Billiga flygbiljetter till Barcelona

Förslag på billiga flygresor till Barcelona

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 355 kr för enkelflyg och 666 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Vueling Airlines
Vueling Airlines
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Vueling Airlines
Vueling Airlines
Norwegian Air International Ltd
Eurowings
Scandinavian Airlines
TAP Portugal

Om Barcelona

Flyg till Barcelona

Från Sverige kan man boka billiga flyg direkt till Barcelona från Stockholm och Göteborg. Bor du längre söderut kan det vara värt att planera en flygresa från Kastrup istället och utnyttja de smidiga transportförbindelserna över Öresundsbron. Flygresor från Stockholm till Barcelona tar cirka tre och en halv timme medan den som bokar sina flygbiljetter från Göteborg eller Köpenhamn landar efter drygt tre timmar. Oavsett hur lång tid det tar är slutmålet väl värt resan.

Flyg till Barcelona El Prat Airport

Barcelona-El Prat är Kataloniens största och mest trafikerade flygplats. Miljontals passagerare som reser till och från en enorm mängd destinationer världen över passerar igenom flygplatsen varje år, och de allra flesta internationella flygningar till Katalonien landar här.

Med dess läge endast 12 kilometer sydväst om centrala Barcelona ligger flygplatsen El Prat på smidigt avstånd och det finns flera transportmöjligheter in till staden. Ett billigt alternativ är pendeltåget som tar dig in till Barcelona på 25 minuter – räkna ut hur mycket du kommer resa under ditt besök så att du kan köpa den mest förmånliga biljetten för dig redan på flygplatsen. Det går också flygbussar var femte minut från båda terminalerna och dessa tar omkring 35 minuter in till centrum.

Ett annat alternativ är att hyra bil på flygplatsen. Det tar bara en dryg kvart att köra in till centrum för den som är beredd att ta sig an den spanska trafiken. Med en hyrbil i Barcelona får du också möjlighet att enkelt utforska det vackra området runt omkring staden, vilket ger ditt besök ytterligare en dimension.

Besök underbara Barcelona

Barcelona är hjärtat i Katalonien, en region som flödar över av historia och livsglädje. Staden lockar besökare från hela världen med dess spännande arkitektur, berömda museer, vackra väder och pulserande nattliv.

Efter att du checkat in på ditt hotell i Barcelona kan du påbörja ditt besök med en avkopplande promenad längs den mytomspunna La Rambla-boulevarden för att uppleva stadens soldränkta stämning. Låt dig sedan förtrollas av Gaudis fantastiska arkitektur med en tur till den häpnadsväckande Sagrada Familia-katderalen, som trots att den började byggas 1882 ännu inte är helt färdig. Det finns många fler exempel på Gaudis arkitektur i Barcelona, så faller katedralen dig i smaken finns det mycket mer att se.

För konstälskaren är Barcelona en riktig drömdestination och här hittar man en mängd konstmuseer, med Picassomuseet i spetsen. Detta museum lockar med över 3 500 verk av konstnären i den permanenta samlingen och bjuder också på spännande tillfälliga utställningar.

Fotboll, fest och fina fiskar

Många väljer att flyga till Barcelona för att uppleva fotboll i världsklass. Stadens fotbollslag, FC Barcelona, tillhör den absoluta världseliten och att uppleva en match på Camp Nou omgiven av 100 000 fanatiska supportrar står högt på varje fotbollsälskares önskelista.

Efter matchen kan du stilla hungern på någon av Barcelonas många restauranger och barer. Med stadens läge vid havet tillhör nyfångad fisk och skaldjur kokarnas specialiteter. Följ upp middagen med en djupdykning i Barcelonas kokande nattliv – det kommer igång ganska sent men fortsätter å andra sidan långt in på småtimmarna.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Barcelona?
Barcelona har bara en enda flygplats, och den heter Barcelona (BCN-Barcelona Intl.).
Hur långt från centrala Barcelona ligger Barcelona-El Prats flygplats (BCN)?
Om du bor i centrala Barcelona är det en bra idé att planera hur du ska åka dit innan du kommer fram. Stadskärnan ligger omkring 11 kilometer från BCN.
Kan jag flyga till Barcelona?
Besök våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om att flyga till Barcelona. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän krävs efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Barcelona?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Barcelona kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Barcelona med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Barcelona kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Barcelona?
Resenärer från hela världen passerar genom Barcelona-El Prats flygplats (BCN) varenda dag. När du har stigit av planet och hämtat dina väskor är du omkring 11 kilometer från den centrala delen av Barcelona.
Hur många flygbolag flyger till Barcelona?
Det finns sammanlagt 63 olika flygbolag som ansluter Barcelona till 174 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Barcelona?
Vueling och easyJet är de som erbjuder flest flygalternativ till Barcelona. Ett av de populäraste sätten att resa hit är ombord på ett Vueling-flyg från London.
Hur många direktflyg går det till Barcelona?
Det går vanligtvis 2 848 direktflyg till Barcelona i veckan, så du kan landa innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Barcelona från?
Många som reser med flyg till Barcelona stiger på planet i Gamla stadskärnan, El Arenal eller Latina.
Hur lång tid tar flyget till Barcelona?
Om du ska flyga från Gamla stadskärnan kommer du att vara i luften cirka 1 timme och 40 minuter innan du landar i Barcelona. Från flygplatsen i El Arenal tar resan 1 timme och 15 minuter, medan den genomsnittliga restiden från Latina är ungefär 1 timme och 35 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Barcelona?
Dröj inte till sista minuten med att boka flygbiljetterna. Det tipset kan du få höra från flera vana resenärer. När du bokar i god tid i förväg har du fler alternativ att välja bland, och priserna är ofta lägre. Du skulle även kunna bredda sökningen och jämföra alla olika alternativ. Om destinationen har flera flygplatser skulle du kunna hitta bättre priser genom att flyga till en mindre trafikerad terminal. Sist men inte minst kan du spara lite till genom att vara beredd på att boka med en gång. Om du ser ett fint erbjudande ska du inte avvakta, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Barcelona?
Oavsett avreseort kan din flygresa genomföras utan problem, om du bara är väl förberedd. Vi har gjort en lista med praktiska tips som kan hjälpa dig se till att semestern i Barcelona inleds på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en problemfri resa med flyg är god planering. Börja med det viktigaste: passet, alla resedokument, lite pengar och viktiga mediciner. Utöver detta bör du ta med dig sådant som får tiden att gå fortare, såsom en dator eller en spännande bok. Det kan även vara en god idé att packa ner laddare, öronproppar och ett nackstöd. Slutligen bör du komma ihåg att reservera plats i väskan för några toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte råkar ha några vassa föremål i en ficka i ditt handbagage. Explosiva eller brandfarliga artiklar, som tändare och fyrverkerier, är också förbjudna, och du får inte ha med dig geler eller vätskor i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets gångar är inte den bästa platsen för att briljera med dina trendigaste kläder. Välj någonting bekvämt och kom gärna ihåg att packa ner en extra tröja, eftersom det ofta blir lite svalt på längre flygturer. Bekväma skor med platt sula är också att föredra.
  • Längre perioder av stillasittande skulle kunna orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är någonting som då och då drabbar vissa passagerare på långa flygresor. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket vatten, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Barcelona?
Var förberedd – det är inte mer komplicerat än så. Vi har förberett en lista med behändiga tips så att du enklare kan passera igenom säkerhetskontrollerna utan onödiga problem. Sedan bär det av mot Barcelona.

  • För det första kommer du behöva visa upp ditt pass och boardingpass för flygplatsens säkerhetspersonal. Ha allt inom räckhåll, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Härnäst är det tid för din jacka, ditt bälte, dina nycklar och andra småsaker, till exempel hörlurar, att passera igenom röntgenmaskinen. Proceduren går enklare om du börjar förbereda dig när du närmar dig främre delen av kön.
  • Under ett kort ögonblick måste du klara av att leva utan digital teknologi. Din surfplatta, din bärbara dator och alla andra elektroniska enheter ska också passera genom skannern.
  • Ska du resa med din nya parfym eller handkräm? Inga problem. Om förpackningen rymmer max 100 milliliter och du har placerat den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du lov att ta med den ombord.
  • Det är sannolikt att du dessutom måste ta av dina skor och låta dem skannas, så det kan vara praktiskt att bära skor som är lätta att ta av och på.
  • Flygbolag kan inte tillåta att du har med dig vassa föremål ombord. Om du tvunget måste ha med dem på semestern måste du lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Barcelona
Ankomstflygplats
Barcelona Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
BCN
Destination
Barcelona
Pris tur-och-retur
678 kr

Populära flyg till Barcelona

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 355 kr för enkelflyg och 666 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Vueling Airlines
Vueling Airlines