och 14 feb.
Detta lägenhetshotell i Altstadt ligger tio minuters promenad från Chilehaus och Hamburger Rathaus. Miniatur Wunderland och Hamburg Dungeon ligger också en kvarts ...
4.6/5 Wonderful! (798 recensioner)
"Det enda negativa var att extrasängen vi beställt bestod av en soffa som var stenhård och att man inte fick ett riktigt täcke utan man fick en filt instoppad i påslakanet."

Recension från 16 dec. 2019

Adina Apartment Hotel Hamburg Speicherstadt
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Hamburg

Toppaktiviteter i Hamburg

Städer nära Hamburg