Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Barcelona

Upptäck Barcelona med hyrbil

Barcelona är med sina 1,5 miljoner invånare Spaniens näst största stad. För dig som vill kunna vara flexibel och ta dagen som den kommer under semestern i Barcelona är hyrbil ett oöverträffat färdmedel. Trots sin storlek anses Barcelona vara en relativt enkel stad att köra bil i. Gatorna i det fyrkantiga rutnät som utgör den centrala stadsdelen Eixample är enkelriktade och därför svåra att köra vilse i.

Genom Expedia hittar du enkelt biluthyrning till ett bra pris. Du hämtar och lämnar bilen på någon av de angivna hämtnings- och återlämningsplatserna, så du tar dig smidigt och bekvämt till ditt hotell i Barcelona. Att hyra bil i Barcelona är ett praktiskt alternativ – inte minst för dig som reser med familjen. Expedia hjälper dig att hitta en bil som passar just dig. Om du anländer med flyg till Barcelona så hittar du biluthyrningsfirmorna i samtliga terminalers ankomsthallar.

Hyr en bil och utforska staden

Barcelona är verkligen en stad med något för alla. Spännande arkitektur och konst, fotboll i världsklass, utmärkta shoppingmöjligheter och god mat är bara några exempel. Det finns till och med en strand, vilket väl inte kan sägas tillhöra vanligheterna i en storstad! Med din hyrbil kan du bekvämt ta del av allt det som staden erbjuder.

Den konstintresserade missar naturligtvis inte verken av den världsberömde konstnären Gaudí, t.ex. Sagrada Familia och Casa Milà. En annan Barcelonakonstnär som är värd att stifta bekantskap med är Joan Miró. Hans museum Fundació Joan Miró är vackert beläget på berget Montjuïc. Ta hyrbilen hit för att njuta av den friska luften och de vackra trädgårdarna. Här hittar du även flera andra muséer och Olympiastadion.

Att köra bil i Barcelona

Tio olika motorvägar leder in till Barcelona och det finns två ringleder på var sin sida om staden. Den som vill köra bil i Barcelona rekommenderas att gå igenom sin färdväg på en karta eller med GPS innan man beger sig ut i trafiken. Observera dock att det är förbjudet att hantera GPS eller liknande utrustning medan du kör.

För sportfantasten är Camp Nou – hemmaarenan för FC Barcelona – ett måste. En match här blir ett minne för livet, men även en guidad tur på stadion är en spännande upplevelse. Det är smidigt att köra bil hit och vissa tider är det gratis att parkera här.

Den mest kända gågatan i Barcelona är Las Ramblas som sträcker sig mellan Plaça de Catalunya och hamnen. Parkera hyrbilen och promenera längs den ca 1 km långa gatan där du hittar allt du kan tänka dig: restauranger ,barer, gatuartister, småbutiker , varuhuset El Corte Ingles osv.

Upptäck andra katalanska pärlor med hyrbil

När du hyr bil i Barcelona blir det smidigt och enkelt att se ännu mer av Katalonien, som anses vara en av Spaniens mest spännande regioner. Varför inte besöka fiskebyn Cadaqués på den norra delen av Costa Brava? Klipporna och havet gör det lätt att förstå varför konstnärer som Picasso och Miró förälskade sig i platsen. Med bil tar det drygt två timmar att köra hit från Barcelona. Provinsen Girona, som erbjuder såväl stränder och hav, pittoreska byar som berg och skidåkning, är en annan plats som är väl värd ett besök. Bara några exempel på allt som finns inom räckhåll med hyrbil!

Upptäck Barcelona

Utforska Barcelona med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!