Billiga flygbiljetter till Eslöv

Om Eslöv

Flyg till Eslöv

Eslöv är kommunens centralort och här finner du ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter. Kulturutbudet är varierat, och närheten till naturen gör det lätt att ta del av de många fritidsaktiviteterna. Med stadens centrala läge mitt i Skåne är ditt boende i Eslöv den bästa utgångspunkten för att utforska resten av landskapet. Med Expedia är det lätt att hitta billiga flyg till Eslöv. Varför inte boka en paketresa till Eslöv? Då kan du kombinera flyg med boende och hyrbil till ett bra pris. Börja planera ditt skånska äventyr redan idag!

Hur du tar dig med flyg till Eslöv

Du kan ta dig till och från Eslöv med tåg. Från centralstationen avgår tåg i riktning mot Lund/Malmö/Köpenhamn/Helsingör respektive Hässleholm/Växjö/Kalmar. Det finns även enstaka tåg som går till Stockholm. Men allra smidigast blir det om du bokar en flygresa till Eslöv.

Flyger du hit landar du på Malmö Airport, som tidigare hette Sturup flygplats, och ligger 45 kilometer söderut. Från flygplatsen tar du dig snabbt till staden via antingen Malmö eller Lund med lokaltrafiken. Flygbussar avgår direkt utanför terminalen på flygplatsen, och tar dig till respektive stad på omkring 40 minuter. Från Malmö tar tåget till Eslöv 30 minuter och från Lund tar resan med tåg omkring 10 minuter. Från Lund kan du välja mellan två olika tågoperatörer.

Väl framme på din destination går det bra att upptäcka stadskärnan till fots eller att ta sig runt med de tre stadsbusslinjerna som trafikeras av Skånetrafiken.

Flygresor till Eslöv – natur och sevärdheter

Boka flygbiljetter till Eslöv och var med om en genuin naturupplevelse när du besöker vackra Abullhagens naturreservat, som ligger i den sydöstra utkanten av staden. Naturreservatet omger sjön Långakärr och är av stort intresse, då två glaciära avlagringar möts här – nordostmoränen och den baltiska moränen. Här hittar du även Höra Hög, som är en gravhög från järnåldern. Ett annat sätt att komma ut i naturen på är att ta en golfrunda. Eslövs Golfklubb på Ellinge är en av Skånes mest populära golfbanor. Den ligger på historisk mark som tillhör Ellinge herresäte, vilket har anor från 1100-talet.

Den kulturintresserade kan besöka stadsmuseet, där du kan se en utställning om hur Eslöv har utvecklats från by till modern stad, eller gå på stadens bluesfestival, som arrangerats sedan år 2000. Både stora och små besökare kommer att förtrollas av Eslövs Leksaksmuseum, där du bland annat kan se 400 Barbiedockor och 9 000 tennsoldater.

Se mer av Skåne!

Vill du hyra bil i Eslöv är det lätt att ta sig runt i närområdet. Trollenäs slott är ett charmigt utflyktsmål i området som är trevligt att besöka oavsett årstid. Slottet har anor från 1380-talet, och du kan fika i slottskaféet eller strosa i den vackra slottsparken. Eller varför inte åka till Skånes Djurpark? Det är världens största djurpark med nordiska djur och en av landskapets populäraste attraktioner. Flyg till Eslöv och upplev allt som Skåne har att erbjuda!

Vanliga frågor och svar