Det kan finnas reserestriktioner för Tyskland med anledning av covid-19.

FlensburgGermany

Under en resa till Flensburg, som ligger i Tysklands nordligaste region och är den tredje största staden i Schleswig-Holstein, kan du njuta av stränderna vid Flensburgfjorden och kultur i stora mängder i de gamla stadskvarteren och museihamnen.

Upplev stadens mångfald under en weekend i Flensburg. Oavsett om du vill ta en shoppingtur i stadskärnan eller i de stora shoppingcentren i Flensburg, lära dig mer om historien på de många museerna och i de historiska kvarteren, eller koppla av en dag på stranden under en minisemester, har staden något att erbjuda. Flensburgs gamla stadskärna med sina historiska byggnader och typiska innergårdar bildar stadens centrum. Här hittar du ett stort urval av kaféer, barer och restauranger och oräkneliga butiker för lite avkopplande shopping. Nordstadt ligger inne i Flensburgfjorden och har ett eget friluftsområde vid havet med en skog och en strand. Stadsdelen Westliche Höhe utmärker sig med sina många parker, medan stadsdelen Jürgensby lockar med en romantisk utsikt över hamnen och St. Jürgen-kyrkan.

Inför resor till Flensburg rekommenderar vi att du planerar in lite tid för att besöka den historiska hamnen som har en unik samling segelbåtar, motorbåtar och ångbåtar. På museivarvet, som grundades 1996 och som brukar vara lika populärt hos barn som hos vuxna, har man återskapat sjömän och skepp från 1700- och 1800-talet. Om du bokar ett weekendpaket till Flensburg är en resa med ångbåten Alexandra från Östersjön ett måste. Den är ett flytande kulturminnesmärke som gjorde sin jungfruresa 1908.

I hamnen finns även sjöfartsmuseet som grundades 1979. På utställningarna i det gamla tullhuset och de omgivande byggnaderna kan du lära dig mycket om Flensburgs 700 år gamla sjöfartshistoria. Runda av besöket med något hembakat i museets kafé och glöm inte att göra ett besök i museishoppen.

En unik sevärdhet som du inte får missa när du är i Flensburg är det ”röda slottet vid havet”, Marineschule Mürwik. Byggnaden invigdes av kejsar Wilhelm II år 1910 och är idag den tyska marinens officiella sjöfartsakademi, där det världsberömda skolskeppet Gorch Fock har sin hemmahamn.

Tillbringa en dag med att ha kul på Solitüde-stranden i Flensburg. På den här badplatsen i östra delen av Flensburg är faciliteterna utmärkta. Här finns gratis parkering, en badvakt (från det tyska livräddningssällskapet) som övervakar stranden under vissa tider och ett område där du kan grilla.

Topphotell i Flensburg

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Ramada by Wyndham Flensburg
Ramada by Wyndham Flensburg
3.5 out of 5
Norderhofenden 6-9, Flensburg, Schleswig-Holstein
Priset är 874 kr per natt

Detta hotell i centrala Flensburg ligger nära Flensburg Fjord och Flensburgs hamn. Marienkirche och Flensburger Schifffahrtsmuseum ligger också tio minuter härifrån. ...

4/5Very Good! (152 recensioner)
Trevlig vistelse.

"Trevligt resmål med bra utbud av affärer och restauranger. Hotellet ligger bra vid hamnen och nära gågatan. Bra frukost."…"

Recension från 24 feb. 2020

Ramada by Wyndham Flensburg
Maxbed
Maxbed
3 out of 5
Rudolf-Diesel-Straße 7, Flensburg, Schleswig-Holstein
Priset är 669 kr per natt

Detta pensionat i Flensburg ligger mindre än 3 km från Flensburg Fjord, St. Nikolaikyrkan och University of Flensburg. Marienkirche och Flensburgs hamn ligger ...

3.7/5Good! (21 recensioner)
Stop på vägen hem

"Helt OK hotell i förhållande till priset. Bodde i en "lägenhet" med gott om utrymme, egen dusch och pentry. Tyst och lugnt läge och var utmärkt för oss som stannade till i Flensburg på vägen hem mot Sverige. Planerar man en längre vistelse i Flensburg vill man nog bo mer centralt och inte i ett ..."…"

Recension från 22 juli 2019

Maxbed
Hotel Nordig
Hotel Nordig
3.5 out of 5
Mürwiker Str. 154, Flensburg, SH
Priset är 844 kr per natt

Detta hotell i Flensburg ligger tio minuters promenad från Flensburg Fjord och Stadion am Volkspark. Marineschule Mürwik och Volkspark ligger också 2 km ...

3.8/5Good! (291 recensioner)
Bra medel hotell

"Det var ett ok hotell."…"

Recension från 21 feb. 2020

Hotel Nordig

Recensioner av Flensburg

4.3

Toppdestination

5 - Fantastiskt
3
5 - Fantastiskt 37.5%
4 - Bra
4
4 - Bra 50%
3 - Okej
1
3 - Okej 12.5%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Franco

28 maj 2019

UNDERBAR STAD. MÅSTE BESÖKAS. GÅGATAN MED ALLA SMÅGRÄNDER MED RESTAURANGER MM MM ÄR SÅ VÄLDIGT MYSIGA. Hamnen är väldigt fin.

Städer nära Flensburg