Billiga flygbiljetter till Barcelona

Förslag på billiga flygresor till Barcelona

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 449 kr för enkelflyg och 1 871 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Brussels Airlines
Transavia
Transavia
Air Serbia
Transavia
Brussels Airlines
Vueling Airlines
Transavia
Transavia
Swiss International Air Lines

Om Barcelona

Flyg till Barcelona

Från Sverige kan man boka billiga flyg direkt till Barcelona från Stockholm och Göteborg. Bor du längre söderut kan det vara värt att planera en flygresa från Kastrup istället och utnyttja de smidiga transportförbindelserna över Öresundsbron. Flygresor från Stockholm till Barcelona tar cirka tre och en halv timme medan den som bokar sina flygbiljetter från Göteborg eller Köpenhamn landar efter drygt tre timmar. Oavsett hur lång tid det tar är slutmålet väl värt resan.

Flyg till Barcelona El Prat Airport

Barcelona-El Prat är Kataloniens största och mest trafikerade flygplats. Miljontals passagerare som reser till och från en enorm mängd destinationer världen över passerar igenom flygplatsen varje år, och de allra flesta internationella flygningar till Katalonien landar här.

Med dess läge endast 12 kilometer sydväst om centrala Barcelona ligger flygplatsen El Prat på smidigt avstånd och det finns flera transportmöjligheter in till staden. Ett billigt alternativ är pendeltåget som tar dig in till Barcelona på 25 minuter – räkna ut hur mycket du kommer resa under ditt besök så att du kan köpa den mest förmånliga biljetten för dig redan på flygplatsen. Det går också flygbussar var femte minut från båda terminalerna och dessa tar omkring 35 minuter in till centrum.

Ett annat alternativ är att hyra bil på flygplatsen. Det tar bara en dryg kvart att köra in till centrum för den som är beredd att ta sig an den spanska trafiken. Med en hyrbil i Barcelona får du också möjlighet att enkelt utforska det vackra området runt omkring staden, vilket ger ditt besök ytterligare en dimension.

Besök underbara Barcelona

Barcelona är hjärtat i Katalonien, en region som flödar över av historia och livsglädje. Staden lockar besökare från hela världen med dess spännande arkitektur, berömda museer, vackra väder och pulserande nattliv.

Efter att du checkat in på ditt hotell i Barcelona kan du påbörja ditt besök med en avkopplande promenad längs den mytomspunna La Rambla-boulevarden för att uppleva stadens soldränkta stämning. Låt dig sedan förtrollas av Gaudis fantastiska arkitektur med en tur till den häpnadsväckande Sagrada Familia-katderalen, som trots att den började byggas 1882 ännu inte är helt färdig. Det finns många fler exempel på Gaudis arkitektur i Barcelona, så faller katedralen dig i smaken finns det mycket mer att se.

För konstälskaren är Barcelona en riktig drömdestination och här hittar man en mängd konstmuseer, med Picassomuseet i spetsen. Detta museum lockar med över 3 500 verk av konstnären i den permanenta samlingen och bjuder också på spännande tillfälliga utställningar.

Fotboll, fest och fina fiskar

Många väljer att flyga till Barcelona för att uppleva fotboll i världsklass. Stadens fotbollslag, FC Barcelona, tillhör den absoluta världseliten och att uppleva en match på Camp Nou omgiven av 100 000 fanatiska supportrar står högt på varje fotbollsälskares önskelista.

Efter matchen kan du stilla hungern på någon av Barcelonas många restauranger och barer. Med stadens läge vid havet tillhör nyfångad fisk och skaldjur kokarnas specialiteter. Följ upp middagen med en djupdykning i Barcelonas kokande nattliv – det kommer igång ganska sent men fortsätter å andra sidan långt in på småtimmarna.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Barcelona

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 449 kr för enkelflyg och 1 871 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Eurowings