Hamburg

Reseguide
Hamburg presenterar en å eller flod, en marina och en stad
Denna moderna hamnstad är känd för sina maritima traditioner, konstgallerier och ombyggda lagerdistrikt som är fulla av restauranger, barer och boutiquer.

Hamburg kallas för Tysklands port mot världen och är landets största hamn och den näst största i hela Europa. Under en resa till Hamburg märker du snart att stadens invånare är stolta över dess status som oberoende stadsstat och över dess historia inom handeln, som bidrog till mycket av stadens välstånd. Idag är Hamburg berömt för att vara ett av de mest välbärgade storstadsområdena i Europa, tillsammans med Bryssel och London.

Hamburg ligger vid floden Elbe och den livliga hamnen ligger 10 mil från Nordsjön. I Hamburgs hamn ligger nu det marina museet Internationales Maritimes Museum Hamburg och museiskeppet Cap San Diego, som tillsammans berättar Hamburgs historia inom sjöfarten.

Även om det är hamnen som är Hamburgs hjärta, erbjuder staden också mycket annat, särskilt inom kultur och konst. Många reser hit över en weekend, med ett särskilt weekendpaket. Besök det enorma konstgalleriet Hamburger Kunsthalle och centret för modern konst, Deichtorhallen, som arrangerar världsberömda internationella utställningar. Använd stadens omfattande tunnelbanesystem under resor till Hamburg, så tar du dig enkelt mellan museerna och gallerierna som är utspridda över hela staden. Ett måste under weekendresor är modelljärnvägsmuseet Miniatur Wunderland, en av Tysklands mest välbesökta turistattraktioner.

Hamburgs stadskärna består nu mestadels av moderna kontorsbyggnader, eftersom många av dess medeltida byggnader förstördes i den stora branden 1842 eller bombades sönder under andra världskriget. Sök upp stadshuset, Hamburg Rathaus, som har byggts upp och omsorgsfullt återställts till sitt ursprungliga 1800-talsskick.

Gå runt i områdena Speicherstadt och HafenCity (eller ”nya Docklands”), där du hittar renoverade före detta lagerbyggnader och ambitiösa moderna byggnader i glas och stål. Beundra arkitekturen, ät middag på de exklusiva restaurangerna och handla unika och lyxiga varor i boutiquerna. Dessa områden i staden under återuppbyggnad, som nu är det största projektet i sitt slag i Europa, visar det moderna Hamburg i sitt esse, där man hyllar förändring och ser framtiden an med tillit.

En kort bit från centrum hittar du flera stora parker och sjöar. Besök parken Planten un Blomen (växter och blommor) och tillbringa lite tid i den fridfulla Japanska trädgården. Hyr en bil eller åk med Tysklands snabba och pålitliga nationella järnväg för att utforska närliggande historiska städer.

Var kan jag bo i Hamburg?

Ruby Lotti Hotel Hamburg
Ruby Lotti Hotel Hamburg
3.5 out of 5
Düsternstraße 1-3, Hamburg, 20355
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 305 kr per natt mellan 21 aug. och 22 aug.
Detta hotell har 3,5 stjärnor och ligger i Hamburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och reception (öppen dygnet runt). Våra gäster brukar tala ...
4,2/5 Excellent! (909 recensioner)
Stylish
"Mycket trevligt hotell! "Stylish""

Recension från 26 juli 2022

Ruby Lotti Hotel Hamburg
Moxy Hamburg City
Moxy Hamburg City
3.5 out of 5
ANCKELMANNSTRASSE 11, Hamburg, 20537
Priset är 831 kr per natt mellan 28 aug. och 29 aug.
Detta hotell har 3,5 stjärnor och ligger i Hamburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala väl om de välstädade ...
4,6/5 Wonderful! (210 recensioner)
Bästa av bästa.
"Otrolig bra service och trevliga personal. Hjälpsamma och väldigt rena rum. Helt nya o fräscha rum. Rekommenderas starkt"

Recension från 15 juli 2022

Moxy Hamburg City
Radisson Blu Hotel, Hamburg
Radisson Blu Hotel, Hamburg
4.5 out of 5
Congressplatz 2, Hamburg, HH, 20355
Full återbetalning
Priset är 1 439 kr per natt mellan 21 aug. och 22 aug.
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Hamburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 barer/lounger och takterrass. Våra gäster brukar tala ...
4,2/5 Excellent! (1 000 recensioner)
Genomresa Hamburg
"Kan varmt rekommendera detta hotell, trevlig personal och bra läge. Perfekt avstånd samt enkelt att parkera med bil."

Recension från 7 aug. 2022

Radisson Blu Hotel, Hamburg
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Citadines Michel Hamburg
Citadines Michel Hamburg
4 out of 5
Ludwig-Erhard-Strasse 7, Hamburg, HH, 20459
Priset är 1 463 kr per natt mellan 14 aug. och 15 aug.
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Hamburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster ...
4,5/5 Wonderful! (1 139 recensioner)
"Väldigt fint familjerum!"

Recension från 27 feb. 2020

Citadines Michel Hamburg
Adina Apartment Hotel Hamburg Speicherstadt
Adina Apartment Hotel Hamburg Speicherstadt
4 out of 5
Willy-Brandt-Strasse 25, Hamburg, 20457
Priset är 1 575 kr per natt mellan 11 sep. och 12 sep.
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Hamburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar ...
4,6/5 Wonderful! (894 recensioner)
"Det enda negativa var att extrasängen vi beställt bestod av en soffa som var stenhård och att man inte fick ett riktigt täcke utan man fick en filt instoppad i påslakanet."

Recension från 16 dec. 2019

Adina Apartment Hotel Hamburg Speicherstadt
sylc. Apartmenthotel
sylc. Apartmenthotel
3 out of 5
Kronsaalsweg 88, Hamburg, Hamburg, 22525
Priset är 874 kr per natt mellan 28 aug. och 29 aug.
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Hamburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster ...
4,4/5 Excellent! (447 recensioner)
Fräscht hotell
"Fint och fräscht hotell. Rent och snyggt. Hotellet ligger väldigt off från allt i typ ett industriområde nära motorvägen. Finns absolut inget att göra i området eller se."

Recension från 21 juli 2022

sylc. Apartmenthotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Hamburg

Städer nära Hamburg