Billiga flygbiljetter till Göteborg

Förslag på billiga flygresor till Göteborg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 428 kr för enkelflyg och 820 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines

Om Göteborg

Flygresor till Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och är en populär destination att flyga till bland såväl nöjes- som affärsresenärer året runt. Staden har en jämn turistström tack vare det evigt växande nöjes- och kulturutbudet. Man hittar en uppsjö av billiga flygresor till Göteborg från Sveriges större och mindre orter, och Göteborg Landvetter Airport har på senare år blivit en allt viktigare hubb för en rad olika svenska och internationella flygbolag, med både reguljära flyg till Göteborg och från flera europeiska storstäder.

Det tar cirka en timme att flyga till Göteborg från Stockholm och man hittar billiga flygbiljetter med Malmö Aviation, SAS och FinnAir, som har regelbundna direktflyg med avgångar från tidig morgon till sen kväll. Man kan även ta direktflyg från Kalmar, Sundsvall och Borlänge till Landvetter, och SAS trafikerar även sträckan Göteborg - Köpenhamn, vilket är en smidig lösning för resenärer från södra Sverige. Göteborg Landvetter Airport har även regelbundna direktflyg till och från världsmetropoler såsom Istanbul, Paris, London och Berlin.

Till och från Göteborg Landvetter Airport

Göteborgs största flygplats Landvetter ligger i Härryda kommun, cirka 24 km från Göteborg city, och erbjuder gott om faciliteter såsom restauranger, butiker och hotell med mötes- och konferenslokaler. Det är enkelt att ta sig från Landvetter med Flygbussarna, som tar dig till centrala Göteborg på 20 minuter. Om du hellre tar en taxi till ditt hotell i Göteborg, erbjuder många taxibolag fast pris från flygplatsen in till centrum.

Evenemang i Göteborg

Göteborgs charm och nöjesutbud lockar framförallt resenärer på sommaren då festivaler, kulturtillställningar och varma kvällar på stadens många uteserveringar visar upp ’Lilla London’ från sin allra bästa sida. Konserter på Nya Ullevi och Way Out West är numera sommartraditioner för musikentusiaster land och rike runt, och den mäktiga festivalen i Slottsskogen börjar attrahera uppmärksamhet från festivalbesökare långt bortom Sveriges gränser med sin unika line-up av svenska och internationella artister år efter år. Även Gothia Cup ger Göteborgs stolthet en extra kick på sommaren, då flyger tiotusentals fotbollsspelande killar och tjejer till Göteborg och gör upp om pokalerna på Nya Ullevi på finaldagen. Man hittar även ett stort utbud av elitidrott i form av stadens fyra fotbollsklubbar IFK Göteborg, Gais, BK Häcken och Örgryte. Frölunda HC tar även emot Sveriges bästa hockeylag i Skandinavium, som med åren även har blivit en mytomspunnen konsertarena.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Göteborg?
Göteborg har en enda flygplats, Göteborg (GOT-Landvetter).
Hur långt från centrala Göteborg ligger Göteborg (GOT-Landvetter)?
Göteborg (GOT-Landvetter) ligger omkring 20 kilometer från centrala Göteborg, så du får räkna med en kort resa in till stadskärnan.
Kan jag flyga till Göteborg?
Gör din flygresa till Göteborg enkel och lätt genom att besöka våra reseråd under covid-19. Det är ett smidigt sätt att hålla dig uppdaterad på gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste officiella hälsoråden.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Göteborg?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Göteborg kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Göteborg med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Göteborg kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Göteborg?
När du anländer till GOT börjar ditt äventyr i Göteborg på riktigt. Stadens huvudsakliga flygplats ligger cirka 20 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Göteborg?
Det finns sammanlagt 24 flygbolag som ansluter Göteborg till 59 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Göteborg?
SAS och Ryanair är de största flygbolagen som flyger till Göteborg. Ett av de populäraste sätten att resa hit är att flyga med SAS från Stockholm.
Hur många direktflyg går det till Göteborg?
Det går 462 direktflyg till Göteborg i veckan, så du kan vara på plats innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Göteborg från?
Många resenärer på väg till Göteborg hoppar på planet från någon av flygplatserna i Stockholm, Gamla stadskärnan eller Centrum.
Hur lång tid tar flyget till Göteborg?
Om du ska resa med flyg till Göteborg från Stockholm tar resan 1 timme och 3 minuter. Om du stiger ombord på planet i Gamla stadskärnan bör du räkna med att vara i luften i uppemot 2 timmar och 24 minuter. Med Centrum som startpunkt är Göteborg ungefär 1 timme och 40 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Göteborg?
Alla har vi stött på några lyckostar som på något sätt får tag i otroligt billiga biljetter vart de än ska resa. Vet du hur de lyckas? De avvaktar inte till sista minuten innan de bokar. Du kan även bredda sökningen och jämföra de olika alternativen. Om resmålet i fråga har mer än en flygplats är det möjligt att du kan hitta lägre priser genom att boka biljetter till en mindre trafikerad terminal. Till sist kan du spara lite till genom att vara beredd på att boka med en gång. Om du råkar se ett fint erbjudande ska du inte vänta, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Göteborg?
Om du inte är väl förberedd kan en resa med flyg verka utmanande, men ta det lugnt. Du behöver bara följa de här enkla tipsen, så kan du börja din resa till Göteborg utan problem.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en stressfri resa med flyg är att planera ordentligt i förväg. Vi börjar med det viktigaste: ditt pass, resedokument, lite pengar och alla viktiga mediciner. Härnäst bör du komma ihåg att ta med dig saker som kan få tiden att gå fortare, till exempel en mobil eller en spännande bok. Det kan även vara smart att packa ner laddare, hörlurar och ett nackstöd. Slutligen bör du inte glömma att spara plats i väskan för dina toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan med förbjudna saker skiljer sig åt mellan flygbolagen, men grundregeln är att ingenting som är brandfarligt, explosivt eller vasst är tillåtet. Här ingår till exempel saxar, borrar, tändare och fyrverkerier. Sportutrustning som hockeyklubbor eller andra saker som hade kunnat skada övriga passagerare, till exempel batonger och skjutvapen, får du inte heller ta med dig ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm flygresa kan vara så enkel som rätt val av kläder. Genom att klä dig i flera lager är du väl förberedd på temperaturväxlingarna ombord och du håller dig varm om det blir svalt i kabinen. Skor med höga klackar och kängor bör du lämna i de incheckade väskorna, även om de normalt är dina favoriter. Ha istället på dig omslutande skor med platt sula, så kommer dina fötter att tacka dig.
  • Längre perioder av stillasittande skulle kunna orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är ett tillstånd som ibland drabbar en del passagerare på långa flygresor. De goda nyheterna är att du kan minska risken genom att dricka mycket vatten, regelbundet resa dig upp för att gå ett par steg i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Göteborg?
Var förberedd – det är inte svårare än så. Vi har plockat fram en lista med bra tips så att du lättare kan ta dig igenom säkerhetskontrollen utan onödig stress. Sedan bär det av mot Göteborg.

  • Se till att du har dina resedokument och ditt pass redo. De är det första du kommer att behöva visa upp i säkerhetskontrollen.
  • Härnäst är det tid för din jacka, ditt skärp, dina nycklar och annat från dina fickor, till exempel mynt, att åka genom röntgenmaskinen. Det här steget går smidigare om du förbereder dig när du närmar dig främre delen av kön.
  • Elektronik, som mobiler och surfplattor, måste också passera genom maskinen. Men ta det lugnt. Du är snart online igen.
  • Plocka ut eventuella vätskor och geler ur ditt handbagage, för dessa ska normalt skannas separat. Varje enskild produkt måste ligga i en behållare som rymmer högst 100 milliliter, och allt måste läggas i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du eventuellt spara lite tid. Vandringsskor och andra kraftigare skor måste ofta skannas separat, medan detsamma vanligtvis inte gäller för lättare gymnastikskor.
  • Vassa föremål kan inte tas med på flyget. De kommer att konfiskeras av personalen i kontrollen, så packa ner dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Göteborg
Ankomstflygplats
Landvetter
IATA-kod för ankomstflygplats
GOT
Destination
Göteborg
Pris tur-och-retur
587 kr

Populära flyg till Göteborg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 428 kr för enkelflyg och 820 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines