Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Topperbjudanden på hyrbilar i Barcelona

Se alla hyrbilar i Barcelona

Boka hyrbil med Expedia i Barcelona

Upptäck Barcelona med hyrbil

Barcelona är med sina 1,5 miljoner invånare Spaniens näst största stad. För dig som vill kunna vara flexibel och ta dagen som den kommer under semestern i Barcelona är hyrbil ett oöverträffat färdmedel. Trots sin storlek anses Barcelona vara en relativt enkel stad att köra bil i. Gatorna i det fyrkantiga rutnät som utgör den centrala stadsdelen Eixample är enkelriktade och därför svåra att köra vilse i.

Genom Expedia hittar du enkelt biluthyrning till ett bra pris. Du hämtar och lämnar bilen på någon av de angivna hämtnings- och återlämningsplatserna, så du tar dig smidigt och bekvämt till ditt hotell i Barcelona. Att hyra bil i Barcelona är ett praktiskt alternativ – inte minst för dig som reser med familjen. Expedia hjälper dig att hitta en bil som passar just dig. Om du anländer med flyg till Barcelona så hittar du biluthyrningsfirmorna i samtliga terminalers ankomsthallar.

Hyr en bil och utforska staden

Barcelona är verkligen en stad med något för alla. Spännande arkitektur och konst, fotboll i världsklass, utmärkta shoppingmöjligheter och god mat är bara några exempel. Det finns till och med en strand, vilket väl inte kan sägas tillhöra vanligheterna i en storstad! Med din hyrbil kan du bekvämt ta del av allt det som staden erbjuder.

Den konstintresserade missar naturligtvis inte verken av den världsberömde konstnären Gaudí, t.ex. Sagrada Familia och Casa Milà. En annan Barcelonakonstnär som är värd att stifta bekantskap med är Joan Miró. Hans museum Fundació Joan Miró är vackert beläget på berget Montjuïc. Ta hyrbilen hit för att njuta av den friska luften och de vackra trädgårdarna. Här hittar du även flera andra muséer och Olympiastadion.

Att köra bil i Barcelona

Tio olika motorvägar leder in till Barcelona och det finns två ringleder på var sin sida om staden. Den som vill köra bil i Barcelona rekommenderas att gå igenom sin färdväg på en karta eller med GPS innan man beger sig ut i trafiken. Observera dock att det är förbjudet att hantera GPS eller liknande utrustning medan du kör.

För sportfantasten är Camp Nou – hemmaarenan för FC Barcelona – ett måste. En match här blir ett minne för livet, men även en guidad tur på stadion är en spännande upplevelse. Det är smidigt att köra bil hit och vissa tider är det gratis att parkera här.

Den mest kända gågatan i Barcelona är Las Ramblas som sträcker sig mellan Plaça de Catalunya och hamnen. Parkera hyrbilen och promenera längs den ca 1 km långa gatan där du hittar allt du kan tänka dig: restauranger ,barer, gatuartister, småbutiker , varuhuset El Corte Ingles osv.

Upptäck andra katalanska pärlor med hyrbil

När du hyr bil i Barcelona blir det smidigt och enkelt att se ännu mer av Katalonien, som anses vara en av Spaniens mest spännande regioner. Varför inte besöka fiskebyn Cadaqués på den norra delen av Costa Brava? Klipporna och havet gör det lätt att förstå varför konstnärer som Picasso och Miró förälskade sig i platsen. Med bil tar det drygt två timmar att köra hit från Barcelona. Provinsen Girona, som erbjuder såväl stränder och hav, pittoreska byar som berg och skidåkning, är en annan plats som är väl värd ett besök. Bara några exempel på allt som finns inom räckhåll med hyrbil!

Vanliga frågor om biluthyrning i Barcelona

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Barcelona?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Barcelona 525 kr.

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Barcelona?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Barcelona 574 kr.

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Barcelona?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Barcelona?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Barcelona

Utforska Barcelona med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!