Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Flensburg
Reseguide

Under en resa till Flensburg, som ligger i Tysklands nordligaste region och är den tredje största staden i Schleswig-Holstein, kan du njuta av stränderna vid Flensburgfjorden och kultur i stora mängder i de gamla stadskvarteren och museihamnen.

Upplev stadens mångfald under en weekend i Flensburg. Oavsett om du vill ta en shoppingtur i stadskärnan eller i de stora shoppingcentren i Flensburg, lära dig mer om historien på de många museerna och i de historiska kvarteren, eller koppla av en dag på stranden under en minisemester, har staden något att erbjuda. Flensburgs gamla stadskärna med sina historiska byggnader och typiska innergårdar bildar stadens centrum. Här hittar du ett stort urval av kaféer, barer och restauranger och oräkneliga butiker för lite avkopplande shopping. Nordstadt ligger inne i Flensburgfjorden och har ett eget friluftsområde vid havet med en skog och en strand. Stadsdelen Westliche Höhe utmärker sig med sina många parker, medan stadsdelen Jürgensby lockar med en romantisk utsikt över hamnen och St. Jürgen-kyrkan.

Inför resor till Flensburg rekommenderar vi att du planerar in lite tid för att besöka den historiska hamnen som har en unik samling segelbåtar, motorbåtar och ångbåtar. På museivarvet, som grundades 1996 och som brukar vara lika populärt hos barn som hos vuxna, har man återskapat sjömän och skepp från 1700- och 1800-talet. Om du bokar ett weekendpaket till Flensburg är en resa med ångbåten Alexandra från Östersjön ett måste. Den är ett flytande kulturminnesmärke som gjorde sin jungfruresa 1908.

I hamnen finns även sjöfartsmuseet som grundades 1979. På utställningarna i det gamla tullhuset och de omgivande byggnaderna kan du lära dig mycket om Flensburgs 700 år gamla sjöfartshistoria. Runda av besöket med något hembakat i museets kafé och glöm inte att göra ett besök i museishoppen.

En unik sevärdhet som du inte får missa när du är i Flensburg är det ”röda slottet vid havet”, Marineschule Mürwik. Byggnaden invigdes av kejsar Wilhelm II år 1910 och är idag den tyska marinens officiella sjöfartsakademi, där det världsberömda skolskeppet Gorch Fock har sin hemmahamn.

Tillbringa en dag med att ha kul på Solitüde-stranden i Flensburg. På den här badplatsen i östra delen av Flensburg är faciliteterna utmärkta. Här finns gratis parkering, en badvakt (från det tyska livräddningssällskapet) som övervakar stranden under vissa tider och ett område där du kan grilla.

Das James
Das James
Fördepromenade 30, Flensburg, SH
Priset är 1 822 kr per natt mellan 30 juni och 30 juni
Detta hotell med spa i Flensburg ligger en kvarts promenad från Flensburg Fjord och Stadion am Volkspark. Marineschule Mürwik och Volkspark ligger också 2 km ...
4.6/5Exceptional! (31 recensioner)
Charmerende hotel
"Charmerende hotel indrettet i en gammel torpedohal. Fokus på gæsterne og lækre værelser."

Recension från 1 nov. 2020

Das James
Hotel Hafen Flensburg
Hotel Hafen Flensburg
4 out of 5
Schiffbrücke 33, Flensburg, Schleswig-Holstein
Priset är 1 872 kr per natt mellan 28 juni och 28 juni
Detta hotell med spa i centrala Flensburg ligger nära Flensburger Schifffahrtsmuseum, Flensburg Port och Flensburg Fjord. Museumswerft Flensburg och Marienkirche ...
4.6/5Exceptional! (803 recensioner)
Stilfullt, charmigt och mycket fräscht hotel
"Vilket fint hotel. Bodde i grannbyggnaden. I ett 'Bark' rum, som skulle vara det mindre. Det var riktigt stort och super fräscht. Härligt stort badrum. Skön stor säng och trevliga fåtöljer. Högt i tak. Balkong med utsikt över hamn och kyrka. Nära upp till gågatan och julmarknaden. Hit kommer vi ..."

Recension från 26 dec. 2019

Hotel Hafen Flensburg
Ramada by Wyndham Flensburg
Ramada by Wyndham Flensburg
3.5 out of 5
Norderhofenden 6-9, Flensburg, Schleswig-Holstein
Priset är 989 kr per natt mellan 11 juli och 11 juli
Detta hotell i centrala Flensburg ligger nära Flensburg Fjord, Flensburg Port och Flensburgs hamn. Marienkirche och Natural Science Museum Flensburg ligger också ...
3.8/5Good! (364 recensioner)
Fint hotel men bara för företag under convid
"Fint och välskött hotell. Bra centralt läge. Negativt var att man var tvungen under convid tider endast bo på hotellet vid företagsresa. Det står det ingenting om på hotels.com."

Recension från 19 nov. 2020

Ramada by Wyndham Flensburg
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Harbour Penthouse
Harbour Penthouse
3.5 out of 5
Priset är 2 238 kr per natt mellan 27 juni och 27 juni
Denna lägenhet i centrala Sønderborg ligger 0,7 km från Sønderborgs slott och 2,4 km från Dybbøl-höjdens slagfält. Mindre än två mil härifrån hittar du dessutom ...
4.9/5Exceptional! (28 recensioner)
Very nice
"We stay there for the fifth time, and as usual very nice stay"

Recension från 22 mars 2021

Harbour Penthouse
Semesterstuga i trä på 1100 m2 skogsmark för 2 personer
Semesterstuga i trä på 1100 m2 skogsmark för 2 personer
Østerskovvej 60, Kruså, Syddanmark
Denna semesterbostad vid havet ligger 0,5 km från Flensburg Fjord och mindre än en mil från Benniksgaard Golf Course och Rinkenaes kyrka. Strandbad Wassersleben ...
4.7/5Exceptional! (15 recensioner)
Sauberkeit
"Sauberkeit insgesamt hervorragend. Ausnahme: Geruch Toilette"

Recension från 14 sep. 2020

Semesterstuga i trä på 1100 m2 skogsmark för 2 personer
Enjoy Resorts Marina Fiskenæs
Enjoy Resorts Marina Fiskenæs
4 out of 5
Fiskenæsvej 2, Gråsten
Detta lägenhetshotell bredvid en golfbana har direkt tillgång till stranden i Gråsten och ligger mindre än 3 km från Gråsten Slot och Adsbol kyrka. Mindre än ...
4.1/5Very Good! (89 recensioner)
Mycket bra
"Riktigt bra."

Recension från 31 okt. 2016

Enjoy Resorts Marina Fiskenæs
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Toppaktiviteter i Flensburg

Städer nära Flensburg