Hamburg

Reseguide
Hamburg
Denna moderna hamnstad är känd för sina maritima traditioner, konstgallerier och ombyggda lagerdistrikt som är fulla av restauranger, barer och boutiquer.

Hamburg kallas för Tysklands port mot världen och är landets största hamn och den näst största i hela Europa. Under en resa till Hamburg märker du snart att stadens invånare är stolta över dess status som oberoende stadsstat och över dess historia inom handeln, som bidrog till mycket av stadens välstånd. Idag är Hamburg berömt för att vara ett av de mest välbärgade storstadsområdena i Europa, tillsammans med Bryssel och London.

Hamburg ligger vid floden Elbe och den livliga hamnen ligger 10 mil från Nordsjön. I Hamburgs hamn ligger nu det marina museet Internationales Maritimes Museum Hamburg och museiskeppet Cap San Diego, som tillsammans berättar Hamburgs historia inom sjöfarten.

Även om det är hamnen som är Hamburgs hjärta, erbjuder staden också mycket annat, särskilt inom kultur och konst. Många reser hit över en weekend, med ett särskilt weekendpaket. Besök det enorma konstgalleriet Hamburger Kunsthalle och centret för modern konst, Deichtorhallen, som arrangerar världsberömda internationella utställningar. Använd stadens omfattande tunnelbanesystem under resor till Hamburg, så tar du dig enkelt mellan museerna och gallerierna som är utspridda över hela staden. Ett måste under weekendresor är modelljärnvägsmuseet Miniatur Wunderland, en av Tysklands mest välbesökta turistattraktioner.

Hamburgs stadskärna består nu mestadels av moderna kontorsbyggnader, eftersom många av dess medeltida byggnader förstördes i den stora branden 1842 eller bombades sönder under andra världskriget. Sök upp stadshuset, Hamburg Rathaus, som har byggts upp och omsorgsfullt återställts till sitt ursprungliga 1800-talsskick.

Gå runt i områdena Speicherstadt och HafenCity (eller ”nya Docklands”), där du hittar renoverade före detta lagerbyggnader och ambitiösa moderna byggnader i glas och stål. Beundra arkitekturen, ät middag på de exklusiva restaurangerna och handla unika och lyxiga varor i boutiquerna. Dessa områden i staden under återuppbyggnad, som nu är det största projektet i sitt slag i Europa, visar det moderna Hamburg i sitt esse, där man hyllar förändring och ser framtiden an med tillit.

En kort bit från centrum hittar du flera stora parker och sjöar. Besök parken Planten un Blomen (växter och blommor) och tillbringa lite tid i den fridfulla Japanska trädgården. Hyr en bil eller åk med Tysklands snabba och pålitliga nationella järnväg för att utforska närliggande historiska städer.

Var kan jag bo i Hamburg?

Hotel Fürst Bismarck
Hotel Fürst Bismarck
Kirchenallee 49, Hamburg, HH
Priset är 1 299 kr per natt mellan 8 okt. och 9 okt.
1 299 kr
per natt
8 okt. - 9 okt.
Detta hotell för affärsresenären ligger i Hamburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och reception (öppen dygnet runt). De populära sevärdheterna ...
8,4/10 Very Good! (1 001 recensioner)
"Bra hotel sköna sängar. Trevlig personal. Perfekt läge."

Recension från 19 sep. 2023

Hotel Fürst Bismarck
Hotel Europäischer Hof Hamburg
Hotel Europäischer Hof Hamburg
4 out of 5
Kirchenallee 45, Hamburg, HH
Priset är 2 150 kr per natt mellan 8 okt. och 9 okt.
2 150 kr
per natt
8 okt. - 9 okt.
Detta hotell med familjevänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Hamburg. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och rumsservice. De populära ...
8,6/10 Excellent! (1 007 recensioner)
Jättebra hotel
"Bra hotell med utmärkt läge vid centralstationen! Saknade luftkonditionering då det pendlade mellan 25 och 27 gr ."

Recension från 24 aug. 2023

Hotel Europäischer Hof Hamburg
Ruby Lotti Hotel Hamburg
Ruby Lotti Hotel Hamburg
Düsternstraße 1-3, Hamburg
Priset är 1 627 kr per natt mellan 8 okt. och 9 okt.
1 627 kr
per natt
8 okt. - 9 okt.
Detta hotell ligger i Hamburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och reception (öppen dygnet runt). De populära sevärdheterna Miniatur Wunderland ...
8,6/10 Excellent! (1 004 recensioner)
Super
"Centralt Coolt Fin personal"

Recension från 15 maj 2023

Ruby Lotti Hotel Hamburg
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
sylc. Apartmenthotel
sylc. Apartmenthotel
Kronsaalsweg 88, Hamburg, Hamburg
Detta lägenhetshotell för affärsresenären ligger i Hamburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster brukar tala väl om ...
8,8/10 Excellent! (598 recensioner)
Fräscht hotell
"Fint och fräscht hotell. Rent och snyggt. Hotellet ligger väldigt off från allt i typ ett industriområde nära motorvägen. Finns absolut inget att göra i området eller se."

Recension från 21 juli 2022

sylc. Apartmenthotel
Clipper Boardinghouse – Hamburg-Michel
Clipper Boardinghouse – Hamburg-Michel
Ditmar-Koel-Strasse 1, Hamburg, HH
Detta lägenhetshotell ligger i Hamburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och terrass. De populära sevärdheterna Miniatur Wunderland och Hauptkirche ...
9/10 Wonderful! (615 recensioner)
Mycket bra
"Bra läge med gångavstånd till mycket. Fräscht och praktiskt boende. Rekommenderas."

Recension från 23 juli 2023

Clipper Boardinghouse – Hamburg-Michel
numa I Fore Rooms & Apartments
numa I Fore Rooms & Apartments
Kapstadtring 1, Hamburg
Detta lägenhetshotell ligger i Hamburg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala väl om boendets utmärkta skick ...
8,8/10 Excellent! (548 recensioner)
Nice hotel apartment for a night
"Very nice hotel with easy instructions to check in. Though the cleaners have unfortunately missed a couple of things this time regarding the cleaning."

Recension från 30 juli 2023

numa I Fore Rooms & Apartments
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Recensioner av Hamburg

4.2
Toppdestination
5 - Fantastiskt
20
" "5 - Fantastiskt 36.36363636363637%
4 - Bra
26
" "4 - Bra 47.27272727272727%
3 - Okej
8
" "3 - Okej 14.545454545454545%
2 - Under förväntan
0
" "2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
1
" "1 - Väldigt dåligt 1.8181818181818181%

4/5 - Bra

Verifierad resenär
2 okt. 2019

Can definitely recommend Vincent Vegan if you want to grab a burger, it's located in the mall "Europa passage", not far from the main train station.

3/5 - Okej

Verifierad resenär
19 aug. 2019

För oss var det endast genomresa. Närheten till järnvägsstationen var avgörande för val av hotellbelägenhet.

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär
12 aug. 2019

Vacker stad! Trevlig och lättorienterad.

4/5 - Bra

Verifierad resenär
26 juli 2019

Billigt att äta ute, brokiga men mysiga kvarter längre bort mot Alsters strand.

3/5 - Okej

Verifierad resenär
30 juni 2019

Hamburg var inget specifikt resmål utan jag sov över en natt för vidare resa söderut.

4/5 - Bra

Jan
9 juni 2019

På denna resa var vi på genomresa och engagerade oss inte i stadens begivenheter. Nu åt och sov vi. Har varit i Hamburg tre/fyra gånger tidigare och tycker staden har mycket att erbjuda.

Städer nära Hamburg